Slutt med tynne prøvedukker

At modeller får for lite mat, er intet nytt. På en modellkonkuransse i Uruguay, ble de enige om å diskvalifisere alle jentene med en BMI under 18 (dette er veeeldig lavt), hvilket gjorde at hver tredje jente måtte ta sin hatt og gå. Nå har spanske myndigheter blitt enige om å fjerne alle prøvedukker som er under størrelse 36 fra butikkene, hvilket vil si at man fjerner alle de små klærne i spesialstørrelser som kommer med dukkene. Ingen kan ha på seg klærne til prøvedukkene sånn ellers. Selv om størrelse 36 ikke er gjennomsnittskvinnen, kan dette være første steg på å komme bort fra en tendens der prøvedukker er anatomisk fullstendig fjerne fra jentene som skal kjøpe klærne i butikken. En del svenske butikker har fulgt opp med tilsvarende dukker. Les resten av saken her


Ett svar til “Slutt med tynne prøvedukker”

  1. åh, så morsomt. Jeg visste ikke angang at det var spesielle dukkeklærjeg. Trodde man bare sikkerhetsnålte dem sammen i ryggen, slik at hennes og maurits-dokkene i praksis følger samme taktikk som oss andre.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..