Irritasjoner.

Jeg skjønner at jeg er naiv når jeg lar meg sjokkere over hvor byråkratiske trygdevesenet er, men jeg forbeholder meg retten til å bli det. Vi er i it-alderen. Jeg betaler nesten alt med kort, bruker bare nettbank og har ikke eid en CD på mange år. Den snille teknologien har gitt meg bedre løsninger enn å gå i banken og stå i kø, ha lomma full av mynter og henge på Platekompaniet for å lytte på CD’er før jeg kjøper dem. Skal jeg ha frikort, derimot…*sukk*

Ok- det burde være gratis med helsetjenester. Punktum. Men når det ikke er det, vil jeg hvertfall ha frikort. Frikortgrensa er på ca. 1600 kr. Streit nok. Har du betalt mer enn det i egenandeler har du rett på det. Ikke så veldig vanskelig.

Likevel må jeg ha en lyseblå liten pappbit jeg samler stempler på, som om jeg venter på en tiende gratis pizza eller noe, til jeg har betalt nok til å GÅ på trygdekontoret og forhandle frem det jævla kortet. Mulig jeg er lat, men hvorfor kan det ikke bare registreres hvor mye jeg har betalt i egenandeler et sted? De får jo pengene mine? Så kan det bare si “pling!Du har frikor!” når beløpet overstiger 1600 kr? Det er jo ikke et komplisert system å lage.

Kan jeg ikke bare betale staten 1600 kr på starten av året og ha frikort året ut, litt som månedskort? Så slipper jeg å telle på knappene om jeg har spenn til å gå til legen i slutten i februar? Ta den jævla summen i skatt og la meg gå gratis?

Usj. Gratis helsevesen nå. Noen sier at sosialisme ikke vil funke fordi vi vil dø av byråkrati. Bah. Under sosialismen vil vi ha skikkelige datasystemer. Det skal jeg sørge for.

Alt for nå.


Ett kommentar til “Irritasjoner.”

  1. Eg har tenkt på akkurat det same… Eg er like under rensa for frikort for i år, så om noko skjer i jolefeiringa så skal eg ha frikort. men kor er alle kvitteringane… Nei dei er nok borte.

    Eg trru det er pga personvern at det er slik, og det er eg for. Men det burde vore mogleg med eit plaskort som berre lagrar det du betaler, f eks. Slik som desse bonuskorta på butikkar.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: