Spam- har det et bruksområde?

3 kommentarer om “Spam- har det et bruksområde?”

 1. Jeg kommenterer jo aldri i blogger, men siden Virrvarr spør så pent..

  Dersom en får masse e-post til innboksen sin, gjør man noe galt. (Filtrer e-posten din, så blir det _veldig_ mye lettere å håndtere.) Dersom en får masse spam til innboksen sin, er det på tide å finn et mer effektivt spamfilter. Jeg kan ikke huske sist jeg fikk spam til innboksen min. (Det har hendt at jeg har fått spam til en liste eller to en gang i blant, og spamfilteret mitt har et konsept om «unsure» – e-post den er usikker på om er spam eller ikke, dit havner det iblant e-post.)

  Spam sendes fordi det funker. I det øyeblikket spam slutter å fungerere, opphører problemet. Og du har helt rett – spam er _elendig_ reklame. Men i motsetning til en postordrekatalog, er det i praksis gratis å sende spam. Så lenge én eneste av millioner biter på, lønner det seg. Firmaene som spammer gir ytterst deng i hva de fremstår som. Forretningsmodellen går ikke ut på å fremstå som seriøs.

  Grunnen til at spam har så dårlig språk og ekstremt underlige formuleringer og typografi, er vanligvis fordi den skal forbi spamfiltre. Når spamfiltre leter etter ord som «viagra», forsøker spammere å skrive «/iagra» i stedet. Noen sender bilder med tekst, for å komme unna tekstfiltrering. Og så videre.

  På generell basis er det personlige spamfiltre som er de mest effektive – de læres opp til å kjenne igjen akkurat _din_ type spam og din type ham, og fungerer deretter. Jeg bruker Bogofilter (http://bogofilter.sourceforge.net/), som jeg trener rett fra e-postklienten min, mutt. De fleste GUI-e-postklienter har innebygget personlig filtrering for tiden. Jeg tror både Evolution og Thunderbird sine filtre er ganske gode. Bare husk å lære dem opp i både ham og spam.

 2. Ham er det motsatte av spam, altså e-post du vil ha (-: (Det gir jo masse fin mening.)

  GUI-klienter har stort sett e-postfiltrering som er relativt lett å bruke. Jeg synes min e-postfiltrering er lett (og velsignet lite tidkrevende), men jeg vet at mange er uenige med meg. Det handler om hva man er vant til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s