Jeg blir romantisk av snø

…selv om jeg giftet meg om sommeren. Mr. Jackson og jeg går lange turer i sludd-slaps, ser på juledekorasjoner og holder hverandre i hendene. Det fineste i verden er å ha ingen-votter og gjemme hendene i samme lomme. Å gni nesetipp mot nesetipp i vinterkulda.

Jeg pleier å fortelle folk ganske lite flatterende ting om Mr. Jackson. Som at han kaller meg breiflabb og vil lenke meg til sengen. Er du så uhelidig å være en av dem som omgås meg i RL til daglig, har du hørt nok om Mr. Jacksons motbydelige matvaner og rare dansestil. Mens Delirium ser Kent sluke kilo på kilo med klementiner, sitter jeg og stirrer fascinert mens mannen i mitt liv hiver innpå tilsvarende mengder med rosiner.

Denne posten handler likevel ikke om det. Den handler om hvor glad jeg er i mannen min.

Jeg har kjent Mr. Jackson siden jeg var 14 og han var 15, og selv om vi brukte litt tid på å bli sammen, var hele den sene ungdomstiden min å gå rundt i smågater i Fredrikstad, holde ham i hånden og kline for hver tiende meter.

Vi giftet oss så fort jeg fylte 18, det er snart tre år siden nå. Vi hadde et digert sommerbryllup i et sirkustelt i skogen. Det var over hundre folk tilstede og alle hadde med en matrett hver. I ettertid var det mitt partytriks – å si til folk at jeg var gift og 19 år og se reaksjonene deres. Jeg var kona til den langhårede slasken i hullete jeans og vi skremte alt fra bankpersonell til fulle fjortiser og bestemødre.

Å gifte meg er kanskje noe av det jeg har gjort som har sjokkert flest mennesker. «Men!» sa farmor og gjorde store øyne. «Du kaster jo bort UNGDOMSTIDEN din! Tenk på alle mannfolka du kunne PULT!» Mr. Jacksons mormor ble like forferdet over at vi giftet oss uten å ha bodd sammen først som hun hadde blitt over at Mr. Jacksons foreldre hadde flyttet sammen først uten å gifte seg først. Så mye har normene endret seg på førti år (c;

Jeg hadde tenkt å holde tale i bryllupet. Han skulle holde tale, og jeg ville ikke være dårligere. Problemet kom når jeg skulle øve meg. Jeg kom to setninger på vei, så tok gråten meg. FØR jeg stod for et publikum. FØR jeg så på mannen min mens jeg pratet. Kjære…kjære *Snufs* Nei, jeg måtte gi det opp. Så jeg skrev en sang istedet.

Hadde jeg kunnet spilt gitar, hatt en gitar og hatt et videokamera, ville resten av dette innlegget blitt film. Men jeg spiller bare klarinett, har ingen klarinett akkurat nå og kan ikke synge mens jeg spiller klarinett uansett. Dessuten har jeg ikke et videokamera. Derfor- jeg kan ikke synge-spille-fremføre denne sangen. Og alle som kjenner meg RL er nok evige takknemlige.

Melodien er Kjærlighetsvisa (ja, jeg vet det er klisjé, men alle kan den og da kunne alle synge med.) Teksten er skrevet av en 18 år gammel og veldig forelsket Virrvarr og oppsummerer forholdet mitt til Mr. Jackson.

Bryllupssang- et alternativ til tale

Vi traff hverandre på et oppstartsmøte
Hvor temaet var blodrød politikk.
Vi var ikke så flinke til å flørte,
men snakket godt på turene vi gikk.
Og litt om litt ble samtalene lenger,
Og resten, det er ingen hemmelighet.

Ref: Syng om årene som kommer,
Syng en sang om kjærlighet.

Vi ble så mye mer enn bare kjærs’ter.
Vi lekte og vi jobbet som et team.
Du lærte meg om frihet, Marx og Linux,
Langt mere enn jeg greier si på rim.
Vi bygget slott i luft og sand og lego
og skrev vårt manifest i ærlighet.

Ref.

Du fridde til meg der i Bolsjevika,
en liten strand på Utøya et sted.
Augustsolen hang gulrød over vannet,
og tussmørket, det kom med sjelefred.
Jeg hadde ikke kjent deg særlig lenge,
og svarte «ja» i øm dumdristighet.

Ref:

Du er nok ingen prins i stilfull rustning,
nei, heller mere Askeladd, tror jeg.
En gentleman med hull i frakkeforet,
som uredd skrider frem på livets vei.
Du er min lykke alle ukens dager,
i regn og sol, i gråt og lystighet:

Ref:

Så- lek sing’a long i de tusen hjem. Virrvarr er forelsket og det blir tydeligere og tydeligere jo mer snø og julepynt det dukker opp overalt. Idéen om å legge ut bryllupssangen min stjal jeg fra Petter, som la ut den fine talen til kona si for ikke så lenge siden.

22 kommentarer til “Jeg blir romantisk av snø”

 1. Jeg grein da vi sang sangen din inni teltet på bryllupsfesten deres – det var det mange som gjorde forresten …… og jeg griner når jeg leser den her.
  Jeg er en heldig mor og svigermor 🙂

 2. Fantastisk! Et par som dere gir meg troa på kjærleiken tilbake, uansett hvor langt nede i jorda man befinner seg mentalt.
  Og nydelig sang! Jeg skal også skrive en sånn en til min mann, hvis han en gang dukker opp 🙂
  Klem

 3. Du har fått andre på gråten her på roteloftet før. Nå er det på nippet at du klarer å nå inn gjennom metalllagene til blodpumpa mi også. Jeg vil også ha en søt geek til kjæreste. Hvor finner man sånne? Bolsjevika? (*Melder seg på neste sommerleir.*)

 4. Thv og jeg har vært kjærester siden vi var like unge som dere var da dere traff hverandre, og nå har jeg lest at sånne forhold har veldig gode odds.

  De beste går først, Virrvarr, – sånn er det bare.

 5. Danny: Jeg er en heldig kone ^.^ *nuss* (ok, nok kliss i kommentarfeltet)

  Martheglad: Sirkusbryllup rocket! Og ja, vi er søte. Du var jo en av de første som så oss kysse noensinne, og den første som kalte oss søte, også.

  Lene: Sippete svigermor, tusen takk (c;

  Villkatta: Tusen takk 😀 Godt å høre fra deg ^.^

  Sonja DaA: Oi, du tok effort og sang med! Nå ble jeg skikkelig glad, altså! Yay!

  Sigurd: Hihi, du har jo kjennskap til hvor forlovelsen fant sted og alt mulig. Hyggelig å høre at jeg rørte deg litt ^.^

  Mona: Yay, jeg er også heldig. Tross alt, jeg får jo spise maten til svigermor 😀

  Anja: Ja, jeg koser meg! Idag var jeg med noen venner på Vettakollen og leide en hest i snøen. Jeg trodde jeg var fanget i en barne-tv-julekalender, made in NRK (c; Hurra, og velkommen som kommentator, btw!

  Livetleker: Aaww, du og Thv er søte. Og oddsen virker god, ja (c;

  Rigmor: Frihet, Marx og Linux rokcer mine sokker ^.^

 6. Esquil: Vi kan ha henne på deling. Hun knerter to glass vin, slenger seg i bilen, sparker kommunepolitikere på leggen og kjører i grøfta, girer og tar fart og kjører opp igjen av grøfta. Ingen er som farmor 😀

  Hun har også uttalt følgende etter å ha møtt min tilkommende ektemann: «Du kunne jo funnet deg en neger, Ida Sofie! Så ville du fått pene, brune barn! Det hadde vært noe det!»

 7. Ja, ikke sant? Jeg var sånn «Jeg skal jo være politisk korrekt og beholde mitt eget etternavn og….og det hadde vært kult å være Mrs. Jackson, hmm?»

 8. Så fin sang dette var! At jeg ikke tenkte på det. Da hadde jeg sluppet å grue meg i ukevis. Gratulerer videre i Tordenblogen, forresten. Jeg var borte noen dager og fikk visst ikke stemt 🙁

 9. Nå ble jeg litt romantisk anlagt også på en helt vanlig mandag! Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke leste denne posten før i dag, men det er jeg sannelig glad for sånn i retroperspektiv.

  Dessuten er det undervurdert å se Mannen i Sitt Liv fortære kilovis med klementiner. Det er fascinerende rett og slett. Og dessuten lukter Kent bare klementin for tiden – og det er jo en hyggelig lukt ;o)

 10. Petter: Tusen takk 😀 Sang var min lure løsning så jeg slapp tale, ja. Du trenger bare en gitarkyndig venn du kan alliere deg med (c;

  Farmer: Tusen takk, veldig hyggelig å høre (c;

  Delirium: Plutselig romantikk rocker! Haha, klementiner er bra! Rosiner lukter ikke så mye, men jeg tror ikke jeg skal klage. Vi har søte kjærester 😀

 11. Vi har veldig søte kjærester. Og så kunne kjæresten min forklare meg den med å bli lenket til sengen fordi jeg ikke leste den typen form for nerdsk ;o)

  Og så er det så fint når folk vil gifte seg synes jeg. Det høres så sinnsykt romantisk ut! Egentlig er jeg godt fornøyd med at jeg fortsatt synes sånt høres romantisk ut etter at vennenene mine nå ikke bare gifter seg, men skiller seg også…!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.