Blogger, Google og monopolproblemer

Den siste tiden har jeg slitt med å kommentere på Blogger-blogger (håpløst ord, jeg vet). Grunnen er at de har endret måten folk kan kommentere på. Tidligere kunne man logge på med sin Google/Blogger-konto, være anonym eller «annet». Som wordpressbruker har jeg alltid vært «annet» og dermed skrevet inn kallenavnet Virrvarr og url-en til bloggen min. Dermed har eieren av blogspot-bloggen kunnet klikke på linken og besøke min blogg, selv om vi bruker to forskjellige systemer. Nå har Google fjernet denne muligheten i Blogspot-bloggene. Enten har du en Google-konto, eller så skriver du bare et kallenavn uten url.

«Oi,» tenkte jeg. «Godt jeg har en Google-konto, da.»

Men vent- Google-kontoen min linker jo ikke til wordpress-bloggen min. Uansett hvor mye jeg slåss med den, vil den ikke gjøre det, heller. Og jeg grubler: Hvordan skal jeg få linker til bloggen min til å vises i blogspot-blogger? Enten må jeg gjøre slik som jeg har sett Binka løse problemet et par steder: Skrive «Virrvarr-http//virrvarr.wordpress.com» i kallenavnfeltet. Hvis ikke er svaret er opplagt: Jeg må flytte bloggen min til Blogger.

Hvorfor er dette et problem?

Den måten de fleste nye bloggere får lesere på, er ved å kommentere i andres blogger. «Ah, en ny person med blogg», tenker jeg når det kommer en ukjent kommentator med url, og jeg klikker meg inn på vedkommenes blogg. Nå blir dette umulig å gjøre for alle som har noe annet enn Blogger på de store Blogger-bloggene. Vampus, Esquil, Minneapolise, Glamourbibliotekaren, Frøken Makeløs, Delirium – mange av de store, mye besøkte bloggerne bruker Blogger, og har dermed begrensninger på hvem som kan kommentere hos dem. Er politisk korrekte folk flinke til å bruke annen, og mer fornuftig blogg-programvare? Nei. Brage, Communistkickaback, Jokke,Propagandakanalen, Comrade Arnfinn, Engeline, Elvis Bling Laden, Den Hårete Armhulen – alle bruker Blogger. Alle disse røde, ranke folka som skal nå ut til flest mulig har automatisk kommentarbegrensning i valg av bloggsystem.

Hvorfor gjør Google dette?

Google kjøpte Blogger i 2003, og i senere tid har Google-kontoen og Blogger-kontoen blitt slått sammen, slik at du kan logge inn på din private Google-side og din private Blogger-side med samme brukernavn og passord. Praktisk. Når de nå begrenser muligheten til å kommentere med url til folk som har en Google-konto, gjør de sitt beste for å tvinge folk til å skifte fra et konkurerende system til deres, og langt verre: De forsøker å gjøre det slik at folk som bruker Blogger først og fremst bare leser Blogger-blogger, og at bare Blogger-bloggere kan kommentere dem. Dette er Googles første skritt mot blogg-monopol- ved å sikre seg at det blir irriterende og vanskeligere å bruke noe som helst annet system enn en .blogspot.com-adresse.

På mange måter forsøker Google å gjøre på web det Microsoft har gjort med «vanlig» programvare: Å sørge for at du trenger Microsoft-programmer for å bruke andre Microsoft- programmer. Du skal måtte ha en google-konto for å kommentere på google-blogger. Du må ha windowsprogrammer til windows. For å få monopol, trenger man programmer som bare fungerer med andre programmer man lager. På den måten må folk spørre Microsoft om å få lage ting som fungerer med Windows, og Microsoft kan sørge for at de fungerer BARE med Windows. Det kan se ut som om Google følger samme strategien.

Joel on software har skrevet lure ting om hvordan web-aplikasjoner er de nye OS-ene, at aktiviteten flyttes ut fra din lokale pc og ut på internett nesten fullstendig. Med Gmail, Blogger, YouTube og en rekke nye aplikasjoner som Google Calendar, har Google kontroll på storparten av mange mennesker sin daglige nettaktivitet. Nå driver de også og eksprimenterer med programmer som Google Docs, som rett og slett er en web-basert office-konkurent. Hvis du blogger, mailer, søker, ser film og er sosial innenfor Google-regi, er de ikke langt unna å skaffe seg monopol på web. Selvfølgelig er Gmail bedre enn hotmail på alle måter. Problemet oppstår når de forsøker å lage programmer som ikke er kompatible med noe annet.  Å lage en blogg du må ha samme typen blogg for å kunne kommentere i er et godt eksempel.

Så- om du har lyst til å blogge slik at andre kan kommentere hos deg, ikke støtte internetts svar på microsoft og bruke fri, hyggelig programvare, anbefaler jeg folk å kvitte seg med Blogger og gå over til noe annet. Samme for meg om det er WordPress (selv om fri programvare alltid er kos) eller en annen, mindre plattform som tillater kommentarer fra alle typer bloggere, om ikke annet. Og nei, Arnfinn: Jeg kommer ikke til å skrive noe på propagandakanalen før vi skifter fra Blogger. Litt selvrespekt har man da (c;

Det er ikke noe problemt å overføre alt man har skrevet fra Blogger til WordPress med et tastetrykk, og hvis du mot formodning skulle elske din Blogger-konto så høyt at du ikke KAN kvitte deg med den, foreslår jeg at du gjør som den godeste Kristin Storrusten og setter inn ditt eget, spesialtilpassede kommentarfelt. Så får alle kommentert hos deg likevel.

Oppdatert: Nissen redder julen! Nissemann gav seg ikke, og fant en annen løsning på problemet. Les om det her! (NB: Google-kritikken står fortsatt ved lag, men dette er en ypperlig løsning for oss som skal kommentere.)

64 kommentarer om “Blogger, Google og monopolproblemer

 1. Trist, trist! Jeg likte bloggen min så godt, den var direkte koselig å skrive, og helt min egen. Og så burde en skifte, bare fordi Google, som har vært så koselig til nå, er i ferd med å vise sitt sanne ansikt. Teite, teite kapitalismen.

 2. Jupp, blogger er fandens verk, wp.com er bedre på det meste synes jeg. Men det går an å lage seg en blogger-blogg som igjen linker videre til den årntlige bloggen.

  Før hadde jeg hjorthen.blogspot.com, så flytet jeg og lot gamlebloggen peke videre. Men så slettet jeg deg en vakker dag, og vips så hadde noen rappa gamle-urlen. Må si jeg foretrekker WordPress som låser slettede urler til evig tid.

  Ellers er det jo kjekt med eget domene da:-)

 3. Engeline: Det er ikke noe problem å importere alt du har skrevet i et tastetrykk til wordpress, så fortsetter den å finnes med alt du hadde der. Og ja, teite, teite kapitalismen.

  Hjorten: Oi, det er flere hjorter der ute? Nifs tanke. Eget domene er jo helt ypperlig, jeg har virrvarr.net som snart er oppe og går (c;

 4. VALK: Jo, det skal jeg si deg: Du lager en wordpress-blogg (valk.wordpress.com, f.eks), logger deg inn, går på dashboard, finner «manage»-knappen, trykker på «import» i menyen og trykker på «Import Blogger.»

  Så må du gi passordet til blogger-bloggen til wordpress og restarte, så har du alle poster, kommentarer ol i fra den gamle bloggen din og kan herje i vei.

  Spør meg om råd, eller sjekk Undres kræsjkus i wordpress.

 5. Virrvarr,

  du har mulighet til å legge link til bloggen din i «URL for hjemmeside».

  Ellers bifalles oppfordringen til å ta med seg bloggen sin til WordPress.com på det sterkeste. 🙂

 6. Sier meg enig i at dette er en uting, jeg bruker selv blogger – og ser fordeler med at det henger sammen med gmail, picasa og google reader. Så i stedet for boikott oppfordrer jeg til trusler: True google/blogger til å åpne for andre linker i kommentarfeltet. Ensretting er en uting, men forbrukere har makt. Håper å se deg i mitt kommentarfelt en gang – med link…

  Inntil videre anbefaler jeg modellen som Undre viser her, det er den samme som Avil har – spør henne om hvordan om du vurderer det.

 7. Nissemann: Jeg synes det er en ulempe å bygge opp under Google-monopolet, som jeg argumenterer politisk for ovenfor. Nettopp fordi det henger sammen med overnevnte, får vi monopoldannelser på web på samme måte som programvare. Jeg foretrekker fri fremfor propertiær programvare, spesielt fordi en klage på WordPress eller Ubuntu taes til følge ganske fort, bruker Google og tilsvarende store selskaper lang tid før de fikser ting brukerne er misfornøyde med.

  Ellinor pleier å si det greit: Om du er typen som ville kjøpt økologisk melk selv om du vet nix om landbruk, bør du være typen som bruker fri programvare selv om du vet nix om pc. Det er en god huskeregel, synes jeg ^.^

  Ja, jeg skal se nøyere på på Avil sin løsning- jeg vil jo først og fremst kommentere.

  Ellers- jeg kunne skrevet langt og lengre enn langt om hvorfor Blogger er et herk å bruke, har et dårligere ui enn wordpress etc etc…

 8. Når det går an å importere, viser jo igjen wordpress sin genialitet. Jeg skal se nærmere på problemstillingen i juletider, sånn mellom sidene i Good Omens og Julemysteriet.

 9. Jeg flyttet jo mine to bloggspotblogger til wp 1. november, og begynte i samme stund å blogge for et nasjonalt publikum istedet for venner og familie.

  Jeg synes dette er en fantastisk artikkel, og jeg tror faktisk at en redigert versjon av dette ville kommet på trykk i Dagbladet eller Aftenposten. Trekk gjerne inn Engelines første sitat i en evt. redigert versjon. «Kapitalismen viser sitt sanne ansikt…»

 10. Eg er dritmisfornøgd med at haustljos-bloggen ikkje ligg som lenke til namnet mitt når eg kommenterer. Eg har skrive den inn som heimeside på gmailen, men trudde ikkje nokon gadd å ta seg bryet med å finne ut av det.
  No blei eg litt glad, nissemann.

 11. Nevnte eg at eg blei skikkeleg sur då Netcom ringte i fjor eller noko, og ville vite kva eg heitte og kvar eg budde? Eg hadde sånn uregistrert mobil med kontantkort, og eg elska det.
  Georg Apenes er min største helt.
  Eg kunne ønske alt som ligg på internett blei sletta ein gong i året.

 12. Jeg trives egentlig ganske fint med Blogger og har ikke tenkt å bytte. Jeg kommer også til å fortsette å kjøpe merkeklær og vil neppe begynnne å brygge min egen øl i nærmeste framtid.

  Men jeg vil gjerne ha et sånt kommentarfelt som hun Kristin har. Hvordan får jeg til det da? Kan noen fortelle meg det plis?

 13. Det finnes haugevis av norsk hoster også – sier.no, bloggs.be, norblogg.net (som har ferie – vi hoster fullversjonen så en blogg er ikke laget med et tastetrykk)

  Lars: Lurer på om Storrusten bruker noe som heter Haloscan eller noe i den duren.

  Uff, har irritert meg grenseløst over dette med blogger nå, forstår ikke helt hvorfor de innførte webside forbud.

 14. Sigurd: Takk, takk ^.^ Jeg sitter og leser det megalange innlegget ditt nå, sånn til orientering.

  Avil: Ja, ikke sant det suger? Jeg blir frustrert av det, rett og slett. At wordpress ikke godtok hotmailen din, er litt rart. Den godtok min gamle hotmail da jeg laget en testblogg her for en tid tilbake. På en annen side har hotmail oppdatert seg, og er ikke like usikkert som det var. Men det har vært mange, mange sider som ikke har godtatt hotmail fordi det var en usikker mailklient. Selv om jeg nå snakker skit om Google, vil jeg jo oppfordre alle som vil ha en webmail å bruke Gmail any day…

  Hahahah! Georg Apenes er venn av familien min, godt å høre at han har fans 😀 Jeg er forsåvidt veldig enig, og personvern er et viktig spørsmål, spesielt når det kommer til Google. Googlebot lagrer all info om deg hele tiden, søkehistorien din etc. Jo flere ting du har hos Google, jo mer personinfo Google kan selge. Det er god butikk.

  Lars: Hør her: Du kan ikke likestille dette her med kjøp av merkeklær. Om du hadde luktet vondere enn du gjør og vært mer plagsom å omgås enn du er pga merkeklærne dine, ville jeg klaget på dem, også. Det er BAJS å ikke kunne kommentere på bloggen din skikkelig, uavhengig av hva man synes om Google. Jeg synes folk skal bytte ut Windows for sin egen sjelefreds skyld, det plager sjelden meg med mindre noen ber meg fikse pc’n deres. Men nå leser jeg (overraskende nok) bloggen din ganske ofte og da har jeg lyst til å kommentere den om jeg skal gidde å lese mer.

  For å finne ut hva slags kommentarfelt Kristin har, kan du sjekke ut Kristin på Bærtur og spørre henne hvordan hun fikk tak i det ^.^

  Kristin: Yay- så bra! Mye mer fornuftig info for folk som vil bytte ut skiten sin 😀 Jeg driver og skaffer meg min egen host om dagen, men det er sånn «Noen har en server der virrvarr.net får bo»-hosting, det der er jo betraktelig mer brukervennlig.

  Og ja – det er sånn evig kløe med de Blogger-kommentarene. Det er klart- jeg HATER ui’et deres på kommentarer generelt sett. Hvorfor- hvorfor MÅÅÅ ting åpnes som egen side/pop-up-side? De kan jo bedre enn det?

 15. Googel vill ha världsherravälde man kan inte tolka deras handlingar på annar sätt. Det är väldigt trist över att inte kunna kommentera längre hos mina bloggervänner. Man kan ju knappast kräva att dom skall byta.

 16. Dette har jeg også irritert meg over. Kriseløsning: Som Avil (såvidt jeg forstår?) har jeg lagt inn Bharfot-adressen min som «hjemmeside» under min personlige profil på blogger/gmail. Da blir navnet mitt klikkbart i kommentarfeltet, og så kommer du direkte til profilsiden, hvor lenken til bloggen altså ligger, slik at folk kan klikke på. Mer omstendelig altså, men bedre enn ingenting. Jeg har allerede sett at folk har kommet den veien til bloggen min, så det funker bedre enn bare kallenavn ihvertfall.

 17. La meg predike det glade haloscan-budskap, folkens!

  Nedturen er at (såvidt meg bekjent) kan du ikke importere tidligere kommentarer, og risikerer altså og sitte og se ut som du ikke fikk kommentarer før desember 2007. Men noen med større html-kunnskap enn undertegnede kan kanskje fikse det?

  Jeg digger guru-følelsen forøvrig. Høyst ufortjent, men jeg nyter den likefullt! Bytter vi blogger-guru-status mot lit2000-guru-status, eller?

 18. Usj, dette er jo ikkje gøy i det heile. Bra post, Ida.

  Men på den positive sida har to av mine ikkje valdsamt datakyndige venninner nett bytta frå blogger til wordpress:-D så verda går framover…

 19. Jeg er enig i at dette er litt dumt. Samtidig, må jeg innrømme, kjenner jeg at det fins ting som opprører meg mer enn at en kommentar jeg slenger inn på en nettside ikke ser helt bra ut.

  Men jeg skal bytte til Haloscan, eller riktigere sagt, jeg skal forsøke å gjøre det. Mest sannsynlig fører det til at bloggen min raser sammen og at jeg kommer til å bli metamorfosert til en øde øy uten internett noen måneder, men jeg skal gjøre et forsøk likevel. Güle Güle.

 20. Men kommentarsystemet til WordPress er man vel fornøyd med – og Blogger tillater så mye leking med script & css man ønsker. Det er grunnen til at jeg tviholder på Blogger enn så lenge – jeg er ganske god til å kode med det systemet 🙂

 21. Godt forklart, men du må ikke klage på google og dis forsøk på å dominere internett. Det er bare buisness. 😉
  Personlig har jeg LASTET-NED wordpress og installert det på en venns server for å bruke domenet mitt.
  Wordpress.com er så sleipe at de tar betalt for at du skal koble ditt domene som du har betalt for opp mot din wordpress blogg.
  Derimot så har Blogger den muligheten at du gratis kan koble ditt eget og personelige domene enkelt og gratis opp mot din blogg.

  BTW, Det er ikke så enkelt å flytte Blogger-bloggen din over til wordpress.com, om du får alle innlegene over, så kommer ikke bildene over. Med mindre du har lastet opp alle bildene på en annen plass.

 22. Dette var jeg ikke klar over. Så skikkelig teit!
  Er det ingen annen måte vi kan presse Google/Blogger til å endre dette?
  Jeg tenker på alt styret Blogger-bloggere må gjennom for å overføre arkivet sitt og slikt…

 23. ok, jeg er overbevist og har herved flytta pølsehundbloggen. Den trenger et par timer med kjærlighet ser jeg, men først må jeg på medlemsmøte i Rødt, god kommunist som jeg er 🙂

 24. Om du er villig til å hjelpe meg over på wordpress og forklare det teknologisk sløve litteraturhuet mitt hvordan dette funker, samt få med gamlepostene mine, så er jeg villig.

  Til mitt forsvar, google var ikke så kjipe når jeg begynte å blogge!

 25. Gode nyheter for dere som vil forlate Blogger.com for {tilbake link} problemet i kommentar feltet.
  Jeg lagde meg en blogspot bruker og fant meg en bakvei på ca. 20min på di to irriterende problemene.

  Skal poste løsningene på bloggen så fort som mulig.
  Fortsett å bruk blogpost . 😉

  [Gjør dette for å irritere deg litt, VirrVarr ;D]

 26. Sånne egne kommentarfelt som hos Storrusten har jeg ikke noen tro på. Google kan fort tilpasse seg og gjøre tiltak hvis det blir populært.

  Det med blogger har irritert meg også. Først hadde noen ikke skjønt greia og lagt inn mulighet for å få sånn ordentlig lenke. Men nå kan de jo ikke engang. Stinker, gjør det.

  Nå ble jeg igrunn helt sikker: jeg boikotter og kommer ikke til å kommentere på blogspot når det er sånn.

 27. Jeg har opprettet «min» adresse på WordPress for sikkerhets skyld, men prøver å finne en løsning på Blogger likevel. Spesielt fordi jeg har blogget en god del manipulerte bilder de siste årene, og ser for meg at jeg kommer til å sprenge limiten på 50 MB bilder på WP… Noen som har en lur løsning på den? Laste opp til Picasa og så linke dem til WP? Det er jo i så fall fryktelig tungvint…

  Avil: Kjekt å gjøre deg litt glad igjen… ;o)

 28. Undre: redirect – har ett fint norsk ord, vidersending 🙂
  Når du flytte bloggen, blir ikkje bildene liggane igjen på blogspot? Og vis du slette blogspot kontoen din så forsvinne bildene?

 29. Takk, Joakim! 😀

  Bildene blir liggende på Blogspot om man flytter, og blir liggende der til man sletter Bloggerkontoen.

  Alle bilder blir synlige i WordPress.com (så lenge man ikke sletter Bloggerkontoen gjentar jeg igjen) fordi alle bilder på Blogger/Blogspot har sin egen URL og bildekoden blir jo flyttet med på lasset om man importerer til WordPress.com.

 30. Her er man borte et par timer og kommer tilbake til 45 kommentarer. Tydeligvis et engasjerende tema, dette her 😀

  Jeg forsøker å svare så godt jeg kan, og begynner der jeg slapp:

  Oda: Ja, jeg har gjort det samme selv. Det er en grei løsning, men fremdeles ikke den «opplagte løsning» for en nyetablert blogger.

  KristinW: Ja, klage er lurt.

  KristinS: Hm, det er jo litt upraktisk at det gamle forsvinner, ja. Jeg kan nix og nada om å implementere ting i blogger, så kanskje noen kan grave opp en link til et tutorial? Ellers- det ser ut som om det er lettere å lage ny wordpress-blogg enn å legge inn haloscan, dog…

  Mads: Takk, det er en god utvikling.

  Lars: Det er primært sett et kommunikasjonsproblem, og et irritasjonsmoment for oss som har lyst til å kommentere Blogger-blogger. Ikke verdens undergang, selv om mye av det Google gjør er høyst problematiske sånn ellers, også.

  Stiftet: WordPress funker jo fint som det er?

  Joakim Lien:
  Godt forklart, men du må ikke klage på google og dis forsøk på å dominere internett. Det er bare buisness.

  Sier kapitalisme-kritikk deg noe? Jeg kritiserer business any day, jeg ser på business som hovedproblemet her, og business vil til syvende og sist føre til monpolisering. Som er økonomisk og sosialt skadelig. Microsoft er også bare business, men jeg klager likevel. Faktisk- miljødeleggelser, krig, plastisk opererte tenåringer- det er også bare business. Jeg beklager, men jeg klager for det. Det er ikke noe uangripelig.

 31. Videre:

  Rockette: Mase og klage og underskriftskampanje kan jo være en start?

  Anna: DU rocker mine sokker, og er dagens superkommunist. Se den nye, fine linken til pølsehundbloggen 😀

  Arnfinn: Jeg påtar meg alt teknisk, samt å skolere uinvidde. Og ja, Google var bra for en tid tilbake, og Blogger bedre før. Ingen skam ^^

  Joakim Lien: Er ikke du en søtnos? Så på løsningen din, og den er hip og kul. Men ikke den intuitive løsningen for nye bloggere som vil at alt skal funke ut av boksen, akkurat. Problemet er jo ikke for meg å skaffe meg nye lesere, men for folk som skal etablere seg, først og fremst. Dermed- ingen optimal fiks, selv om det er en søt hack.

  Petter: Oo- takk skal du ha 😀 Og ja, Google gjør det Google vil, er jeg redd. Vil de holde andre blogg-systemer unna, får de det til…

  Nissemann: Konspirer litt med Fru W om gode hosting-løsninger med plass til flere bilder enn det WP.com har. Jeg skal ha min egen host, som sagt. For å få plass til skikkelig med bilder og kunne konfigurere css i fred.

  Hm, det med bilder og blogger hørtes litt slitsomt ut. Vel, takk til Undre for mer nyttig folkeopplysning.

 32. Det at det gjekk an å linka til eigen blogg når ein kommenterte har vore ein del av grunnen til at eg brukte blogger, så at dei har teke bort den mogelegheita er jo überteit. Mildt sagt.
  However er eg nok for lat til å byte. Fy meg.

  Den popupgreia vel ein jo sjølv om ein vil ha. Eg, til dømes, synest det er kjempepraktisk for då kan eg skriva på kommentaren og lesa i innlegget samtidig utan å måtta hoppa opp og ned på sida 🙂

  Edit: Og så har eg problem med å kommentera i wordpressbloggar på jobb, denne kommentaren prøver eg meg med for tredje gong no, for å ta eit døme.

 33. Update: Jeg tror jeg har fikset det på min Blogger-konto nå. Har endret på innstillingene slik at hvis du er logget inn hos WordPress mens du kommenterer hos meg, vil du få link til din WordPress-blogg. Oppskriften for Google/Blogger-brukere ligger på bloggen min, det er enkelt fikset på fire klikk!

  Technical Solutions brought to you by – Nissemann…

 34. Ida, nå har jeg innstallert Haloscan bare for din skyld. Jeg forventer derfor at du legger inn kommentarer på alle bloggpostene hvor kommentarene har forsvunnet, sånn at det ikke ser ut som jeg er venneløs. Takk.

 35. Jeg ble nevnt! Hurra!

  Selv er jeg bare glad for å være ganske uavhengig av slike gratisapplikasjoner. Jeg har webhotell, det er jo ikke så dyrt, 10 kr i måneden, fancy adresse, og da funker alt som jeg vil det skal funke. Kjempegreit! 🙂

 36. Lars: Jeg skal kommentere som bare eff, jeg 😀

  Sigurd: ….ingen er så …god som du….

  Binka: Ja, eget domene rocker mine sokker. Det er definitivt best (c; Ellers- du gjør alt selv? Det er pent arbeid, frøken!

 37. Oppdatert 2: Google bøyer av for massivt press, og har satt inn nettadresse-felt for kommentatorer som ikke er logget inn. Så nå kan du selv skrive inn nettadressen du vil linke til, eller bruke OpenID (f.eks. WordPress). Så da går vel Google opp i ledelsen igjen?

  Jeg fant forresten ut at Blogger også har begrenset lagringsplass for bilder (8 MB) for nyregistrerte brukere. Vi som har vært i gamet en stund, har derimot mer. Jeg har i hvert fall over 40 MB der nå…

  Så, Nissemann redder julen igjen. God jul til deg, Virrvarr!

 38. ja! Det finnes så mange sider som prøver å tilby alt, for å oppnå monopol, og jeg føler iallfall at det blir litt sånn at sidens brukere ikke vet om andre alternativer og blir fast der de er, siden det er det de kjenner. Jeg blogger hos blogger og er ikke helt fornøyd med oppsettet. Jeg har sett mange finere utseende blogger på wordpress enn der, men jobber med saken.

  Ang. det der du nevnet om at aktiviteten flyttes ut på nett: Det har jeg lagt merke til også..det finnes nå sider hvor man kan registrere seg og laste opp musikk, video og bilder og få tak i det på alle maskiner med internetttilgang, som anywhere.fm (musikk).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.