Full støtte til Ungdommens kulturaksjon!

Moss Rød Ungdom har startet UKA- ungdommens kulturaksjon sammen med kamerater i SU og NU. Nå slåss de for selvstyrt ungdomshus i Moss og ser ut som om de er på god vei til å vinne saken sin. Kommunen er vanskelige å forhandle med, men aktivistene har gjort en kjempejobb. RV, SV og Venstre har vært ute og støttet dem, de har hatt to lederartikler i Moss Dagblad og var litt over 40 folk på sist åpen møte. I tillegg har de vært å se i avisartikler og lesebrev like mye som demonstrerende i gågata i hele høst.

De har sett seg ut den gamle brannstasjonen i Moss som lokaler. Kommunen sier at disse ikke er brannsikret for denne type aktivitet. Likevel er det et paradoks at samme bygg ble brukt som lokaler av Skarmyra skole da de pusset opp. Så det var sikkert nok for skolebarna, tydeligvis….

Huset skal brukes til cafe, møtelokaler, bandøvning og teatergrupper. Da de aksjonerte på lørdag, tegnet de huset opp med kritt i gågaten i Moss og hadde samme aktivitet i inne i det som de ville hatt i huset. Det ble sunget, spilt teater, malt og strikket. Sjekk ut bildet. Og hvis de ikke får huset- så tar de det (c;mosseaksjon.jpg

Siden dette er mitt gamle RU-lokallag skal jeg ned og hjelpe til i løpet av tiden som kommer, og innvterer alle som er intressert til å bli med på åpent møte og debatt om huset 11. desember. Dette er lokale helter som gjør en kjempejobb og jeg heier masse på dem!

Se hva som står på forsiden av Moss Dagblad forsiden av Moss Dagblad
Enda en fra md:


2 kommentarer til “Full støtte til Ungdommens kulturaksjon!”

  1. Hei Ida! Veldig kult at du skreiv om oss, det er bare en ting jeg vil si. Mange i UKA er partipolitisk uavhengige, akkurat som hele aksjonen, den er altså ikke i regi av RU. 😉

    Klem.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: