Ingen PC uten Windows?

Det mener hvertfall Lenovo. IT-avisen har testet hvilke laptopforhandlere som gir deg pengene igjen om du sier «Neitakk!» til Windows Vista, og Lenovo er det eneste firmaet som ikke vil gi deg pengene tilbake for programmet du ikke vil ha. Hvorfor?

Eva Forsgren hos Lenovo: – Vi ser på det som en pakkeløsning. Man kan sammenligne det med å kjøpe en bil der man plutselig ikke vil ha motoren lenger, kanskje et dårlig eksempel, men det er sånn det er akkurat nå. Windows følger med, forteller Forsgren.

Er det rart det blir monopol? Og hvor mye kan egentlig damen om data, hvis hun synes operativsystemet kan sammenlignes med motoren på en bil?

Likevel- Vista fører til at flere og flere velger bort Windows, og hardwareprodusentene begynner å ta tegningen. Microsoftprogrammer kan ikke bare «følge med som en del av pakken» lenger ^_^

14 kommentarer om “Ingen PC uten Windows?

 1. apropos noe helt annet

  nå har jeg betalt for custpm css, og ikkekodeflink som jeg er, endret jeg bare pikselbredden på margen og tekstfeltet i cssen. og ingen ting skjedde

  det sto etterpå at «bare så du vet det er det ting du ikke kan endre». gleder det bredden på tekstfeltet? Har jeg akkurat betalt for ingenting?

 2. jeg har kjørt vista home premium siden august, og må si jeg er strålende fornøyd.

  Ikke at jeg er en hardcore-microsoft-tilhenger, jeg er ikke det, men vista var over all forventning.

  Jeg må legge til at jeg kjører dual-boot med kubuntu også, men vista funker knirkefritt 🙂

 3. Samd med Knut Stian i at Vista fungerer svært godt. Er det ikkje litt defensivt av ein Linux-entusiast å seia at det er det at Vista er så dårleg som gjer at folk vel maskiner utan operativsystem? Det kan jo vera at Linux etterkvart har vorte så bra at det er difor folk vel det? Eg vil også tru at dei som er misnøgde med Vista i større gras vel å gå attende til XP. ALtså, dei som skiftar til Linux gjer det av di dei vil ha Linux, dei som ikkje vil ha Vista held seg til XP.

 4. Marthe: Hm. Jeg lurer på om jeg skal kjøpe Custom CSS selv. Enten har du skrevet kode som ikke validerer, eller så er det noe rart. Hm. Jeg kan jo si fra hva som skjer når jeg leker med min? Har noen som fikser wordpress-css’en noen hete tips?

  Knut Stian Olsen: Så bra det funker. Veldig mange jeg har pratet med, irriterer seg fra sans og samling. Jeg har også dual boot, men det er XP, så driverne til Wacoombrett og scanner skal fungere skikkelig. Samt Nero.

  Magnus: Dette var ikke en Vista-suger-post så mye som «Teite Lenovo»-posten. Og jeg synes egentlig mine ti Linux-eier-argumenter er en ganske positiv vinkling?

 5. kjører bare Linux jeg, og den siste uka så har jeg hjulpet to meg å erstatte vista med ubuntu. Begge hadde kjøpt bærbar med Vista hos el-Kjip, og svært mye var problematisk. Den ene tålte ikke skjermsparer eller dvale. Den andre var det umulig å installere program på. MS-support foreslo oppgradering til en dyrere versjon av vista….. Det ble ubuntu…

 6. Ja, Lenovo er teite. Hvis de lot meg kjøpe en bærbar uten operativsystem ville jeg kjøpt en 12-tommers Thinkpad forrige måned.
  Nå blir det vel enda en Mac, tenker jeg. Ikke at man kan kjøpe Mac uten operativsystem heller, men iallefall har det en skikkelig terminal, ingen barnehagetante og man gir ikke penger til Microsoft.

 7. Veldig bra at du skriver om dette! Det står jo i EULAen at man har krav på pengene tilbake om man ikke godtar vilkårene, så det er ganske utrolig av Lenovo å nekte å overholde avtalen!

  Selv byttet jeg til Linux for ca. et og et halvt år siden, og jeg har ikke sett meg tilbake. Jeg beholdt en partisjon med WinXP ganske lenge, men da jeg installerte Ubuntu 7.10 gikk den fløyten. Jeg hadde rett og slett ikke brukt Windows, så jeg gadd ikke å ha den liggende lenger.

  Når det gjelder Nero; Du veit at de har kommet med en versjon for Linux? Om den har akkurat de samme funksjonene veit jeg ikke, da. Og har du prøvd K3b? Jeg syns den virker veldig bra, men så er jo jeg veldig lite kresen når det kommer til brenning, da.

  PS: Fantastisk å finne en annen som liker Sinfest, PBF, og xkcd (Spesielt Sinfest, de to andre er vel mer kjente)! Tror jeg må sjekke ut de andre seriene du linker til..

 8. Lang versjon:

  Lenovo har på sett og vis rett: EULAen sier at du får pengene tilbake om du ikke godtar lisensen (hurra for Microsoft). Men det betyr ikke at du har krav på pengene for en del av en pakke (PC og OS) !

  Eksempel: Du kjøper en pakke med PC og skjerm for 3999. Bare skjermen koster ellers 3500, så du syntes det var et knallfint tilbud. Men du har skjerm fra før (i roteskuffen) så du går tilbake og krever 3500 (åpent kjøp og alt det der).

  Den går ikke, vet du. Da får du betale full pris for PC’en istedet.

 9. Jeg vil anbefale alle å teste Mac OSX Leopard, det er etter min mening mye bedre enn Windows spesielt på laptop.

  Jeg har vert diehard windows bruker siden windows 95 og sett at det har blitt gradvis bedre og bedre, bruker pc stort sett til å spille med + litt fotoredigering. Men nå med Windows Vista som er kun laget for å selge mer hardware har jeg og mange flere blitt lei Microsoft og begynt å se på andre operativ system.

  Har testet forskjellige linux varianter og PC-BSD men ingen av dem kunne brukes til seriøs fotobehandlig. Til slutt instalerte jeg Mac OSX Leopard hacked versjon på min pc og det fungerte såpas at jeg fikk prøvekjørt. Jeg ble meget overasket hvor enkelt og brukevenlig Mac OSX er. Etter dette kjøpte jeg en minimac til 5000kr og fant ut at det kjører veldig stabilt og raskt uten at man trenger en supermaskin, så nå sier jeg bare…..

  Once you go Mac, you’ll never go back.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.