Om sko, blogging og hvorfor jeg heller ville stemt Frp enn Høyre i år

Alle driver valgkamp på nettet i år, og det flommer over av Youtube-filmer, Facebookgrupper, filmklipp og partilederblogger (sjekk ut Torstein og Jon, blant annet. Vi leker ikke valgkamp!).

Nå har jeg brukt litt tid på å sitte og glo på disse filmklippene og lekt en lek. Den leken heter «Tenk om jeg ikke var RV-dame og faktisk skulle overbevises om hvem jeg skulle stemme på. Tenk om jeg måtte bestemme meg, blant annet på bakgrunn av disse filmklippene.»

Jeg skal unnlate å fortelle hvorfor RV-filmene er så fortreffelige, hva jeg synes om Venstre sine absurde små stunt, eller unnlate å gi en lang analyse av hvert enkelts parti nettvalgkamp. Jeg tenkte jeg bare skulle skrive litt om hvorfor jeg for en hver pris _ikke_ ville stemt Høyre.

Ja, alle ev Høyrefolk som leser bloggen min: Om jeg var dere, ville jeg bedt om pengene igjen fra det byrået som har utformet valgkampen deres. Tilgi meg, folkens, men skal ikke dere være det konservative partiet? Jeg har gamle klistremerker med stygge bilder av Kåre Willoch på der det står klart og tydelig: «Høyre tar ansvar!». Og slik tror jeg de fleste tenker på dere. Et voksent, ansvarlig parti som argumenterer med bakgrunn i økonomi, som er for slips og kvalitet og valgfrihet og folkeskikk og sånt.

For å bli litt mer konkret: Ta en kikk på bloggen til Carl Bildt. Ok, jeg er ikke enig med mannen på en flekk, men det han gjør her virker betraktelig mer seriøst og tillitsvekkende enn det makkverket du finner på Erna Solberg sin «babyblogg». Med kjempefont, orange kruseduller har Erna en blogg skrevet delvis i tredjeperson, slik at hun mest av alt fremstår som en femåring noen har lagt en plan for. «Idag skal Erna til Bodø.» Fint for Erna, altså.

Dette er likevel bare starten. Jeg har satt meg ned og sammenlignet valgvideoene til Høyre og Frp. For om jeg var sånn delvis overbevist borgerlig politisk sett, er det de to partiene jeg ville vurdert. Hvorfor er Frp et dårligere alternativ i mange sammenhenger? En av grunnen er at de virker langt mer useriøse enn alle andre partier på en god dag. Norske kvinner er for lite hjemme, gift deg med en asiater istedet, slå ned motstanderne dine i skoledebatt og fri til Levende Ord ved å snakke skit om Muhammed og Islam- det er mange, gode grunner til at Frp ikke bare virker som noe man ikke er enig med alltid; i mange sammenhenger fremstår de som rent ut Skikkelig teite.

Uansett- hvis vi ser på Høyres film her. (Nei, teite WordPress støtter ikke -tagen. Derav link til snutter.no)

Istedenfor å være politiske, argumenterende eller noe i den stilen, er de forsøksvis morsomme. Trist nok er det rett og slett veldig lite morsomt (og det sier jeg ikke fordi jeg er «rød»).
Derimot, om vi tar en kikk på Frp sine filmer i år, populært kalt Frp-TV (hey, vi har RVTV), er de langt mer seriøse. Skulle jeg bestemt meg for et parti, virker Frp langt mer ryddige enn fjasete tøyse-Høyre. Beklager, men jeg tror alle som stemmer på at parti liker å føle at de blir tatt alvorlig som velgere.

Det teiteste Høyre har gjort i valgkampen, er uansett å inkludere Lene Alexandra som stemmesanker med «To vote is ok». Lene Alexandra

Rumpa til Fabian Stang, glamourmodeller, femåringsblogger og teite sketsjer for å forklare foreskjellene på «rødt» og «blått» kombinert med skattesnyter-Diffen? Kjære Høyrefolk: Om det blir rødgrønt byråd i Oslo, bør dere be om reklamepengene deres igjen, samt lære noen mediatriks fra norges største, bruneste parti: Frp har nemlig skjønt det.

Ellers skrev Esquil pene ting om meg på bloggen sin for litt siden, da han skulle anbefale nye bloggere. I tillegg spekulerte han i om jeg kan komme til å bli Den Røde VamPus, som er et artig utsagn. «Hm. På hvilken måte ligner jeg Vampus, mon tro?» spurte jeg meg selv. Og kom frem til at Den Røde VamPus må være mye av den samme som anti-vampus, da det nettopp gikk opp for meg at jeg i skrivende stund eier INGEN par med sko (sic!), er hundemenneske og avholdsdame, kommunist og adoptert av Kvinnegruppa Ottar. Men jeg tar det som et kompliment, Esquil (c;

Hvorfor jeg ikke har sko? Jeg har en lei tendens til å ville bade midt på natten med alle klærne på, og det siste skoparet mitt har nettopp gått på dynga etter en litt vel trist og våt opplevelse ved Sognsvann. Jeg har gått delvis barbent og delvis med et par Dr. Martens jeg har knabbet av Grevinnen i sommer, men siden min kjære venninne flytter til Troms, villle hun ha dem igjen. Såh- noen som føler seg kallet for å stikke i skobutikken for meg?

,

4 kommentarer til “Om sko, blogging og hvorfor jeg heller ville stemt Frp enn Høyre i år”

 1. Tord: Sjekk banneret mitt, se hvilket parti jeg støtter og spør deg selv: Valgte jeg det pga at de har så jævla mye mediaoppmerksomhet og reklame? I think not.

  Samtidig: Jeg mener du kan si Ganske Mye om et parti på hvordan de velger profileringen de kan avgjøre helt selv.
  Lene Alexandra? Dårlig plan, rett og slett.

  Ellers: Jeg liker å tenke at folk velger et parti som virker som det tar dem seriøst som velger. Det vil jeg si at Frp virker som de gjør i større grad enn Høyre i denne kampanjen. Frp spiller veldig saklige og har nett-tv med alvorlige mine, mens Høyre har en puppedame som stemmesanker. Hva er beskjeden de vil gi til velgerne sine, ville jeg spurt meg? Hvem tror de velgeren er?

 2. Flott å se at du baserer valget ditt på reklamefilmer. Når du skriver i overskriften “hvorfor jeg heller ville stemt Frp enn Høyre i år” burde du kanskje skrive om hvorfor FrP er et bedre parti enn Høyre istedefor å basere det på “teite” reklamefilmer. Greit nok, Lene Alexandra har ingenting med politikk å gjøre og burde heller ikke være i en Høyre-filmsnutt, men du synes ikke at dette kanskje ble litt vel useriøst? Ta imot et godt råd, baser valget på politikken neste gang. Det er tross alt dette vi velger disse løgnerene for og ikke for å lage reklamefilmer.

 3. Jess, det er deilig å se at høyre ikke klarer å ta seg selv seriøst engang. Det er deilig å se at de driter så grundig på draget, og om de gjør det bra, er det veldig veldig veldig skremmende.

  Men stemt har jeg, og det var milelangt fra høyre.

  Jeg tar meg selv seriøst, jeg.

 4. Nå har ikke mine femten år gamle elever stemmerett. Men jeg regner med at de er i nedslagsfeltet til Lene Alexandra. Erna og co skulle hørt reaksjonen på “To vote, to vote, to vote is ok”. Allmenn fordømmelse. De syntes det var useriøst og lite tillitvekkende. Når det er reaksjonen til femten år gamle gutter, hva er da reaksjonen til dem som er på vei til stemmelokalet? Hurra, – sier nå bare jeg!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: