Ting jeg ikke har prøvd før: Foto og indianerleking

Jeg liker å gjøre nye ting, ukjente ting jeg aldri har gjort før. Jeg prøver egentlig å gjøre noe hver dag, minst en gang i uken. Nå er det en gang sånn med meg at det er masse jeg har gjort, som ikke er så normalt å ha gjort, og mye alle andre har gjort som jeg aldri har prøvd.

F.eks: Jeg har aldri vært i Danmark. Jeg har aldri gått i barnehage. For inntil et halvt år siden hadde jeg aldri tatt en eksamen, og før november hadde jeg aldri fotografert noe som helst. Ja, jeg har gått på bananslang, danset i gågåten i Sarpsborg iført ku-kostyme, slått hodet mitt inn i rumpa på professoren min så vi begge to falt ned trappen på Nationalteateret (ikke spør) og vært edru hele russetiden. Fotografering derimot…

Så- jeg innså at dette var for galt. Jeg bevæpnet med med kamera og gikk ut og tok flere hundre bilder rundt omkring på St. Hanshaugen. Jeg følte meg som en storbyindianer, på jakt etter rare spor og fine motiver og knipset som en gal helt til det ble mørkt. Det endte med at jeg først og fremst tok bilder av all søpla folk slenger fra seg på de merkerligste steder. Man kunne følge folk sine twistpapir-spor hele veien gjennom parken, ved Collets Café hadde noen knust en bråte champagneglass og et sted fant jeg masse bananer noen hadde fortært med plastgafler og etterlatt skall og bestikk i en haug.

Dessverre ble nesten alle bildene veldig triste, så jeg får spare dere for søppeloppdatering til en annen gang. Bare vær klar over at du setter meget markante spor når du går der og momser Fox og drysser papir overalt. Storby-indianeren ser deg.

Vel, så over til bildene. Jeg har selvfølgelig fotosjåppet dem i hjel, lagt til emo-tekst og kost meg verre. Likevel- jeg er fornøyd, jeg. Her er Virrvarrs første forsøk på å fotografere. Enjoy!

Revolusjonært roteloft

Jeg fant det

selvportrett

,

25 kommentarer til “Ting jeg ikke har prøvd før: Foto og indianerleking”

 1. Jeg hjerte Hello Kitty også. Jeg har en liten pengepung og pysj-sett (shorts og singlet). Men jeg tror ikke jeg får rosa wii. Der setter nok Kent ned foten.

  Det er gøy å style tingene sine :o)

 2. ato: Jupp, Gimp er et utmerket alternativ (c;

  Delirium: Jeg har fått rosa stripestrømper til. Og rosa trekk til Wii-en. Nå må jeg bare få meg noe Hello Kitty-utstyr til 😀

  Esquil: Tusen takk, jeg liker det godt selv, også (c: Vi skulle hatt en norsk postsecret, ja. Kanskje man kunne mailet Frank og fått tillatelse? De har jo en fransk utgave og alt mulig…

 3. veldig bra 🙂 jeg likte det midterste best. noe med kontrasten mellom de dystre trærne og den positive teksten.

  litt post-secret-style over bildene. vi skulle egentlig hatt postsecret på norsk eller nordisk.

 4. maikensgroede: Ah, emo-love! Tusen takk 😀

  somalieren: Hurra, så godt å se deg tilbake i bloggland ^.^ Og jeg ble skikkelig glad. Sånn ærlig (c;

 5. De som er kjent med torrents kan hente nyeste photoshop her.
  http://www.mininova.org/tor/1085871

  De som ikke er kjent med torrents kan få en litt kjapp introduksjon på hvordan man bruker det her:
  http://www.poromenos.org/tutorials/bittorrent/download

  De som ikke har lyst til å bryte loven kan kjøpe det for et par tusenlapper (eller mer). (Men jeg tror ikke Adbobe gråter over økt markedsandel, de selger først og fremst til profesjonelle uansett).

 6. joakuka: Takk for gode råd, jeg driver og roter rundt på fotoredigeringsbiten av Photoshop om dagen, jeg har for det meste lekt med den tegnerelaterte biten. Hm, layer-blends har jeg bare brukt som verktøy for farvelegging før. Moro, nå ble jeg inspirert til å herje mer (c;

  Buster: Yay, takk! Ekstra kult å få kommentarer fra en fotoblogger på dette. Og ja, kanskje det kommer en søppel-serie etterhvert? (c;

 7. Stilige bilder. Jeg liker tilfluktsrommet best. Men bilder av søppel kan være bra! Jeg håper du tar deg tid til å vise frem et utvalg kvalitetssøppel.

 8. Bildene er ganske crude, men sats videre. Jobb litt med utsnitt og komposisjon. Du har det inne mtp motiv. Jeg liker råtne bilder av råtne, gamle ting.

  Som regel funker ett av femten/tyve fotos.

  Photoshop-tips:
  – image>adjustments>light/shadow, exposure
  – Ulike layer blends (soft light, multiply, screen)
  – Ekstra layer i grayscale (brightness/contrast) > blend med original

  og variasjoner over alle disse. Ikke være redd for mange layers.

 9. Lene: Ja, det er deres gamle kamera. Og tusen takk (c;

  Tehme Melck:OO- nå ble jeg skikkelig glad, og veldig motivert til å knipse mer. Og ja, jeg planlegger en dansketur etterhvert. Jeg må jo se hva jeg har gått glipp av 😀

  Livetleker: Last ned og kos deg. Og sjekk ut Pixel Perfect for visuelle guider. Det er mye gøy man kan gjøre!

  Miriam: Kamera og Photoshop er utmerket leketøy! Last ned og kos deg med å endre farver, manipulere og herje på bildene du har tatt, det betaler seg 😀

 10. Jeg er imponert over alle dine talenter, jeg. Fine bilder. Har også lyst å lære meg og knipse, fikk kamera til jul og i motsetning til hva jeg har gjort med et kamera tidligere, tenkte jeg at denne gangen skal jeg lære meg å bruke det. Og kanskje photoshop også?

  Gleder meg til flere bilder. 🙂

 11. Veldig bra bilder, for bra til å kunne karakteriseres som nybegynnerflaks. Ikke tenk på alle de bildene du tok som ikke ble bra, det er de gode som teller. Alle gode fotografer tar haugevis av bilder som ikke er gode.

 12. Er det gamle-kameraet dere fikk av oss du buker? Så gøy at det blir brukt til noe så kreativt og herlig som dette. Jeg ser jo at du har evne til å oppdage gode motiver.
  Og det var dagens dose med ros fra svigermor.

 13. Minneapolise: Takk! Jeg liker også det første godt, selv om det er litt vanskelig å sette ord på hvorfor jeg liker det (c: Det er som om blokken like ved meg har pyntet seg veldig diskrét med matchende farver på takrenna.

  Avil:: Haha, godt nyttår til deg, også! Nå fikk jo ikke dere se de to hundre bildene av rart søppel jeg fant, da 😀 Det var betraktelig mindre stilig. Ellers- jeg er god på ting som kan vises frem på en web-side. Vi skulle hatt dansekonkurranse eller noe i den stilen, så skulle du fått sett på kron-idiot (c;

  Rockette: Åh, nå ble jeg kjempeglad! Inspirerende er kanskje det fineste å være i hele verden. Selvfølgelig kan du låne bildet, bare å forsyne seg. En av grunnene til at jeg putter emo-disclaimer på det, er fordi Mr.Jackson syntes teksten var emo. Så da tenkte jeg at noen sikkert var enig (c; Og ja, nå fikk jeg lyst til å ta flere bilder! Yay.

  Anna: Takk, jeg øver meg ^.^

 14. Fantastisk bra, Virrvarr! Og veldig inspirerende.
  Jeg har lenge tenkt å skrive en post om “tilfluktsted” (temenos/fredlyst plett), så jeg har veldig lyst til å låne det bildet av deg (Naturligvis med virrvarr-cred) Du må bare si fra hvis du ikke ønsker det. Det er forståelig:-)

  Disse bildene opplevde jeg overhodet ikke som emoaktige, men håpefulle.

  Jeg håper du fortsetter å fotografere.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: