«Piracy kills music» er ikke kult lenger

Jeg stjal denne nyheten av Arnfinn (c:

Dagbladet slår på stortromma over at bare 37% svarte at fildeling var “kult” i en undersøkelse utført etter «Piracy kills music»-kampanjen. Før kampanjen skal litt over 40% svart at det var kult. Jeg skal ikke dvele ved det faktum at det er Universals søsterselskap som har utført undersøkelsen, og at de dermed har behov for å demonstrere med litt statistikk-magi at kampanjen ikke var en flopp (slik de fleste anti-fildelingskampanjer har gjort over dammen).

Jeg har bare lyst til å stoppe opp og se på vinklingen av spørsmålet. Er nedlastning «kult»?
Er ikke det et enormt ladet begrep? Jeg tror ikke jeg ville svart at det var «kult», nemlig. For meg er fildeling et nyttig redskap for å skaffe meg kulturprodukter, info og programvare jeg vil ha. Var det «kult» å laste ned Gudfaren i helgen? Nja. Men det var praktisk.

For de fleste jeg kjenner synes ikke fildeling er hipt og kult. Det er en helt naturlig del av hverdagen. Svusj. Gratis stæsj. Pirat Bay- t-skjorte er hipt og kult. Torrentklienten min er litt som biblioteket. Eller en enorm platesjappe der alt er gratis.

Og det er her jeg tror platebransjen og Dagbladet er litt på tur. For dette er ikke en ny ungdomsdille som kommer til å gå over. Det er den nye måten å distribuere ting på, som gjør betaling unødvendig. Som gjør at man ikke trenger forurensende transport, produksjon av plastcover og stygge butikker som tar opp plass overalt. Det er et nyttig redskap som har kommet for å bli, og ingen trend som kan slutte å være kul.

,

3 kommentarer til “«Piracy kills music» er ikke kult lenger”

  1. .. er en patetisk krampetrekning fra en bransje som er i ferd med å gå av med døden.

    En sliten, svett, kritthvit blek fyr som sitter foran datamaskinen og laster ned musikk .. hehe, hvor propeganda går det an å bli? 🙂 Tåpelig.

    Kanskje de skal gi mer penger til artistene sine og bruke mindre på å gå etter de få kundene de faktisk har igjen?

  2. Haha, dét er et poeng.

    Danny og jeg fikk sånn fænsi trusselbrev fra MPAA via Tele2 om at det «passerte for mye rettighetsbeskyttet materiale gjennom vår peer to peer-kabel.»

    Det syntes jeg var veldig hipt og kult. Og fikk meg til å ha lyst til å dele mye, mye mer «rettighetsbeskyttet materiale».

    Likevel- du er nok litt gammel. Mange av dem jeg kjenner på min alder og yngre synes ikke fildeling er «kult», det er sånn de får musikk. Punktum. Som også er helt fin-fint ^-^

  3. Hm.. Pussig. Det er mulig det er fordi jeg jo er litt gammal; men jeg synes det er ganske kult! Spesielt etter “piracy kills music” kampanjen. Det blei mye kulere av det, faktisk.

    Jeg får nesten litt trøbbel, veit du, av den kinoreklamen som oppfordrer folk til å tyste til vaktene hvis de ser noen med kamera i salen. Den starter sånn: “du ville ikke stjele en bil”, og jeg får lyst til å si “joho! Det ville jeg detsåmeg!” Sjølv om jeg vel egentlig ikke ville stjælt en bil…

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: