Undertøy-tyver og vaskemaskinvås

Ok- av og til må til og med jeg riste på hodet og spørre meg selv om kollektive løsninger alltid er en god idé. La meg snakke litt om vaskekjelleren min. Der jeg bor, deler vi nemlig vaskemaskin og tørketrommel. For en fin idé!- tenke jeg da jeg flyttet inn. Diger vaskemaskin, og kjempemiljøvennelig. Den gang ei.

Først er det vasketider- regelen er enkel nok: Man skriver seg opp på en tavle til en bestemt tidspunkt og vasker da. Førstemann til mølle osv. Likevel har jeg opplevd å komme ned mens noen skyldbetynget stryker navnet mitt av tavla mens de akkurat har satt på en vask mens det er min tur…

I dag har det imidlertid gått over alle støvelskafter.  Klærne som hang til tørk var overalt og hultertibulter på stativet vårt og mange ting manglet. Og jeg spør deg- ukjente tyv: Hvorfor stjal du undertøyet mitt? Hva i granskogen skal du med det? Tenner du på fremmede sloggi-truser og ullstrømpebukser? Hadde du intenst behov for rent undertøy da du var i kjelleren og tenkte du skulle stjele det? Har du tenkt å dra en “Something Positive” og selge det på eBay? Hva i all verden var formålet, o ukjente undertøystyv? Er du en av naboene jeg møter når jeg henter posten? Den hyggelige damen over gangen? Hvordan vet jeg om du har et hemmelig lager av undertøyet til naboene dine i skapet? Når jeg ser en tilfeldig fyr tømme søpla utenfor, kan det være han i all hemmelighet er en undertøysstjelende pervo? Kanskje han har strømpebuksene mine på seg?

Er du hemmelig medlem i en undertøysstjelende liga som tilfeldigvis kom over kjelleren vår den dagen? Selger du fremmede truser svart på et snuskete marked? Er du en undertøyselskende nisse som bor i bodene i kjelleren og bruker  trusene mine som lue mens jeg skriver dette? Hva vet jeg?

En ting er sikkert: jeg har mistet noen illusjoner om folk rundt meg. Ok om det var penger- men fuktige strømpebukser. Hallo?

, ,

7 kommentarer til “Undertøy-tyver og vaskemaskinvås”

 1. Eller… en narkoman uteligger har sniki i vaskjekjellern, og stjært undertøyet ditt! Det hendte en kompis av meg her i byen. Han var på vei ned i kjellern, og traff der på en skitten, skjeggete fyr på god vei til å dra på seg boxeren hans (altså boxeren til min kompis), som var nyvaska. Han stakk kjapt av, og på gulvet lå det igjen en skitten, skitten truse.

 2. Om det er noen trøst: Du er ikke alene.
  Jeg husker da vi bodde i blokk med vaskekjeller, vi mistet både det ene og det andre. Irriterende og dumt.
  Et forslag fra meg om hvordan klær blir borte i vaskekjelleren: De blir tatt av ren sløvhet av duster som ikke vet hva de selv eier av klær. (“kan du hente tøyvasken, kjære?” Hæ, hvor er vaskerommet da?” “Nå har vi bodd her i ….måneder – nå er det din tur, sin late drittsekk!!!!”)

  Så du skal se at underbukser og jeans ligger i en skuff et sted i blokka di og eieren av skuffen undrer seg stort over hvor i huleste den buksa kommer fra. “Det må være noe sigrid (eller Trude eller velg hvilket tilfeldig navn du kommer på…) glemte igjen da hun var her i jula…?

  En annen mulig årsak er selvsagt denne:
  Det bor et vaskemaskintroll i de fleste vaskerom, og rett som det er bytter trollet ut klær med andre klær for moro skyld eller det spiser litt ullundertøy sånn for å holde varmen i vinteren.

 3. Jeg blir jo så urimelig glad for alle som leser på bloggen min. Rødme!! Kanskje den som tok yndlingsbuksa di har veldig dårlig råd og trengte den for å slippe å gå naken. Det kan jo alltid være en trøst.

 4. Marthe, Marthe (c:

  Men da ble jeg jo bevisst på din fine blogg, da (c:

  Forøvrig har de stjålet favorittjeansen min også. Så nå er jeg virkelig på krigsstien.

 5. fniser

  det eneste jeg er blitt frastjålet er de fine rød og hvitrutete strømpene mine, – og ei karatebukse.

  Om noen sloggitruser er vekk vet jeg i grunnen ikke

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: