Dagens Erna

2 kommentarer om “Dagens Erna”

 1. Jeg mener at hjemmehjelp er bra. Grunnleggende bra. Helt supert, faktisk. Til og med når jeg jobber som hjemmehjelp selv. Kapitaliser husarbeidet, sier nå jeg! Jeg synes ikke engang det offentlige nødvendigvis må ta seg av husarbeidet, bare det opphører å være gratis. Hus*arbeid*, lizzom? Ikkesant? Det sier seg jo nesten selv.

  Og dersom det ble en selvfølgelighet at husarbeid er lønnet arbeid, og at man må betale noen for å ta seg av det, så kommer den jevne inntekt til å reflektere dette. Også hjemmehjelpens.

 2. Njah. Det var en 50-tallsgreie det her. Husker ikke hvem som argumenterte så fælt for det, det var en av de norske 50tallsfeministene. De sa at

  «å være husmor er et fulltidsarbeide. Derfor skal det ikke automatisk måtte gjøres på si av alle mødre og kvinner. Og derfor skulle en kvinne som ville være i arbeid automatisk kunne outsource det til en hushjelp. Så lenge kvinnen hadde en arbeidende mann, gjorde det jo ingen ting at hele lønna hennes gikk med på å betale en annen til å gjøre husarbeidet deres.»

  Joda. Så langt gir det mening. Men så kan man tenke da, at alle hjem da er en persons fyulltidsarbeid. Og om ikkeh alvparten av befolkningen skal arbeide med hverandres husarbeid, vil dette nødvendigvis bety at overklassens mennesker kan vie seg fullt og helt til egen jobb, mens de som har litt mindre spenn igjen, blir dobbeltarbeidende, og både vasker noen andres hjem og deres eget.

  Altså, ettersom kvinner både tradisjonelt sett og i praksis vasker mer og er mer husholdningsorienterte enn ektemennene sine, skjønner jeg argumentet om at kvinner i lederstillinger trenger litt assistanse for å få både husholdning og jobb til å gå rundt.

  Men å importere arbeidskraft for å vaske er jeg egentlig litt skeptisk til. Det har ingen ting med at jeg ikke vil ha fler utlendinger hin å gjøre, men med at vaskejobber er det yrket i dagens samfunn som har lavest status. Og det skal vi importere innvandrerne til. Vi er allerede iferd med å (særlig i oslo, men også andre deler av landet) få en underklasse som er lett å kjenne igjen på hudfarge, og det å importere arbeidskraft til de lavest ansette yrkene vil være med på å bidra til den tendensen, noe som igjen vil gjøre det vanskeligere å være innvandrerungdom, fordi det skaper en ide i hodene til folk om hva de egner seg til. Jeg vil ikke ha noen mørkhudet underklasse jeg. Det virker veldig… skjeft og rart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.