I går som kjennes som idag

 NB: Dette innlegget er Not Safe For Work.

Fordi jeg får heller ikke lagt meg, selv om det er over midnatt og jeg skriver slettes ikke nok på det jeg skal skrive på. Jeg hadde forlagsmøte idag, et av de magiske møtene der jeg både blir kjent med en ny Oslo-café og får gratis mat og drikke, fordi sånn er møteland. Jeg snakker med den snille redaktøren min og hun trekker kortet til slutt og jeg kjenner studentøkonomien puste lettet ut.

Forlaget har funnet ut at det er bedre at boken vår blir en del av bokhøsten enn at den kommer ut i januar. Så hva sier man da? Sånn bortsett fra å nikke og smile og innse at man ikke har et år å skrive den på, men under et halvt, siden trykking tar tid og all tekst bør foreligger ferdig til midten av mai.

Jeg kommer hjem og kikker på stabelen med mitt elskede universitetspensum og tenker at «Hm, ok. Det blir et travelt halvår. Lese og skrive og skrive og lese. Og tegne.» Ja, for det er snakk om at vi skal illustrere boken selv. Og jeg har skrekkelig lyst, selv om jeg vet det er mye jobb. Dermed har jeg tilbragt det siste døgnet med å tegne fitter og sexscener og andre relaterte ting. De er ikke ferdige, ikke på langt nær.

De skal digitaliseres og lagres som .tif-filer og forbedres i Photoshop, slutte å være mine skannede tusj-tegninger, mine små LETRASET-farvede finurligheter, og bli ting som kan trykkes i en ordentlig bok. Mens jeg viste frem tegningene til redaktøren min, kom kelneren bort til oss. Han spurte om vi ville ha noe mer å drikke på lett gebrokkent norsk, men stoppet som fjetret av alle tegningene av nakne, skrevende damer som lå utover bordet vårt. Han forsvant fort, og da han kom tilbake, hadde jeg skyflet alle tegningene ned i mappen min igjen.

«Hvor er de tegninger som her var?» spør kelneren. Jeg smiler og peker på dokumentmappen min. «Ah- kan jeg få se en gang til?» Jeg tar dem opp og gir til ham, klart han kan få se. Han blar og glor til øyet blir stor og vått, og redaktøren min for lengst har begynt å fnise høylydt. «Haha- vi kunne henge dem på veggen her! Din kunstner!» Han peker bak bardisken, og jeg forklarer at de er til en bok, det er illustrasjoner til en bok om temaet. Han klapper meg på hodet og kikker igjen. «Veldig bra, veldig bra.» Han glor og glor på de to oral-sex-damene på tegningen. Jeg klarer hvertfall å fascinere en tilfeldig kelner. Klart jeg kan illustrere min egen bok, tenker jeg.

Jeg har feber, får ikke sove om natten og har akkurat fått kuttet deadline’en min med et halvt år. Og det er i grunnen helt fint å være meg likevel.
Her er en liten eksempel-illustrasjon, så dere vet hva kelneren glodde på.

Vulva

Dette er en av anatomi-illustrasjonene. Det slår meg plutselig at den kanskje er litt støtende å legge ut?

Sånn plutselig veldig nakent kjønnsorgan, mener jeg.

Then again, jeg har tegnet så mye sånt noe nå at jeg har blitt helt immun. Jeg synes bare det er pent. Jeg kommer til å bli livmorsfeminist i prosessen. «Aww, look at that cute, little cunt.» Der har du meg.

Så- hva tror dere? Er dette en type illustrasjoner som funker? Eller har dere satt morgenkaffen i halsen og er for flaue til å kommentere? (Ja, jeg mener DEG, Kristin! ^_^)

48 kommentarer til “I går som kjennes som idag”

 1. Tegningen ligner mistenkelig på den jeg hadde på ryggen av russefrakken min. Jeg hadde et orienteringskart over Venusberget.

  Ja jeg er støtt.

 2. Hei!
  Dødsfin. Men jeg kommer til å tenke på to ting. Man bør ikke ha lange negler når man grafser i sin egen og andres fitte. (har du hørt hvordan man ser om en jente på byen er skeiv/lesbisk/vil ha/har sex med andre jenter? Hun har korte negler!)

  Og dette er jo bare en tegning – men jeg er litt opptatt av at folk skjønner at det er en liten hudfold over klitten som absolutt bør dras litt opp når man skal kose seg.

 3. Fnis. Redaktøren min trur også på bokhaust, og sjølv om ho er begeistra for gjennomarbeidinga av dei første 100 sidene, gjenstår omlag 200 til. Uæh. Me får støtte kvarandre i at skrive-bok-hjartesukk og skrive-bok-oppdatering også er GOD BLOGGING. 🙂

 4. Oi! Må innrømme at jeg måtte scrolle fort nedover siden fordi det plutselig ble veldig obvious for de andre på jobben at det ikke er kvartalsrapporten jeg jobber med 😉

  kan forresten være enig med Anna når det gjelder lange negler. (kanskje også fordi jeg generelt ikke liker lange negler…)

  Dette går nok bra! Tross halvert frist 😉

 5. Esquil: Aww, ble du støtt ^-^ Jeg liker at du hadde orienteringskart over Venusberget. Jeg hadde malt russedressen min helt selv, så jeg hadde Darth Vader bakpå låret, med på skrivten «Sith Happens» og andre festligheter. Masse tegneseriefigurer og sånt. Og mye «All my base are belong to you»-humor. Fine russedressen.

  Anna: Se der! Der kom kanskje den viktigste innvendingen av de alle. Egentlig synes jeg ikke nooen burde ha lange negler, jeg har tvunget Danny til å klippe og file sine fra tidlig i forholdet en gang, her er det meg som er sløv og har tatt *grøss* estetiske hensyn. Ellers- når det kommer til klitorishetten, var jeg litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det. For det er jo forskjellig fra dame til dame hvor mye glansen kikker ut av hetten, ikke sant? Og jeg grublet på: Om jeg tegner en der klitorisen ikke stikker ut, så kan de som har en stor glans føle seg litt utenfor. Og vice versa. Men jeg ser jo poenget ditt- og det skal komme instruktive piler og alt mulig her, men ting bør jo helst være så pedagogisk som mulig. Vi må henge ut en dag, så skal du få se på resten av tegingene også, jeg sender deg en zmz.

  Avil: Haha, vi får holde hverandre i hånden når bokhøsten nærmer seg, tror jeg (c; Så får Esquil backe oss, også, siden han var debutant sist høst. Og ja, jeg synes vi skal bestemme oss for at bok-blogging og skriveprosess-blogging er GOD BLOGGING. Jeg tror faktisk vi vedtok det her og nå ^-^

 6. Jeg må si at jeg er bare immun mot sexualopplæringsbilder. Jeg syntes aldri det var veldig skummelt eller irriterende… Heller fotografier da (de er mye intimere i min mening…)

 7. Frikke: Ah, jeg troor jeg nok må putte opp en disclaimer om at innlegget er «Not Safe For Work». Dét tenkte jeg ikke på. Stakkars Frikke ^-^

  Paul: Men ser det veldig seksualopplysnings ut? Vi kan ikke ha fotografier i boken, det er så dyrt og trykke og da blir boken så dyr…Nå er jo dette rene anatomi-illustrasjoner, jeg har ikke publisert noen av pulebildene. ^-^

 8. Sith happens!
  Eg har sett Star Wars I, II og II med ungane no. Ungane er fire og seks år. Eg har simultantolka og simultanforenkla og no er det store temaet i heimen at «dersom ein er veldig sterk og brukar kreftene sine til å få viljen sin heile tida, kan ein bli ond». Eit svært sentralt tema, sidan fireåringen er gutt og sterk som ein bjørn, og seksåringen syns har er på veg til å bli grusomt bortskjemt.
  Og bortskjemte ungar ender altså som sithar.

 9. Jo, mine seksualopplysningsbøker hadde sånne bilder i seg (de VAR ganske kjedelige gitt… Ikke et eneste pulebild i et bok OM sex)
  Men som sagt: Det finnes verre ting i livet, vold for eksempel ;-)…

 10. Spanande at andre har fitte med piggsveis.

  Klipp neglane! Og fargane var litt…grå?
  Men eg liker det. Du er min helt, og alle vennane mine skal få boka di i julegåve. Og… eg skal skriva ein tekst! Etter neste veke!

  (Men eg skal byrja i kveld)

 11. Jeg synes fingrene gjør tegningen til noe annet enn kjedelig seksualopplysning. Men anatomi er jo anatomi, det er grenser for hvor spennende man kan gjøre det.
  Det med lange/korte negler er en godt poeng.

  Oj, et halvt år bare. Her kommer ståpå-støtte – dette klarer du osv. fra svigermor. 🙂

 12. Så er det ikke bare meg som ikke liker lange negler. Det er bare så ekkelt, – i alle sammenhenger. Men ikke si det til noen, – for det kan være mye mer støtende hvis man sier det høyt, enn det er å se på en tegning av et kjønnsorgan. Vi kjenner jo alle jenter, venninner, kolleger, familie, – som har relativt lange og ofte lakkerte negler. Jeg liker ikke lakken heller, jeg da. Og alle disse jentene kan jo bli støtt hvis de får vite hvor ekkelt jeg synes det er med lange, lakkerte negler.

  Hysj!

 13. Esquil: Nei, jeg VET du er en gris. Jeg måtte anstrengt meg for å støte deg :mrgreen:

  Egentlig burde jeg blogge den gamle russebuksa. Den er skikkelig fin!

  Avil:Du må ikke fortelle sånne historier! Jeg får også lyst på barn jeg kan vise si-fic-klassikere til og prate om det etterpå! Aww. Fine Star Wars.

  Paul: Hm, det blir jo pulebilder, også. Jeg vil gjerne ha forslag til motiver folk kunne tenkt seg, om de har lyst til å griseprate i kommentarfeltet mitt ^-^

  VALK: Ja, men det må være i sort hvitt, derfor ingen farver… Squee- fitte med piggsveis! Det er dagens kommentar, tror jeg! Og ja- send meg tekst!

  Lene: Ja, fingrene gjør det mer naturalistisk. Du må skille ytre kjønnslepper for å kunne se det du ser på bildet her. Og takk for støttende kommentararer, vi satser på at det går brillefint 😀

 14. Psst, Livet leker: Jeg er sånn jeg også, det ekleste synes jeg er folk som lager mat i matprogrammer på tv med lange, lakkerte negler og bruker henda til å blande maten….
  Jeg har aldri skjønt at det er vakkert med lange lakkerte negler, de må da være veldig i veien..?

 15. Tegningen er i seg selv ikke særlig støtende, og likner vel egentlig litt på det jeg finner i biologiboka fra høyskolen. Bra fingrene er med, ellers hadde det blitt for plansjeaktig og kjedelig. Anatomien trer tydelig frem.
  Litt tegnefaglig synsing, fra en som puslet med tegning som fag for mange år siden: Du burde velge mellom om det skal være skjematisk, lett karikert eller naturalistisk fremstilling. Dette vil jo også variere med hva hvert bilde skal omtale, men du/dere burde definitvt ha en mening med hvorfor en gitt stilart er valgt, og hvilke rent tegnefaglige/tekniske grep som velges for å få frem det rette uttrykket i hver illustrasjon. Kjønnshåret på tegningen du har «trykket» her er ikke helt i stil med resten, kanskje litt uferdig.
  Skyggelegging (til gråtonetrykk spesielt) er noe jeg synes ofte var vanskelig å få til riktig, mens rene pennetegninger med skravur og «negative konturer» som skyggelegging og atmosfære fungerte. Dette var dog ikke til anatomiske illustrasjoner, der jeg kan tenke meg at dette antakelig blir feil angrepsmåte.

 16. Nydelig tegning. Jeg blir i alle fall ikke støtt. Derimot ble jeg så glad for at du tegnet kjønnshår – det er jo liksom så «ut» og jeg for min del trives med fitter som ikke ser ut som om de tilhører små jentunger.

 17. Stilig tegning. Og er det bare jeg som ser at det ser ut som hendene/fingrene holder et hjerte?

  Blir bare mer og mer nysgjerrig på boka di, Virrvarr!

 18. Spis grønnsakene dine, Virrvarr, så går dette bra. 😀

  Og apropos korte negler. Er det bare jeg som skriver så mye på laptoptastatur at det alene er mer enn god nok grunn til å ha korte negler? Dessuten er det et herk å spille gitar med lange negler. Og de gangene jeg lar de gro blir jeg sjokkert over hvor fort man blir møkkete under neglene. Og folk med lange negler er ikke nødvendigvis så mye flinkere til å bruke neglebørste enn oss med korte negler (har nå jeg lagt merke til).

  Be responsible – cut your nails short! :mrgreen:

 19. hei,
  det første jeg la merke til var hvordan den er formet som et hjerte. veldig bra å få en fitte til å se ganske så søt ut. er også postitiv til at du har med kjønnshår. er utrolig lei av intimbareberingstyrraniet. er det veldig sexy å hele tiden gå og klø seg i skrittet fordi håret gror ut kanskje? trokke det.
  er veldig bra tiltak det du driver med. jeg gleder meg til den dagen jeg kan bruke ordet fitte uten å bli litt flau.

 20. Jeg føyer meg i rekken over folk som er glad for å se litt hår og sånn 🙂

  Jeg er inne i en periode der jeg blir mer og mer klar over at det som per i dag fremstilles som feminint vakkert, i grunnen ikke er annet enn infantilt og ikke rent lite tvilsomt.

  Utvokste hår er jo uansett mye mer praktisk å dytte bort enn korte friserte hår…

 21. Ifølgje mi kristne, prestedotterveninne Ingeborg er teikninga heilt kurant 🙂

  Er det berre meg som ikkje nødvendigvis synes lange negler er så ille? Kjipt når ein spelar piano liksom, men…

 22. «Og jeg grublet på: Om jeg tegner en der klitorisen ikke stikker ut, så kan de som har en stor glans føle seg litt utenfor. Og vice versa.»

  Men det blir jo mer enn en illustrasjon, da da kan du jo gjøre dem litt forskjellige på hvert bilde 🙂

 23. Jeg er en sånn som vanligvis ikke strør om meg med bilder av diverse underliv, men jeg føler meg ikke støtt av dette bildet.

  Ang. negler: Enig i at de generelt sett ikke bør være lange, men er de på bildet lange? Syns de ser normale ut, jeg.

  Ang. hår: Bra med hår. Jeg tror det bidrar til å vise hva som er naturlig. Vi er jo tross alt utstyrt med hår fra naturens side. 🙂

 24. Fin tegning. Min første reaksjon var den samme som Eugenie, Heidi Fleiss og Rullerusk hadde, – fint hjerte! Og det er jo den nette bruken av fingre som får hjertet frem.
  Lykke til – og pass på helsa, søvnen og konsumet.

 25. Gå på Messenger, eller svar på meldinga jeg sendte deg.
  Jeg kommer til Oslo i helga, er du ledig for en cafe-/kaffe-avtale i morra eller på søndag? SOSIALT SAMVÆRE!!!

 26. Emelie: Haha- det blir ev «Skriv-skriv-skriv!»

  KEE, Skien: Takk for gode og inspirerende råd. I utgangspunktet har jeg tenkt at tegningene skal være litt tegneserieaktige/cartoonish, men jeg vet ikke hvor tydelig det kommer frem på dette bildet. Mulig ren sort/hvitt er det beste- jeg har greyscale å gå på i trykken. Kjønnshåret her fløt litt over i underlagstusjen, så det er mer blurry enn planlagt, ja. Godt sett.

  Delirium: Takk- og takk for at du likte kjønnshåret. Jeg har aldri gittet den shave-biten, det klør så fælt, så jeg tror vi går for hårete damer på mine illustrasjoner, hvertfall ^-^

  Eugenie: Ja, det blir hjerteformet når du holder de ytre kjønnsleppene fra hverandre. Ta et speil og prøv seg!

  Heidi Fleiss: Aww- tusen takk 😀

  Undre: Haha- jeg synes det er en ypperlig plan å få forlaget til å sørge for helsa mi ved å få dem til å kjøpe grønnsaker til meg. Dette var jo en fin-fin abonnementsordning, uansett også. Hm, dette må jeg lure med meg Mr. Jackson på…. Jeg har alltid hatt korte negler, så jeg har egentlig aldri tenkt på at det var et tastaturproblem, jeg. Godt eksempel på Virrvarr som tenker at «vanlige damer har nok lange negler, best jeg tegner litt lengde på dem…»

  Rullerusk: Tusen takk for superkommentar! Og ja- det er litt rart å si det i begynnelsen. Det har løsnet for meg nå, jeg tror det er et øvelsespørsmål. Fitte-fitte-fitte!

  Tomas: Thiiihi! Eller så er det ikke rart i det hele tat, hmm? ^-^

  Martine Votvik: Tusen takk og amen til dine kloke ord om kvinnelighet og skjønnhet og what not. Og det med lange kjønnshår som er mindre i veien enn velfriserte kjønnshår er innmari godt poeng. Du kan jo ikke flytte korte hår under oralsex!

  Guri: Yay, godkjent av Ingeborg! Altså- lange negler når du f.eks stimulerer klitoris er litt i veien, synes jeg. Så det er jo et godt argument mot. Alternativt kan man ta på seg latexhanske, selvsagt, da spiller jo ikke negler store rollen…

  Minneapolise: Godt poeng- det blir jo flere nærbilder, hvertfall om vi skal skrive om ulike teknikker og sånt. Da er det viktig å få frem et mangfold. Jeg har sittet med Betty Dodson sitt Cunt Gallery og glodd og glodd og skjønt at det virkerlig ikke er noen fasit-fitte der ute…

  Røverdatter: Aw, det var en hyggelig kommentar å få! Jeg tror vel greia er at om man skal tafse litt inngående, er selv så korte negler i veien. Men de er ikke unormalt lange på tegningen, nei.

  Tonita: Yay, nå ble jeg kjempeglad. De gode rådene skal jeg ta til meg (c;

  Sigurd: Jada-jada- mase-Sigurd. Jeg er hjemme. Kom hit ^-^

 27. radiohode: Tusen takk! Ja, jeg har jo huset fullt av nakne damer til enhver tid som skrever i vei… Nå har det seg sånn at om jeg hadde tegnet denne etter modell, ville det vært mest sannsynlig at den var tegnet etter meg selv, eller hva?

 28. Ja til hår på alle tegninger! Jeg er nemlig naturlig behåret som en liten varulv 🙂

  Men Guri: Jeg liker også litt lengde på negler. Men bare litt. Det er stor forskjell på det og lange, skumle klør synes jeg. For tiden har jeg korte negler selv, men det er mye fordi jeg innbiller meg at jeg driver og lærer meg og spille gitar – selv om jeg ikke har rørt den på over en måned…

 29. Virkelig godt tegna. 🙂
  Jeg velger å ikke se på det som støtende, hadde jeg reagert på det på den måten ville jeg ALDRI i verden kunnet blogget en bokanmeldelse om boka. 😉

  Men jeg tror du klarer dette finfint jeg. 😀
  Flinke Virrvarr!

 30. Jeg heier på boka, tegninga og deg, Virrvarr!

  Men i motsetning til flere over her har jeg ingenting i mot glattbarberte fitter (ei heller hårete – jeg er en tilhenger av fitter som sådan 😉 ). Jeg syns det kan gjøre seg med litt variasjon, også i en sånn bok som dere holder på å lage. Fjerning av kjønnshår er jo ikke noe som er funnet opp av pornoindustrien, det har lange tradisjoner. (Beklager verdens-ikke-mest-informative lenke, jeg er på «jobb» og har ikke all verdens tid til å google.)

  Og jeg har også tenkt å skrive! Hvis jeg greier å ta meg tid. Sukk.

 31. Fin tegning, men når du tegner slikt, bør du tegne en dyne over. Og hendene over der igjen.

  mvh
  APK(l-m)
  (Arbeidernes puritanistkomite(leninist*-moralistene))
  *lenin her i den engelskspråklige sengetøy-betydningen

 32. Delirium: Sant. Sjølv spelar eg piano (og gitar) så eg har heller ikkje lange negler for tida.
  Virrvarr: Eg meinar ein fint kan stimulera td. klitoris om ein har lange negler uten at det vera ubehageleg, det kjem an på korleis ein gjer det… Sånt kan me jo snakka meir om ein annan stad…

 33. Vakker tegning, synes jeg! Høres fint ut med variasjon sånn at de som leser ser at ingen er like. 🙂

  Gleder meg til boka er ute til salgs!

  Lykke til med den mye-kortere-fristen, det høres stress ut, men artig stress! 🙂

 34. Delirium: Varulv! Det er barskere enn meg, jeg er damen uten hår noen steder fra naturens side. Men synes du negler funker til sengekos også? Jeg tror jeg må lage en poll snart, jeg.

  Comradearnfinn: Aww, er ikke du en fin fyr… Jeg antar at det ikke var et hint om at du vil ha anmeldereksemplar, hmmm? Jeg bør vel be forlaget kopiere Esquil på den biten…

  Strekker: Hm, takk for kilder på intimbarbering. Sikkert smart å ha forskjellige løsninger her, også. Både full busk, litt busk og helt glattbarbert. Thanks. Og ta deg tid! Yay, send meg tekst! Please?

  Ronny:Bwahahahahhaha! Dagens beste kommentar til nå! Me like!

  Guri: Jeg synes du kan pinge meg om når du er i Oslo neste gang, så vi kan diskutere litt klitoris-stimuleringsteknikker (c;

  Lothiane: Aww- tusen takk! Og ja, jeg tror variasjon er greia. Jeg er mot fasit. Stress, men artig stress er greia, ja!

 35. Appropo stimulering av klitoris og lange negler, hvis du bruker undersiden av det første fingerleddet, (eller generelt undersiden av fingern) gjør ikke negler noe. Men korte negler er og blir mer hygienisk.

  Hmm… Det er vel i grunnen når fingrene skal inn i vaginaen at neglene blir virkelig irriterende…

  Btw, når er fristen for å bidra til boken og sånn? jeg vurderer å gjøre det, men jeg må fordøye det litt i hodet først.

 36. Martine Votvik: Ah- ja. Her blir vi tekniske. Jeg tenker g-punkt + lange negler er krise. Og anal-sex om du bruker fingre. Du river opp ting.

  Den absolutte fristen er til midten av mai, men om jeg får til over påske er det absolutt best (c;

 37. Jeg synes negler kan fungere som stimulering i seg selv, men man må passe på å ikke ha klør slik at man kan bruke bare finger litt også liksom. Ellers har man jo tunge også – og den har jo ikke negler 😀

  Og herrejemini jeg er en hårete dame: legger, armer, bikinilinje. Jeg har kjønnshår i slike mengder at det stiller 70-talls-muff helt til skamme! Bruker en formue på bikinivoks på sommeren siden jeg ikke har funnet en bikiniboxer som går langt nok ned på låret uten å være fotballshorts!

 38. Siden jobben min faktisk daglig bestod av stell av mennesker, så har jeg sett det meste av både kvinner og menn. Og tilslutt blir det så naturlig at hadde du møtt en naken person på vei hjem fra jobb, så ville man ikke ha reagert. Underlivet kommer i alle former og fasonger forresten, noen har urinrørets utgang litt inne i skjeden og kan gi problemer ved kateterisering. 😉

 39. Jeg syns «milk the cow»posisjonen er fin! (Av mangel på annet navn.) Hun sitter oppå han, akkurat som når hun rir, men hun har ryggen til ansiktet hans. Den kan jo være fin å illustrere?

 40. leser boken nå og må innrømme jeg startet med å bla og bla etter illustrasjoner… har jo sett så fine tegninger og også fine illustrasjoner av hvordan klitoris EGENTLIG ser ut. hvorfor valgte dere i siste omgang å droppe all form for illustrasjon? var det mangfoldet som avgjorde, var det at illustrasjonene gjør det vanskeligere å fantasere på egen hånd? eller ble det rett og slett for liten tid? ser jo at det er mange gode argumenter for å droppe illustrasjoner og bilder også. liker boken kjempegodt, men er litt bekymret for at de aller yngste eller ferskeste på anatomi, vil ha behov for å slå opp i et leksikon for å se en illustrasjon av hva som er hvor i første kapittelene av boken 🙂 men det gjør jo kanskje ingenting!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.