Karakterdesign og kaninutvikling

Dere som fulgte Revolusjonært Roteloft under Tordenbloggen, husker sikkert Kaninen. Siden jeg driver og jobber med tegneserier som tar litt lenger tid og har få ferdige ting jeg kan slenge ut, tenkte jeg å invitere dere med på hvordan kaninen min ble Kaninen den er i dag. Dermed får dere også et innblikk i hvor mye streken min har endret seg siden jeg begynte å tegne igjen i sommer. De første tegningene er datert i mai/juni, de siste er fra etter Tordenbloggen. Se Kaninens evolusjon, eller noe i den stilen.

Først- kaninen er side-kicket til en trollmann/forteller i en annen serie jeg jobber med sammen med W. Utseende på fortelleren var spikret ganske tidlig, men kaninen gikk en lang vei før den ble kaninen den er i dag. Til å begynne med tenkte vi at den skulle ha Alice i eventyrland-vest og stokk, sånn som fortelleren selv.

kanin1.jpg

Det eneste vi visste helt sikkert var at kaninen skulle bo i hatten til Trollmannen. Vi var litt usikker på om Trollmannen satte pris på beboeren sin.

kanin2.jpg

Søsteren min hjalp til med noen skisser. Hun syntes kaninen burde være sur og muggen.

kanin3.jpg

Kanskje skulle vi ha en snurresprett-lignende kanin?

kanin5.jpg

Eller noe særere?

kanin6.jpg

Til slutt tegnet den seg nesten selv, og vi visste vi hadde funnet kaninen vår.

kanin4.jpg

Neste utfordring var å lage noen skikkelige karakterskisser.

Hvordan skulle kaninen se ut bakfra? Fra siden?

kanin7.jpg

Etter litt slanking, var kaninen klar for action. Som å le av René Descartes.

kanin8.jpg

Og å hjelpe meg til å lure folk til å stemme på meg i Tordenbloggen!

kanin9.jpg


7 kommentarer til “Karakterdesign og kaninutvikling”

  1. Avil: Bah, jeg digger streken din. Den er distinkt. Men ja, det tar tid å lage noe ordentlig. Det er sånn det skal og må være (c;

    Lothiane:Yay, takk! Det er ikke for sent å sette seg ned og jobbe med saken. Det er langt fra kanin 1 til kanin 9 her, selv om det er kort tid, årsmessig sett. Øvelse gjør bedre, om ikke mester (c;

  2. No skal det seiast at dei enkle strekteikningane eg har lagt ut i blåggen min denne veka nettopp ikkje er jobba noko særleg med. Og då blir resultatet deretter, med pinglete strek og dirrande feilfarger. Slik er det aldri her hos deg!

  3. Alt ein skal gjere tek tid, har eg funne ut. Det tek enormt mykje tid å skrive, teikne, fargelegge, redigere osv. Om ein skal gjere noko skikkeleg, altså.

    Og dine ting blir jo riktig så bra, Virrvarr. Så då må det ta tid.

  4. Jeg har ikke tenkt over at det er så mange ting å tenke gjennom når man skal lage en sånn figur. Se det! da lærte jeg noe nytt i dag også.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: