Strømpebukse-strev

La oss ha det klinkende klart: Jeg HATER strømpebukser. Jeg ELSKER strømpebukser. Av alle typer klær, kjøper jeg mest strømpebukser.

De skal ikke være nylon. De skal ikke være tynne, med ekkelt kunststoff. De skal ikke være sånne uten føtter. De skal ikke ha blonde-hull, nettinghull, fettet-tyter-ut-hull. De skal ikke være kalde juksestrømpebukser.

For la oss innse det: Jeg bruker ikke strømpebukser av annet enn tre grunner: 1. Jeg vilfarvestrømper være  varm under jeansen. 2. Jeg vil kunne gå med skjørt selv om det er vinter. 3. Jeg liker at bena mine kan få morsom(e) farge(r).

Men siden jeg hater å fryse og har mange skjørt, trenger jeg strømpebukser hver dag. Det skal være tykke, varme ull-bomull-mix-strømpebukser med fot. Gjerne med mønster, eller sorte som jeg kan ta festlige knestrømper over for å få knallfarvede ben. Jeg fikk rosa-stripete og regnbuestripete til jul, så nå har jeg skrikende strømper til skrikende sko. Jeg trenger bare en skrikende overdel eller to.

Men likevel- strømpebukser er en evig kilde til plage. Og da mener jeg ikke bare det faktum at Mr. Jackson har pleid å tro at ullstrømper er undertøy som alt annet undertøy og dermed skal kokevaskes, noe som resulterte i miniatyr-strømpebukser og innkjøp av nye.

Jeg mener at de sklir ned. Jeg kjøper min størrelse, jeg kjøper for små størrelser, jeg kjøper for store størrelser. Etter to ganger med bruk, slir de den mens jeg går. Ikke langt, sånn til å begynne med. Bare sånn at de havner litt nede på låret, slik at det blir vanskelig å gå og lårene gnisser i vei.

Eneste utvei er å heise dem opp, og hvor går man og gjør sånt? Nærmeste offentlige toalett? Skal jeg snike meg rundt et hjørne for å hale dem opp igjen? I går var jeg ute og gikk i Bogstadveien, og strømpene begynte å skli. Og de skle langt- de truet med å forsvinne ned fra under skjørtet, å henge rundt leggene til offentlig forlystelse. Hva gjør jeg? Først prøvde jeg å heise dem opp diskret.

Men face it- det blir aldri diskret om du skal ta tak i et eller annet midt på lårene dine og heise det på igjen, under skjørt og kåpe og alt som er. Gjemte jeg meg bak et eller annet, så jeg ut som en uteligger-dame som har prøvd å gå på do bak en søppelkasse. Not hot. Stod jeg bare midt i veien og latet som ingenting, risikerte jeg at skjørtet ble med opp når jeg skulle hale og dra i strømpene mine. Jeg vil ikke blotte undertøyet mitt i Bogstadveien, jeg beklager. Jeg er ikke en sånn pike.

Løsningen ble å ta fatt i strømpebuksekanten gjennom kåpen og skjørt og alt og bare holde det på plass så det ikke falt lenger ned mens jeg trippet til nærmeste toalett.

strømpeholderHvis ikke strømpebuksene mine er av typen som sklir ned, er de typen som får hull på innsiden av låret. Det er nesten verre på lang sikt, rett og slett fordi det kan resultere i gnagesår rundt kanten. Mr. Jackson har dog lagt ned forbud mot sånt, etter å ha skjønt at damer kan få gnagesår av klærne sine. Alt dette kvinnelivet vi ikke snakker om ellers.

Jeg lurer på om strømpeholdere er en god idé, at jeg burde hatt gammeldags undertøy med klyper og skit- alt sånt som er forbundet med fetish og Moulin Rouge for å løse problemet. stay ups

Jeg har prøvd stay-ups ved et par annledninger. Strømper med silikonbånd på innsiden og blondekant øverst- midt-på låret-strømper som skal være utrooolig sexy. Ev gi litt stygge merker før de sklir ned, de også, som var realiteten. Du kan hvertfall ikke danse med dem, løpe iført dem eller være veldig fysisk. Om jeg skulle vært utstillingsdukke, ville det fungert utmerket. Kanskje ikke man skal løpe og herje på ball, men jeg er ikke en slik pike. Jeg kan ikke la muligheten til å spurte i høyhælte sko og kaste snøball på kavaleren min gå fra meg pga litt bekledningsproblemer.

Likevel- jeg stoler ikke på strømpebukseprodusenter. På plakatene ser jeg smekre, laange, tynne ben med strømper på, og jeg tenker mitt. Min magre, magre mannevenn (56 kg, 187 cm høy) fikk tilbud om å stå dame-strømpebukse-modell. Bena hans var ideelle for damestrømper, visstnok.

Ikke rart de ikke passer meg. Jeg er ikke en slik pike ^_^

,

27 svar til “Strømpebukse-strev”

 1. Jamen kjære jenter, damer, kvinner og andre strømpebuksebrukere! Strømpebukser er da ikke noe problem, det er jo bare å kjøpe ei pantytruse og trekke på seg utenpå strømpebuksa. Da sklir den overhodet ikke ned. Vennlig hilsen Steinar (mangeårig transvestitt) :-))

 2. Eg seier stillongs eller ingenting. Strømpebukse brukar eg kvar gong eg skal i gravferd — og kvar gong er den som ligg i skuffa rakna, sånn at eg må låna ei eller skunda meg innom Rema i siste liten.

  Stillongs ser bra ut til dei fleste korte kjolar, og om det vert kne i stillongsen ser det berre autentisk nonsjalangt og fint ut.

 3. Velkjent fenomen, ja. Mitt tips ligner litt på Delirium sitt, men jeg kjøper buksestrikk og har i livet. Altså en ekstra strikk utenpå strømpebuksa. Funker ikke optimalt, men godt nok.

 4. Haha, godt jeg oppdaget denne posten. Herrrrlig, jeg kjenner meg igjen. Det eneste som ikke kryper nedover er ullstilongsene (sånne tynne), som jeg er avhengig av når det er kaldt. Men da altså under bukser. Men… de får hull på innsiden av lårene og det er både ubehagelig og kaldt.

  Stay-up funker dårlig. Har noen skrekkminner om dette fra sene tenåringsår. Huff.

  Kjempebra tips om dette med body. Det har jeg ikke tenkt på før.

 5. Jeg har forsøkt strømpeholder og trusa utenpå til sist, men det var jo skrekkelig ubehagelig det også. Kan ha noe å gjøre med at jeg har fancy hofteholdere med spiler og greier. Og som Avil har jeg fine hofter den kan grave seg inn i – så den hofteholderen drar aldri sørover!

 6. Hoi hoi og hut hut! Jeg har et genialt råd! Strømpebånd. Jeg lagde mine av sånn bred strikk som unger har under parkdress og som man kan bruke i livet på skjørt man syr selv (de finnes ferdig hullet, hvis ikke kan man klippe). Disse klipper man så til korrekt lengde for låret og syr på en fancy knapp. Voila!

  Jeg elsker nemlig lårlange strømper i tykk bomull i beste 1940-talls stil, og de raser ned. Men ikke med strømpebånd.

  Hofteholder orker jeg ikke. Mest fordi det blir så sabla klønete når man må på do med å forsøke å lirke av seg trusa mellom alle disse strikkene.

  For alle strømpeinteresserte kan jeg anbefale sock-dreams.com. De har mottatt en alt for stol del av mine lønninger ;o)

 7. En ting er følelsen når strømpebuksa sklir ned, men det er også særdeles ulekkert å se til når skrittet i strømpebuksa henger ned og synes under et litt kort skjørt 😀

  Gammeldagse strømper og holdere er faktisk ikke så gærent, spør du meg, men ikke noe alternativ om vinteren: det er veldig ubehagelig å bare være kald øverst på innsiden av lårene.

 8. Min erfaring er at stay-ups er for korte, feite damer. For hvis man har lange ben strekkes de jo i lengden, og da kryper de nedover ved første sjanse. Og hvis man har tynne lår så strekker man ikke disse silikongreiene nok til at de får et skikkelig grep. Derfor funker de best for korte damer med tykke lår.
  Samme med strømpebukser, forresten. Jeg har funnet ut at de holder seg ikke oppe med mindre de er for lange. Og i hele livet har jeg bare funnet en som var for lang, og den er utslitt nå.
  Og hofteholdere, vel, de virker ikke bra for høye kvinner heller. Stroppene når jo ikke ned til strømpene! Eller strømpene når ikke opp til stroppene. Jeg er ikke helt sikker på hva som er hva her.
  Og selv om man greier å få stroppe-til-strømpe-kontakt, kan det hende at de klypegreiene som skal holde på strømpene gir opp. Og da er det bare game over og man er heldig hvis man har lang kjole på og nær toalettet. Hvis man er særdeles uheldig skjer dette ved begynnelsen av en anledning, og klypen går istykker.

  Det er mulig man kan holde strømper oppe med gaffateip, men det har jeg ikke prøvd enda.

 9. Stay Ups er litt pes når de ikke vil samarbeide. Når du først har de på og de sitter, så kan det se ganske så sexy ut. Men det er ikke så sexy når du må lette på ballkjolen din eller skjørte ditt for å, så diskret som mulig, trekke strømpene opp igjen.

 10. *kniser* jeg husker å ha sittet på nattbussen med mine stay-ups rundt anklene, og hofteholdere, alt dras nedover av tyngdekraften så noe må heises på og noe tyter ut her og der, jeg klipper i stykker linningen på alle strømpebukser siden en kropp som har født to barn ikke vil skvises og tenker at det hadde vært fint å bare være til pynt inne, gå i skjørt og uten størmpebukse, undertøy, ALT. Hold-inn strømpebukser er lagd for å minne oss på at det er ingen grunn til å være fornøyd, så feil kan de ta!!! Det verste er at vi tar på oss høye, vonde hæler og prøver å holde magen inne i tillegg til den fordømte srømpebuksa. NAKEN er alltid best, ingen tvil om det!

 11. Eugenie: Hm. Bukser er jo en løsning vinterstid. Men blir du ikke kald? Kanskje du er eksepsjonelt viking eller jeg er eksepsjonelt pingle…

  Avil: Ja, det er veldig supert. Hm, dette kan bli en bildeserie. Jeg kan være SuperVirrvarr. Ellerno.Überbarsk, verdensreddende. That’s me. Til å matche superheltkostymet ditt 😀

  Hjorthen: Denne var ikke kjempe-bevisst, det var den om Beauvoir ^_^ Hm. Kanskje jeg skulle sendt den til KK? Tror ikke de trykker sånt, dog. De trykker sånne ting som Undre kommenterte på, om hårfjerning på tiåringer (c;

  Eli: Så hofteholder er ikke tingen. Neinei. Da var det ute av bildet. Jeg tenker uansett at de må være slitsomme å skulle få på seg når de detter ned- du må jo opp med skjørtet og posere som Helga i Allo Allo. Og takk for tilbakemelding- det er sånne ting jeg ergrer meg over at ingen snakker om selv, så da må jeg sette ord på det 😀

  maikensgroede: For et mareritt! Jeg hadde vært troendes til å gjøre noe sånt, og tenk om de hadde sklidd ned da! :S

  Undre:Bukseseler? For en idé! Kanskje jeg burde bruke det på flere ting? Det er jo egentlig ganske kult. Jeg kunne sett ut som en blanding av Jan Teigen og noen fra Nerdenes hevn. Squee!

  Engeline: Takk! *bluss*

  Frøken Makeløs: Hm, store og lange. Ja, kanskje jeg rett og slett skal gå for gravidløsningen? Eller kjøpe size ekstra-elefant? Og takk for link til annemas, hun har noen knalltips! Ja, WP er magiske saker (c;

 12. velkjent, velkjent! Jeg hadde egentlig gitt opp hele strømpebukseproblemet, men nå skal jeg la Avils tips få en sjanse. Hurra for Sonitus, som får Virrvarr til å skrive kreative, feministiske poster om jenteproblemer, og enda mer hurra for Virrvarr selv, som faktisk skriver dem!

 13. Jeg hater strømpebukser, jeg kan ikke fordra å gå i dem! Og det er ikke sjeldent jeg om natta tar meg en tur på skolen i bare strømpebuksa og innser det så altfor sent. Dumme strømpebukser! Dumme mareritt!

 14. Å herregud som jeg kjenner meg igjen i dette problemet! Takk for at du har satt ord på det!

  Men nei, det er i hvert fall ikke bedre med sånne dumme hofteholdere til å feste strømpene på som jeg har en svak erindring om fra en relativt fjern fortid!

 15. Hoho, er dette en slik post som du har skrevet med tanke på Sonitus;-)

  Samma det, jeg plukker den uansett. Hvorfor ser man aldri sånne reportasjer i KK?

 16. Av den grunn du beskriver, hater jeg også strømpebukser. Brukte slikt da jeg var lita, og mamma sa at jeg ikke fikk gå ut uten. Men det er noe helt annet, og jeg kan ikke huske de skled ned heller. Mulig fordi jeg ikke hadde begynt å få mine kvinnelige former..
  Hadde jeg hatt ben til det, skulle jeg gjerne ikledd meg skjørt og strømpebukse, men til det er hoftene mine litt for brede, og det ser ikke bra ut.
  Så jeg er av dem som går rundt i langbukse, og som er godt festet til kroppen med belte 🙂

 17. Avil: Aaah- her introdueserer du Virrvarr for en ukjent verden. Gravidstrømper høres ypperlig ut, jo lenger opp, jo bedre. Og underbukser utenpå- jeg kommer til å føle meg som supermann!

  Hm, så det var dét bodyene var til? Jeg syntes det virket nifst med knapper i skrittet, men se det. Det går et lys eller to opp for meg.

  Takk-takk. Jeg har mye å lære, skjønner jeg. Jeg er bare en strømpebukse-padwan. Eller noe 😀

 18. Oh, Avil er ute med praktiske tips!
  Sånne gravidstrømpebukser er fine. Du hipsar dei opp til under puppene og der blir dei. I alle fall meir enn torturstrømpebukser som sklir ned til midt på rumpa.

  Ellers kan ein ha undikk utanpå strømpebuksa. Det held den på plass.
  Tidleg på nittitalet kunne ein kjøpe slike bodyar til damer, med knapper i skrittet. Tulleplagg, tenkte eg. Heilt til eg fann ut at det var eit strømpebukseseletøy.

  Og ja. Eg går nesten alltid i skjørt.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..