Nerdedamer, nOObs og “Burning Crusade”

Jeg har liiitt lyst til å forsvinne inn i min egen verden, drite i studier, venner, politikk, og alt det andre nyttige jeg driver med om dagen. Ok at jeg ikke har spilt siden jeg overførte hovedvekten av data-aktiviteten min til Gnu/Linux, men nå kjenner jeg trangen til å slå av mobilen, drite i alt, boote Windows-partisjonen og spille World of Warcraft. “Burning Crusade” er her.

Alternative kamerat Stian har blogget om sin tilværelse som noob på Wow- og jeg ser poengene hans. Hvorfor Wow er så fantastisk facinerende er litt mystisk. Å løpe rundt for å drepe mest mulig ulv for å plukke opp kjøtt og få poeng for å bli sterk nok til å drepe troll er kanskje ikke så lett å forstå. Dog fenomenet “jeg blir bedre og bedre” er mer motiverende enn man skulle tro. Og ved siden av å bli flink til å drepe ting, kan man bli flink til å fiske, lage mat, banasjere og smi sverd, for å nevne noe. Alt dette er veldig engasjerende. Likevel- WoW er også “social interaction”, selv om det er litt vanskelig å skjønne det når du blir mødt med “money plz dude” og “LFG SM HEALER OR TANK PLZ PLZ PLZ!!!!111” hvorenn du går. Wow er et eget samfunn, en egen verden, med eget språk og sosiale hirarkier. Likevel- Stian har noe feil i karakteristikken sin. Det er flest vanlige folk som spiller Wow, og slett ikke så mange super-nerder. De vanligste folkene jeg kjenner, med bleket hår, rørleggerjobb og fotballinteresser har jeg møtt på WoW, der forkledd som level 60 warriors.

Det som det derimot er lite av, øyensynelig, er jenter. Som eneste jente i et guild på 350 folk blir du vant til litt av hvert. Først- ingen tror på deg. Det “finnes ikke” jenter på Wow. En av mine favorittsamtaler går følgende:

Virrvarr: Ok, nice questing with you guys, but I have to go now. It’s my boyfriends turn to play. (Danny og jeg deler spill)

Warrior: shit, you gay?

Virrvarr: Nooo?

Warrior: you kidding me? you not a dude? LOL!!11

Sånne episoder skjer hele tiden. Jenter gjør ikke morsomme ting, de. Vi gjør nyttige ting, vi kaster ikke bort timesvis foran data’n for å drepe troll. Søsteren min har to level 60-karakterer og er dreven Wow-spiller. Hun møter mye rart som flink gamer-girl. Via reaksjonene hun får, er det ikke vanskelig å skjønne at det er ganske strenge regler for hva en jente er og kan gjøre.

Noen får se et bilde av henne på msn, og sier alvorlig: “Omg- you’re too pretty to play Wow!” Spiller man Wow, og er jente, må det naturligvis være fordi man er stygg. Kjekt å vite. Søsteren min har også en ganske røff spillestil, og fornærmer motsandere og mobber folk for å være “noobs” rett som det er. Når det kommer frem at hun er jente, tror de ikke på henne. Etter litt overtalelser utbryter en av dem: “But I thought girls were, you know…Nice?

Oppsummering: Jenter er snille, spiller ikke dataspill, og gjør vi det er det fordi vi er stygge (og dermed mindre kvinnelige). Yay.

Kanskje jeg kan kamuflere Wow-spillingen min som feministisk prosjekt? Hmm….

, ,

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: