Jasså, bruker du fremdeles Windows?

Det får jeg ofte lyst til å spørre om når venner av meg ber meg ta en kikk på den triste pc’n deres. Eller så sier jeg høyt og kanskje litt for frekt: «Hhahahaha! Herregud! Windows Vista? Kondolerer!»

Mange av Windowsbrukerne jeg kjenner er litt som røykere: «Ja, jeg vet jeg har masse virus, jeg vet det er dyrt, at jeg støtter en råtten industri og at pc’n min er mye tregere enn den trenger å være. Men det er så vanskelig å slutte. Og det er sosialt, da. Nesten alle bruker Windows. Og alt annet er jo for sånne som kan masse og sånt…»tux vs windows

Siden du nå nesten bare får kjøpt nye pc’er med Windows Vista, der nesten ingen printere, mp3-spillere eller DVD-brenne-programmer passer til, er det enda flere gode grunner til å bytte operativsystem.

«INGENTING funker mer!» skriker venninnen min og smeller lap-topen i bordet. Hun har fått Vista. En annen venn av meg oppsummerte fint: «Hva er forskjellen på et virus og Windows Vista? Et virus tar aldri kontroll over HELE pc’n din.»

Er du «vanlig» databruker (du blogger, sjekker mail, skriver ting, laster ned film og musikk, leser nyheter, redigerer bilder, spiller poker, henger på msn), er det hundre gode grunner til bytte til Linux. Revolusjonært Roteloft gir det et lite utvalg:

1: Du får Aldri virus.

2: Det er HELT GRATIS, og alle programmene følger med. Mens du til Windows må kjøpe Office separat og stjele eller betale det hvite ut av øyet for Photoshop, kommer Linux med Open Office og Gimp (godt bilderedigeringsprogram) fra starten av. I tillegg har Linux bedre film og musikkavspillere enn både Apple og Microsoft klarer å prestere.

3: Du kan kjøre den nyeste Ubuntu-distribusjonen på en mye eldre pc enn du kan kjøre Windows XP (eller Gud forby: Vista)på, fordi Microsoft har en avtale med dem som lager maskinvare til pc’er om at programmene skal være tyngre og tyngre og kjøre, så folk må kjøpe kraftigere og kraftigere pc’er. Derfor går Linux raskere.
Jeg har en button der det står «Farten dreper, kjør Windows.» (c;krasj.jpg

4: Linux gjør aldri noe uten å spørre deg. En venninne av meg som har brukt Linux hele livet, fikk seg en Windows-pc. Sjokkert ringte hun meg og fortalte at den drev og startet på nytt og oppdaterte seg selv uten at hun gav den tillatelse, midt mens hun hold på med noe viktig. «Hva driver den med? Det ba jeg den ikke om!» Sånn gjør aldri Linux.

5: Glem lang oppstartstid og restarting hele tiden. «Svusj» sier Linux når det installerer noe. Ingen grunn til å starte på nytt.

6: Å kjøre Linux er litt som å kjøpe økologisk melk. Du er med på å redusere at Microsoft har monopol. Det er en fin ting. (Apple er like kjipt som Microsoft firmamessig sett, og det koster jævla mye mere enn gratis Linux.)

7: Linux er et dugnadsprosjekt. Det betyr at det finnes mengder av artige funksjoner, feilene blir fikset fortere, og mange flere kreative hoder kan lage nye ting hele tiden. Mange venner av meg som skiter litt i data generelt, bruker Linux fordi det er flere kule skjermsparere, bakgrunnsbilder, og artige effekter du kan få.
Lyst på tusen småspill alá kabal? Det sitter folk og lager pakker på hundre stykker, et tastetrykk unna deg.

8: Nei, det er ikke vanskelig å bruke. Det ser ut som og ligner det meste du har brukt av programvare før, og du trenger ikke kunne noe ekstra. Er det vanskelig med engelsk, kan du få Linux på bokmål og nynorsk. Bestemoren min får det til. Jevnt over er det lettere enn å slite med anti-virusprogrammer og kopisperrer.

9: Ingen kopibeskyttelser. Last ned! Brenn dvd! Gjør hva du vil! Og best av alt- den hjelper deg å bryte de kopisperrene du får fra andre steder. «Denne filen skal ikke kunne spilles av her, du har ikke lov til det. Vil du gjøre det likevel? Ja eller nei?» Et tastetrykk, og den laster ned cracken for deg.

10: Den nyeste Ubuntu-versjonen, Gutsy Gibbon, kommer i morgen og den EIER alt du har sett Windows eller Mac gjøre noensinne. Se selv:

Som dere kan se, er noe av det kuleste hvor utrolig personlige og forskjellige uttrykk man kan lage. Linux kjenner ingen grenser (c;

NB: Jada, er du spillegal og vil bruke hele dagen din på Wow, er Windows XP mest praktisk. Og skal du lage film på profesjonelt nivå, trenger du Appleprogrammer. Men ellers? Da er det like kult med Windows som det er å røyke. Gå hit og bytt operativsystem idag (c;

40 kommentarer om “Jasså, bruker du fremdeles Windows?

 1. Det underlige, kjære du, er jo at propagandaen din på et vis fungerer. For jeg får meg ny pc nå, og må jo på et vis bli kvitt vistan.

  Men hadde jo tenkt å få min store far til å istallere XP på den. Men så tenker jeg.. kanskje kanskje jeg skal prøve med disse andre greiene? Men uhm. Kan man ha vanlig office på? for jeg vil ha vanlig office..

 2. Martine: Ikke sant? (c;

  Marthe: Du kan laste ned Open Office til en «vanelig» windowpc og teste. Det er gratisversjonen av Microsoft Office, og det er ingen forskjeller, bortsett fra litt farver og sånt. Du kan fint skrive .doc-dokumenter, lage powerpoint og leke exel alt du vil i Open Office. Men er du skeptisk- sjekk det ut til Windows først. Det er en gratis og fri programvare-office som du kan laste ned til alle platformer (c;

 3. 1: Windows er veldig plug-and-play
  2: Linux er ikke veldig plug-and-play
  3: Er ditt behov å sjekke Gmail, Facebook samt se den daglige dosen med porno: Da er Windows best.

  Dessuten, verdens ledende dataekspert, en amerikaner som heter Bill Gates, anbefaler Windows.

 4. Marthe: Du kan ha både i pose og sekk. Det er ikke noe stort problem å både ha Windows og Linux, så du kan prøve begge en stund. Om du liker den ene bedre enn den andre er det jo bare å fjerne den uhelidge. Kan godt hjelpe til med det.

  Ellers får man openoffice fra http://openoffice.org

  Qwertyu:
  1. Windows er veldig lite plug-and-play, når du skal plugge i et kamera må du laste ned drivere eller installere fra CD, når du skal kjøre musikk og film-filer som ikke er støttet av Windows Media Player må du selv gå på nett for å finne kodeker og laste dem ned og installere dem.
  2. I Ubuntu kan du plugge i et nesten hvilket som helst kamera og det fungerer, og systemet laster selv ned det den trenger for å spille av ting den ikke har støtte for. (Eneste grunn til at den ikke kommer med støtten fra første sekund er at det ikke er lov å legge det ved, brukeren må be om det selv).

  Å installere programmer er også en lek i Ubuntu: Du har en kategorisert liste over samtlige programmer som finnes og er testet (et par tusen) og kan laste dem ned gratis og trygt. Du trenger ikke stole på fremmede nettsider eller gå i butikken for å skaffe en CD. (Dog du kan også installere programmer på Windows-måten om det skulle være noe du trenger som ikke er på den listen).

  3. Til samtlige av de formålene du nevner er Linux enklere, billigere og minst like greit som Windows. Om du derimot har behov for spesialprogrammer som Photoshop (Gimp har de fleste funksjonene, men for profesjonell trykk vil man f.eks. savne CMYK-skala), CAD-programmer for profesjonelt 3D-design arbeid etc.

 5. Vet ikke helt jeg. Har tenkt å kjøpe en stuepc snart (har tenkt på det lenge), og vurderer Linux på den. Men, og det er alltid et men, jeg har hørt at divX ikke kjører like bra på Linux. Spill (ikke kabal og lignende) kan jeg vel bare glemme på Linux. Jeg har lyst å prøve, for så å gjøre opp min egen mening om dette. Men foreløpig er jeg ikke frelst. Det er fortsatt en del ting som taler for Windows.

  Jeg kjenner meg ikke helt igjen i listen din. Jeg kjører nå Windows Vista på laptopen og XP på stasjonære. Det er mye jeg kan plukke på, men det meste er overkommelig. Jeg har per dags dato ikke hatt noen problemer med drivere til noe. Kort og godt, alt fungerer like bra som det gjorde i XP.

  Likevel forstår jeg at det kan være greit å se litt på Linux. Og det skal jeg også gjøre når neste pc kommer i hus. Kanskje i løpet av neste uke, hvis jeg klarer å bestemme meg.

  Håper jeg kan skru av de «fancy» greiene i Ubuntu?

 6. Som GUTT, er ikke kabal det som frister mest når det kommer til spill.
  Og der er dealbreakeren.
  På min stasjonære pc har jeg Guild Wars, og det har jeg tenkt til å ha fremover.
  På laptopen min har jeg det ikke den type spill, men inntil denne maskinen konker og jeg må kjøpe ny(inkludert Vista), kan jeg ikke vurdere Linux.
  Så det er en oppfordring til the holy makers; Spill er kult.
  Og nei, jeg er ikke spillegal.
  Men likevel har jeg et behov for den type underholdning.
  Så det å appellere til EAG og ArenaNet er veldig viktig for at denne brukeren skal snuse på produktet.

 7. XmasB:

  Du kan skru av og på så mye du vil. Den kommer også med 3-4 grunninstillinger å velge mellom.

  enigmaticphoenix (AKA Hr. Lucian):

  Jeg spiller mye, og har windows (xp) og linux i dual-boot, altså sånn at jeg kan velge mellom dem på oppstart. Det funker fin-fint. Da kan jeg jobbe og gjøre fornuftige ting i Linux (hvor det er mye enklere enn i Windows), og starte opp Windows om jeg trenger litt spilling.

  Ellers fungerer flere spill tålelig greit (noen helt perfekt) i Wine, som er et program som gjør det mulig å kjøre Windows-programmer på Linux. Du får ikke alle de nyeste effektene i de nyeste spillene da.

  Martine Votvik: Dessverre har Adobe bare laget Photoshop til Windows og Mac. Det går ann å kjøre det gjennom Wine på Linux, men det er ikke å anbefale. GIMP er Linux sin «konkurrent», og er ikke på langt nær like god – men fungerer helt greit for de aller fleste brukere.

  Det er en ganske stor kampanje for å få Photoshop til Linux, så det er godt mulig vi ser en forbedring der.

  Ellers er det også mulig å kjøre Windows som et program i Linux gjennom f.eks. VMware (eller omvendt). Da kan du ha tilgang til en full windows-installasjon med alle programmer du måtte ønske deg, samtidig som du sitter i Linux sånn ellers. Fungerer tålelig for Photoshop og sånt, men ikke så bra for 3D-spill.

 8. Synst det var litt overbruk av fancy greier, spesielt det med flyttinga av vindauge. Forhåpentleg vil det bli endå meir retta mot bruk enn det allereie er, grensesnittet i alt.

 9. Det her er tullprat, virrvarr. Jeg kunne tilbakevist alle punktene dine, ett etter ett, om jeg hadde orket. Kanskje jeg gjør det en dag i min egen blog. Merk: Jeg er ingen Vista-fantast, jeg vil gjerne forsøke Linux. Men ikke på grunn av vinduer som snurrer rundt som geleklumper. Gudbevare, så hensiktsløst.

  De vennene dine, som påstår at «ingenting» fungerer i Vista; spør dem om de kanskje installerer noe av alt det gamle røkkelet som de hadde med seg fra gammelt OS. En driver må være tilpasset OS’et det kjører på. Vista gjør alt det kan for å hente inn rett driver, helt av seg selv, antagelig i et forsøk på å unngå at tåkete data-brukere legger inn det gamle surret de hadde fra Windows 95. Vista sjekker også oppdateringer på tredjeparts drivere, en god ting fordi de fleste ikke gidder å legge tid på å oppdatere f.eks skjermdriver i tide og utide. Vista følger også opp problemer som skyldes dårlig 3.parts. Jeg vil tro at 99% av alt Vista-trøbbel stammer fra dårlig 3.parts hastverks-arbeid.

  Mine to Vista-maskiner er fulle av alt mulig av gammel og ny programvare, og klarer seg forbausende bra. Ett eneste problem har oppstått da jeg forsøkte å installere en dårlig driver fra Ericsson. De innrømmet feilen og ba meg installere nytt.

  Husk at Vista nærmest er i beta-versjon. Vent på SP2. Vista har potensiale til å bli riktig bra.

  Og, at virus ikke er et problem i Linux er knappest Windows sin feil …. Jeg har en gratis-lisens av AVG og har aldri hatt virus i hele mitt liv.

  Er det lov å skrive så lange kommentarer, forresten?

 10. Jeg føler at jeg blir veldig frista her…:) Jeg vet ikke så veldig mye om sånne ting, så om jeg installerer Linux, blir alt på pcen sletta da? Og hvordan kan man få til å ha både Windows og Linux på en gang?

 11. Kan dette Wine gjøre at jeg får vanlig word? Jeg orker ikke å ha ikke-doc-dokumenter når jeg sender ting rundt for å få feedback. Det hadde jo faktisk vært morsomt å prøve Linux engang. Særlig nå som jeg får ny, ren PC som jeg må bli kvitt vista på. Og kan jeg spille Rome da? (det er omtrent det eneste spillet jeg noen gang spiller)

 12. marthe frosk: OpenOffice kan lagre i .doc om du vil. Eller du kan lagre i .rtf, så kan alle lese det. Ellers kan Wine kjøre MS office ja, det er et firma som heter CrossOver som spesialiserer på det, vet jeg.

  Ida-Anette: Du kan prøve det ut uten å slette noe som helst. Last ned CDen og brenn den ut, eller bestill den, og start med CD-en i – så kan du prøve uten at noe skjer med selve PCen din. (Det vil være tregere når du kjører den fra CD, men du kan teste at alt funker som det skal).

  Om du velger å installere det kan du også ha både Windows og Linux, så du kan bytte mellom dem (Da trenger du plass til begge to på harddisken riktignok). Dette er nok beste løsning om du er litt usikker på om du kan gi helt slipp på alle programmene i WIndows.

  Det går også ann å overføre filene dine fra Windows til Liniux når du installerer, om du velger å bare ha Linux.

  hekmek: At man kan unnskylde Vista med å være «i beta» nesten ett år etter lansering sier vel sitt om Microsoft og hvor seriøst de tar kundene sine?

  Mesteparten av Vista-trøbbel stammer sikkert fra 3dje-parts folk, men dette henger sammen med at Microsoft ikke har gjort det enkelt for tredjeparts bedrifter å lage programmer med Vista-støtte og at VIsta har dårlig bakoverkompatibilitet (dette har Microsoft alltid hatt).

 13. Asbjørn: Ellers går det fint ann å skru det av også. 😉 Jeg har på det meste av fancy funksjoner, og de fleste av dem er faktisk svært nyttige (som expo-funksjonen man har hentet fra OSX), selvom det er klart at brennede skrift er mest for gøy.

 14. Daniel Jackson: Ikke beta. «Nærmest» i beta, sa jeg. Et halvår er ikke mye for et OS som Vista.

  Mange 3dje-parts-folk har hastverk og har ikke tid til å sjekke at røkkelet de setter sammen ikke steller til problemer. Alle som har jobbet i bedrift med mer enn fem ansatte vet hva ledelsen anser om det å være produktiv.

  Når det er sagt, så er jeg også positiv til dugnadsprosjekter som OpenOffice. Det er bare meningsløst at verden alltid skal ses i svart/hvitt. Konkurranse er alltid bra.

 15. Shoit! Jeg har ganske så splitter ny laptop med *ikke døm meg for hardt* Vista på. Jeg kan null om data. Virkelig NULL! Og jeg holdt ut i det lengste for jeg ville ikke ha Vista, men … hmm… mulig det er fordi jeg hadde så veldig fordommer mot Vista at jeg faktisk har blitt litt positivt overrasket over brukervennligheten (hadde jeg bare kunne slått av denne «err’u sikker på at du virkelig virkelig virkelig VIRKELIG vil gjøre det der???!?»-funksjonen. DEN er nok til å gjøre et kvinnemenneske rabiat og mannevond. *glefs*)

 16. Rettelse: Konkurranse er bare bra om det er mest effektivt. Det er det ikke alltid.

  På et halvt år har det kommet 2 ferdige, ikke-beta, versjoner av Ubuntu. (7.04 og nå 7.10). Det betyr ikke at man trenger mindre enn et halvt år på å teste noe, men når det slippes skal det være ferdig – og det er mulig å slippe et ferdig OS hvert halve år.

 17. Masse kommentarer.

  Daniel: Hyggelig å se deg gå svarebananas her. Hva med å oppdatere bloggen litt selv, hm?

  Frepun: Tja, jeg vet ikke om vi snakker om marked, når vi har et produkt du betaler for og et produkt du får gratis. Gratis==typisk ikke-marked.

  Undre: Å slå av funksjonene du ikke vil ha, er en fin start.

  Hekmek: Vista er «bare» en beta og det har den vært en stund. Ubuntu oppdaterer seg jevnlig og langt oftere. Og- om alt jeg sier bare er tullprat og du skal tilbakevise det på bloggen, hadde det vært kult om du linket til den og kom med argumenter i stedenfor løse påstander 😛

  Alle andre- de tekniske spørsmålene besvarer Danny godt her og jeg gidder ikke å gjenta ham i det uendelige.

  Imidlertidig: I annledning den nye Ubuntuoppgraderingen, har nettavisene laget en lignende greie jeg har her, med litt andre og mer utfyllende argumenter enn meg. Sjekk den ut!

 18. Uff- DA skjønner jeg. Jeg må innrømme at det ikke forundrer meg om det ikke er mulig å slå av på en ordentlig måte….Du må nok spørre noen med litt mer praktisk Vista-erfaring enn meg om du skal få et skikkelig svar.

 19. Jeg jobbet engang for Microsoft for en kort tid, og det har medført at jeg ikke er villig til å bruke penger på produktene deres. På jobben må jeg bruke Windows ettersom firmaet jeg jobber for ikke har greid å finne et alternativ til Exchange, men det virkelige arbeidet gjør jeg i Ubuntu Linux. Og iblant QNX, og i framtiden kanskje LynxOS eller Wind River Linux.
  Ettersom jeg er Photoshop-avhengig har jeg en Mac hjemme. Det synes jeg er akseptabelt, for det er jo egentlig FreeBSD med fancy utseende. Så lenge den har en UNIX-terminal er alt i orden. Dessuten er Mac flerspråklig, noe jeg finner utrolig nyttig.

  Jeg kan berolige dem som trenger kabal og lignende spill med at min versjon av Ubuntu har mange flere enn Windows har, men de er like vanskelige å skjule fra sjefen.
  Alt Linux virkelig mangler er Photoshop og iTunes (iPoden nekter å funke uten), og begge burde vært tilgjengelige. Men blir det neppe med det første. Adobe og Apple bør skamme seg!

  Men for de som vil forsvare Vista, vel, jeg kan nevne at så godt som alle firmaer som har vurdert det har takket nei, og ikke bare nei-for-nå, men nei, dette vil vi ikke ha noensinne. Heldigvis er firmaet mitt ikke et av de to som har innstallert elendigheten. Faktisk har vi vurdert å gå helt over til Linux. Vi trenger jo ikke akkurat Photoshop og iTunes for å produsere innebygget tog-kontroll programvare!

 20. Eg er eigentleg meir nøgd med Vista enn eg hadde venta å vera. Kanskje fordi eg no har prøvd å bruka Live-CD av Ubuntu 6.06, 7.04 og 7.10 i både 32- og 64-bitversjonar pluss Kubuntu 7.04 og Mandriva – OG INGEN AV DEI HAR FUNGERT! Wubi prøvds eg også. Det næraste eg kom var ein Ubuntu-variant, men i installeringa valde eg ‘guided’ partisjonering, noko som herpa Vista-partisjonen min i staden for å bruka dei to partisjonane eg hadde sett av til Ubuntu. Eg har aldri fått opp skrivebordet i Ubuntu…

  Argh.

 21. Marina: eg har fått opp iPoden min i Mandriva, i alle fall. Eg trur alle dei gamle iPodane skal fungera, men iPhone og iPod Touch er blokkerte for Linux frå Apple si side.

 22. Magnus: Hva slags PC har du? Er et par leverandører som lager sine egne hemmeligholdte systemer i stedet for å følge standardene. Da er det vanskelig for linux-utviklerne å lage noe som fungerer. :/ Ellers er «Guided» gitt et dårlig navn ja, burde hett «Automatisk» eller .no (selv om den jo presenterer deg med den foreslåtte løsningen før den begynner.)

  iPod fungerer relativt greit med Amarok, og enda bedre om man installerer rockbox på den.

 23. Marina: Evolution som følger med Ubuntu er ganske flink til å prate med Exchange-servere. Kalendere, møteinnkalleleser, adresselister og lignende er som man forventer at de skal være.

  Virrvarr: Flott innlegg!

 24. Marina: Åh, mange gode poenger og innspill. Og ja, Mac er langt hyggeligere å bruke enn Windows, spesielt fordi du faktisk har en terminal.

  Petter: Yay o/

 25. @Daniel:
  ECS Elitegroup AMD690GM-M2, AMD 690G+SB600, DVI, PCI-E, AM2, mATX
  AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2 2x1MB Boxed 2 X TRANSCEND 1GB JETRAM DDR2 667MHz DIMM

 26. Magnus: Du er søt. Jeg liker at bloggen lever såpass sitt eget liv at jeg får kommentarer en bitteliten prosentdel av leserne mine har noen forutsettning for å skjønne en døyt av 😀

 27. @Magnus: Sært. Ser ikke noe der sånn med en gang. Men du har jo en 64-bits prosessor, du kan jo prøve Ubuntu for 64-bit? Ellers bør Ubuntu fungere etter installajsonen om det fungerte å boote fra live-CD, da høres det mer ut som om noe gikk galt med selve installasjonen.

 28. Evolution, ja. Hvis noen bare kunne fått de gamle IT-folka ved hovedkvarteret til et gammeldags amerikansk firma til å akseptere det! Det er nemlig de som bestemmer, og de er overbevist om at Exchange er det eneste saliggjørende. Siste nytt er at vi bare har lov til å bruke IE for firmaets interne nettsider. Fytti, sier jeg bare!

  Og ja, det finnes endel Linux-programmer for de «gamle» iPodene, men iPhone og touch har en annerledes interface. De er ikke akkurat blokkert, men Apple samarbeider heller ikke med dem som vil koble en iPhone til en Linux-maskin. Som jeg sa, de bør skamme seg. Kankjse ikke like mye som M$, men skamme seg likevel.

  En kamerat installerte nylig Ubuntu på en AMD Athlon 64-bit CPU. Jeg vet ikke mye om detaljene, men den virker iallefall riktig bra. Gjorde at jeg fikk lyst til å bygge meg en ny datamaskin selv!

 29. @Daniel, eg skal ikkje misbruka denne bloggen som «support for Ubuntu»-forum, men eg skreiv altså at eg har prøvd både 32- og 64-bits utgåvene av (i alle fall) Ubuntu 7.04 og 7.10.

 30. Magnus: OK. Det så jeg ikke.

  Trodde du hadde fått live-CDen til å funke pga. denne passasjen: «Det næraste eg kom var ein Ubuntu-variant, men i installeringa valde eg ‘guided’ partisjonering, noko som herpa Vista-partisjonen min i staden for å bruka dei to partisjonane eg hadde sett av til Ubuntu. »

  For å komme dit man velger «guided» partisjonering vil man vanligvis ha bootet live-CDen. (Selvom det vel finnes rene installasjons-CDer også).

  Men men. Om du ønsker å finne ut av det får du prøve forumene på ubuntu.com og google. Et kjapt søk på evn.t. feilmeldinger eller feilbeskrivelser pleier å gi svar.

 31. Jeg har ingen forutsetning for å skjønne alt jeg har lest her i dag, men jeg ble i hvert fall veldig nysgjerrig på Linux og Ubuntu.

  Om jeg tør å skifte derimot er heller tvilsomt. Tenk om de programmene jeg kjører i dag slutter å fungere. Og iTunes er man jo nesten avhengig av.

 32. Jeg sitter på kubuntu, bytta i Mai/ Juni i år etter at enda en windows update truet med å ta knekken på maskinen min.

  Har ikke angret siden.

  Ellers var det noen som i tråden her skrev at Linux ikke var så veldig plug-and-play; men jeg har et fint program som heter Adept Manager, som jeg bare åpner, skriver inn hva jeg ønsker å innstallere, og så finner den tilgjengelige pakker som da er bare å trykke installer for å nettopp installere.

  Noe sånt har man ikke på Windows i hvert fall.

 33. Det er litt artig å kommentera gamle posts, problemet er at eg ikkje får svar…

  Eg har eitt problem med å gje slepp på Windows: iTunes. Sist eg skulle kjøpa mp3-spelar, leita eg litt rundt for å finna ein dugandes spelar med rundt 80 GB kapasitet. Eg fann iPod… Og det var stort sett det.

  Ok, litt sært å halda på eit operativsystem på grunn av éin funksjon, kanskje? Men: dette _kan_ ikkje Linux. Windows kan alt eg ville brukt Linux til, jamvel om Linux gjer det (mykje) betre.

  Altso: Skal eg installera Linux, _må_ eg ha ein Windows-partisjon uansett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.