Melankolske dagar

Det er nokon dagar som berre er triste. Når kjærasten kastar opp, det regnar ute og alt er kaos i hovudet. Du veit kva eg meiner. Som terapi for meg sjølv og andre, har eg laga ei “kjem i godt humør kjapt”-liste til bruk ein regnværsdag eller noko i den stilen.

 1. Denne sida får deg glad igjen på eit augeblikk. Det er ei overdose søte dyr som berre venter på deg. “Ååå” seier me i kor.
 2. Denne panda-beibien som nyser også ein slagar
 3. Tori Amos
 4. Belle & Sebastian
 5. Neil Gaiman gjer alltid meg ein god kjensle^^ Og sidan han har ein eigen blogg, kan eg lese litt av han sjølv om han ikkje har nokon ny bok ute.
 6. Såpeboblar. Kjøp eit rør på Nille for ei tikrone og pynt verda omkring deg. Kvardagsmagi med og kjemi på ein gong!
 7. Såpeboble

 8. Det som funka for meg idag- å lese Philip Pullmanns bøker His Dark Materials er ei fantastisk trilogi
 9. Det som alltid funkar for mannen min: Å sjå dette klippet frå Freakzoid. “Lykilig liten Naarkhval”

Freakazoid #5.5 – Conversational Norwegian

Skriv i kommentarfeltet kva som funker for deg (c:

.

,

7 kommentarer til “Melankolske dagar”

 1. Det er ikke så kjekt med de dagene, men meg, som ikke hadde en sånn dag, fikk det veldig kjekt og ble veldig glad over pandanyset og kattungene.

  Nå har jeg det kjekt, nå! 🙂

  Takk skal du ha.

 2. Tori Amos på stereo’en, en god kopp te og en Terry Pratchett bok fungerer alltid for meg, alternativt en annen fantasy book jeg kan drømme meg helt vekk i eller som er morsom!

  En god klem fra en venn, eller ringe og preike litt med en venn hjelper kjempemye.

  Strikke/sy/lage noe nytt er kjempegøy og det muntrer meg opp, spesielt hvis jeg lager som presang og personen blir glad for det!

  Å muntre andre opp muntrer meg også opp.

  Bare smile og prøve å tenke positivt, så tenker jeg positivt uansett etter en stund.

  Sitte på internett og se på morsomme bilder. Takk for lenken i ditt første råd! 🙂

 3. Eg likar å gå. Helst utan mål og meining, og gjerne med musikk, lydbok eller radio i øyrene. Det beste er når det regnar masse, men eg er varm og tørr inni regnskleda og støvlane. Då tenker eg på at det kunne vore verre, eg kunne vore skikkelig våt og kald, og gåinga gjer godt for stiv nakke og altfor mange tankar. Og så funker alltid Harry Potter eller Hitch hikers guide to the galaxy.

 4. Au. De dagene er vonde. Og en må gjennom dem ganske alene. God bedring, både til deg og til Danny – det går over. og mens en venter på at det går over, er lister over fine ting nyttige, her er min liste:

  God te. En livsnødvendighet. “tea is a good drink, it keeps you going”.
  Belle & Sebastian fungerer alltid for meg.
  Harry Potter, i hvert fall om en unngår slutten. Og størrelsen tatt i betraktning skulle det gå fint. Faktisk, selv slutten går bra, en slukes opp i virkelig frykt og virkelig smerte, og det løser litt opp i ens eget rot for en stund.
  Buffy The Vampire Slayer. Eneste tvserien jeg vet som knuser hvert fnugg av elendighet, mens det står på i hvert fall.
  såpebobler. Definitivt.
  Klemmer. Varme, lange klemmer. En tiner opp innvendig.
  Lange, lange bussturer med musikk i øret.
  Bollebaking. Selv om bollene gjerne blir flate og kompakte.
  min egen versjon av “my favourite things”, som oppsummerer de fleste av disse sakene. Om en f.eks. ikke kan ta i bruk noen av forslagene, kan en nynne fin melodi og huske alt det fine en liker. Hjelper virkelig, om enn bare litt.

 5. Jau. Eg likar ikkje dei dagane.

  Såpeboblar fungerar godt, – eg har eit rosa rør i veska. Neil Gaiman lenka til ein film med rotter som ler, og han gjer meg også glad. Rotter som ler. Mmm.

  Og så har me filmer som startar trist, men som vert gladare og gladare, fordi dei slemme personane vert luka ut. Italiensk for begynnere er ein slik film. Tilsammans er ein slik film. Og tjenare kungen seier at “er verda sørgeleg? Berre flytt til ein stor by og start eit pønkeband, so vert livet ditt betre”

  Belle & sebastian er best på tunge regnete dagar, men eg veit ikkje om dei gjer meg så glad. Nei, tvert om. Dei fortel meg at det er greitt å vere litt trist på dårlege dagar. Det er jo og kunnskap som er god å ha.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: