Mannsgruppen Bjørg

Det dukker opp anti-Ottar-grupper i ny og ne. Mannegruppa Hjørdis har eksistert en stund. Nå er mannsgruppen Bjørg på banen og de har til og med egen blogg. Jeg er litt usikker på om de tøyser eller ei- rett og slett fordi de gale, sexistiske utspillene de har der ikke kvalifiserer til å være anti-Ottar; men rett og slett anti-damer.

Her er et av sitatene som får meg til å lure:

Hvordan skal vi da løse denne likestillingsdebatten? Først trenger trolig folk (les: kvinner) å innse at det faktisk er forskjell på menn og kvinner. Kvinner kan enkelt og greit aldri bli like gode som oss menn. En god begynnelse hadde kanskje derfor vært å sende jentene på obligatorisk husmorskole istedenfor at de plent skal prøve å komme seg inn i militæret. Deretter kunne de uten kjønnspoeng søkt seg inn på studier innen f.eks. helsefag og dermed få seg en jobb de faktisk har kvalifikasjoner til å klare.

Er det alvorlig? Kvinner kan enkelt og greit aldri bli like gode som oss menn. Vennligst gi beskjed om dere er genuine, jeg blir flau om jeg begynner å polemisere mot så patetiske utspill og de er ment som en vits.

,

9 kommentarer til “Mannsgruppen Bjørg”

 1. Huh. Det jeg ikke skjønner, er behovet for å markere seg og sitt som bedre enn andre og andres. Hvorfor skal jeg tro jeg er bedre og har rettere enn alle mennene? Og hvorfor skal de tro de er bedre og har rettere enn meg?

  Er ikke målet at ingen skal føle seg tråkka på til slutt? Nå er det en utvikling som logisk sett involverer at mange føler seg tråkka på underveis, og at både damer og menn føler av de ikke får det som er logisk og naturlig for dem… at damene ikke får hele barselspermisjonen for seg selv, men må ta en tur i millitæret for eksempel. At man motvirker mekanismene med at fler kvinner i yrker = lavere status og dårligere lønn. Og for guds skyld, at menns seksualitet ikke alltid blir sett på som en undertrykkelsesmekanisme de bør skamme seg over bare fordi mannen historisk sett har vært den sterkeste parten.

  Hvor ble det av det gode gamle druknende “vi er like nå, hold kjeft!”-argumentet. Det er bullshit, men virker mye mindre teit enn “du er dårlig. hold kjeft”.

  argh. jeg blir muggen av slikt.

 2. Calvin: Forskjellen på din teori og Vanity sitt utsang er at hun har rett, og du bare har en teori, uansett hvor morsom den er (c:

  Lucbaby: Yes, honey. Sånn det var.

 3. Men kvinner kan jo enkelt og greit aldri bli like gode som oss.
  So… What’s the problem?

 4. Ottar har navn etter den sosialistiske agitatoren Elise Ottesen-Jensen, kalt «Ottar». Altså verken en mann eller en potet.

 5. Jeg kjenner ikke til disse mannegruppene, men jeg har iblant tenkt at det bør opprettes en. Ikke fordi jeg synes at likestillingskampen har gått for langt eller noe sånt. Det er bare fordi jeg synes det er komiskt at Kvinnegruppa Ottar er oppkalt etter en potet. Hvis man skal lage en mannegruppe, bør også den oppkalles etter en potet. Finnes det potetslag som heter Hjørdis og Bjørg? Jeg har ikke hørt om dem. Laila og Beate derimot. Det er gode potetnavn. Hvis noen lager en mannegruppe kalt Mannegruppa Laila, melder jeg meg inn sporenstreks… så lenge initiativtakerne ikke slår meg som idioter. Brenning av gamle boksere på Youngstorget vil være en god måte å demonstrere på. Demonstrasjonstog mot AXE-deodorant (som lukter pyton). FOR barter. Osv.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: