Spillnoveller (Portal! Squee!)

14 kommentarer om “Spillnoveller (Portal! Squee!)”

 1. Fantastisk! Spillet er helt klart en type dataspill jeg ikke spiller, men ideen er likevel strålende! Og den sangen er flott! Å høre den etter vel gjennomført spill må være helt fantastisk!

  Til det innledende spørsmålet ditt: om når pc-spill skal få kunststatus? De har det allerede, i min verden, sammen med andre typer spill (brett-, kort- og rollespill). Norske rollespill er f.eks. helt i bresjen når det gjelder å utvikle den sjangeren. En ny RISK-konkurranse er nettopp gjennomført, med 12 nye norske rollespill som resultat (tror elleve av tolv spill var novellespill), og det stunder mot den årlige samlingen av norske spillskapere i Holmestrand (7-9 mars). Og blant de folka er diskusjonen om spill er kunst eller ikke egentlig over for lenge sida.

  Spill er et kraftfullt uttrykk som har fått nytt liv de siste tiårene, og som med computeren har fått helt nye muligheter. Er ganske trygg på å spå spillet som DET STORE UTTRYKKET i dette århundret.

 2. Synes Samorost-spillene er nydelige små spill-noveller, jeg..
  … om det er «spill» i hardcore-spillernes bevissthet er vel en annen sak, men meg gleder de i alle fall. På mange måter

 3. Berre for å kverulere, så kom vel spelet i fjor og har blitt kåra til årets spel av stort sett alt av spelmedia.

  Men ein stor del av kvifor historia i dette spelet fungerar så uendeleg mykje betre enn i mange andre trur eg har med å gjere at spelet er kortare. I staden for å dra ut ein middelmådig historie over 12-20 timar, berre fordi det er vanleg å hale så mykje speletid ut av eit tradisjonelt spel, så sluttar Portal i stadet før gameplay og historie føles repeterande og utdratt. Om fleire utviklarar hadde visst å avgrense seg, ville ein antaglegvis sett ein del betre spelhistoriar.

 4. Flere spillskapere vil nok begrense seg i fremtida, «sjukheit» (for et elendig nick), samtidig som mammutspillene vil utvikles til noe annet enn i dag også.

  Når det gjelder å legge litterære kriterier på spillopplevelsen, slik Virrvarr blant annet snakker om, så tror jeg kanskje at spillene vil og må dømmes etter egne termer, med kvaliteter som er egenartet for det interaktive uttrykket.

  Jeg jubler for spillenes sterke stilling i dag, ikke minst fordi det interaktive elementet i større grad kan aktivsere folk i kulturuttrykket. I et spill kan i langt større grad delta i skapingen av kunstopplevelsen. Det syns jeg er både flott og viktig.

  Merk: jeg snakker ikke om pengespill her. De ser jeg på som spillenes pornografi, det være seg Norsk Tipping eller http://www.poker.cash.

  Multispiller nettrollespill (mmorpg) mistenker jeg for å være ulv i fåreklær, men jeg er villig til å vente og se hvor lenge det går før de tar problematikken rundt spillavhengighet på alvor. Er redd for at det er så mye penger i dette at spillskaperne aldri vil klare å begrense seg.

 5. Ja, Portal er genial!
  Men jeg synes faktisk at det finnes spill som har en historie som er i hvert fall like god som en god film (for eks. Mafia, hele Monkey Island series, ikke sist Half Life) eller bare genial insinert (Splinter cell, FEAR o.l.)
  Heya spill

 6. Forøvrig bør det jo nevnes i kombinasjonspraten mellom spill og litteratur at man faktisk får bøker til Nintendo DS som gjør at du må sette den på høykant og bla som i en helt vanlig bok! *overentusiastisk over mulighetene*

 7. Nå må jeg nesten prøve. Kjæresten var helt inni portal for litt siden, jeg fikk stadig oppdateringer om hva roboten hadde sagt, og hva som egentlig skjedde.
  (Nå høres vi innmari nerd ut, får lyst å nevne alle de ikke nerdete tingene vi gjør, men så kommer jeg på at det er lite av det for tiden)

 8. Jeg ønsker meg Orange Box til jul. Eller bursdagen. Eller enda bedre, til kvinnedagen. Tror jeg vil være ganske svak for alle tre spillene i boksen, og det var en bra pris for hele pakken. Takk for tipset!

  Jeg slår også et slag for MMORPG, jeg har spilt et av de mindre kjente i halvannet år – og er ikke lei enda. Holder på med en topp 10 liste over dataspill på bloggen min, der ligger det nettbaserte rollespillet innenfor topp 3.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.