Takk for hva dere gir dagen min, folkens!

Takk for hva du gir dagen min-logo

Jeg har grublet en stund på hvordan jeg skulle løse «Takk for hva du gir dagen min»-prisen. Jeg har prøvd å gjøre som Esquil og Avil, som gav meg prisen i første omgang og har lagd liste på liste på liste over bloggere jeg liker. Irritert har jeg gitt opp underveis. Listene har blitt for lange, jeg har glemt noen, jeg ville skrive skikkelige begrunnelser for hvorfor jeg liker bloggene jeg liker osv.

Men alle som gjør dagen min på internett er ikke bloggere. Noen av dere er kommentatorer som jeg ikke ville vært foruten, noe av dere er lesere som bare forteller meg hva dere synes på epost. Jeg måtte hatt en laaang liste bloggere, en lang liste kommentatorer og en laaang liste folk, generelt. Og jeg spurte meg selv: Hva er det egentlig som gjør dagen min? Er det enkelte veldig flinke skribenter? Er det enkelte veldig morsomme skribenter? Heng med og få med deg hva jeg konkluderte med. Liker du ikke meta? Du er herved advart.

Bakthin skriver om den polyfone romanen og Dostovjevski, og hvorfor polyfonien er et av de sterkeste kvalitetstegnene vi vet om. Har du ikke noe forhold til ordet «polyfon» utover at du forbinder det med ringetoner? La meg oppklare: Polyfoni betyr flere klanger på samme tid. Flere typer toner, flere typer melodier som klinger sammen. Polyfon litteratur er litteratur med mange likestilte, selvstendige stemmer. Som eksempel trekker Baktin frem Forbrytelse og straff.

I denne boken representerer alle personene ulike politiske og ideologiske syn, og istedenfor å la det ene vinne over de andre i diskusjonene, lever argumentene sitt eget liv i et broket lappeteppe der det ikke finnes én hovedstemme, én røst som overstyrer de andre. Dostovjevski personlig var en høyrevridd nasjonalist, men sosialister, ateister, anarkister, konservative, nihilister får alle sammen leve sitt eget liv i teksten hans. Han skrev anti-propaganda.

Ingenting er mer polyfont enn bloggsfæren, kanskje spesielt fordi vi ikke har én forfatter. Det er mange svært ulike stemmer som klinger sammen i et broket blandakor. Jeg fikk en gang en bok om skriving av svigermor. Den heter «If you want to write» og har som motto at «Everybody has something beautiful and intresting to say.» Den oppfordrer alle til å skrive fritt og uhemmet og la seg selv rive med. «Jodda», tenkte jeg. «Kanskje alle har noe fint å si, men finnes det noen som vil utgi det spennende alle har på hjertet?» Bloggen gir den muligheten. Du er din egen redaktør, du bestemmer på ditt domene. Skriv noe vakkert, trykk på «publish».

Så- jeg skuer utover lenkelisten min, over kommentarfeltet og introduksjonstråden. Jeg roter meg gjennom Sonitus-arkivet, jeg går på tur i lenkelisten din, jeg forviller meg inn på bloggrevyen, jeg surfer meg fra blogg til blogg. Jeg sjekker RSS-leseren som er altfor full. Jeg bruker WordPress Dashboardet. Det er mange mennesker der ute. Nei, ikke alt er like bra. Ja, jeg liker noen bedre enn andre. Helheten er likevel best. Helheten, og det at alle kan skrive.

La oss starte med Bussemann. Bussemann gir meg stadig frysninger på ryggen, mest av alt fordi han finnes. Jeg vet at sjangsen for at du får busssjåførens skråblikk på tilværelsen er noe som først er mulig med bloggen som publiseringsverktøy. Litteraturhistorien er preget av at en liten, utdannet elite bidrar, også skriver Bussemann stor litteratur om hva han finner i bussen sin, om hvordan passasjeren han ventet på om morgenen ikke kom og sterke, personlige innlegg om å være edru på fest. Det er få ting som gjorde meg så glad at denne karen fikk fast spalteplass i BT. Når jeg treffer tilfeldige venner av meg og de sier: «Jeg leste et driiitkult innlegg av en busssjåfør i Bergen!», så kan jeg si at,jo, jeg vet hvem han er. Bussemann er en viktig stemme i en stor verdensvev jeg setter stor pris på.

Andre som forteller om hverdagen sin så jeg får frysninger på ryggen er Livet Leker. Jeg synes alle skal oppdage henne, hun er fantastisk. Hun har noen av de beste fotografiene til postene sine, og blogger skoledagen og politikk om hverandre. Jeg har fulgt med klassen hennes på klassetur, sett dem ta matteprøver i pysjen, fått middagsoppskrifter og lokalhistorie, gåsehud og glede. Jeg ser læreren poetisere skoledagen, ser busssjåføren skrive kåseri om jobben.

Et annet sted i linkelisten min bor Minneapolise, som skriver smart og velformulert uten å bli ovenfra og ned. Morsom er hun, også. Jeg surfer innom Streck for å lese fortsettelsen på historien om Emo, og gleder meg over at noen skriver artikler og noen skriver bildebok.

Jeg gleder meg over hvor flink Gi et lite vink er til å skrive (på tide å våkne, Maren?), hvor talentfull Binka er på så mange områder, hvor godhjertet entusiastisk Elisabeth IC er. Det finnes blogger som skriver kort og presist om store politiske spørsmål, jeg setter pris på Vampus selv om jeg er uenig. Å si en politisk mening med tre ord er en ferdighet jeg skulle ønske jeg hadde.

På samme måte finnes det bloggere som skriver fantastisk om de minste ting, som Kristin Storrusten som kan skrive humoristisk, velformulert og deilig om det å si ingenting eller besøke dyreparken i Kristiansand. Alt Kristin tar i blir intressant. Det er flere Kristin’er i mitt liv, og jeg er like imponert over Fru W som greier å skrive personlig php-kode og har laget LotR-template til WP.

Vi bygger bro med bloggene våre. Vox Populi og jeg fant felles plattform i datalagringsdirektivet og han har kanskje det mest reale EU/EØS-synet jeg har møtt på høyresiden. Jeg kan lese om hvor vanskelige NAV er å forholde seg til på en side, Lothiane har skrevet en vakker post om at hun ikke er noen trygdesnylterslubbert, mens jeg på den andre siden ser Vibeke fortelle om hvorfor det ikke er enkelt å jobbe innenfor NAV-systemet heller. Jeg kan se flere sider av samme sak og vite at begge to har rett. Det hender at både ja og nei er like sant. Jeg kan lese både dyktige Ars Ethica-Nicolas og min kjære teologinerd-Harald Hauge skrive om Gud og vite at begge to har rett på sin måte og lære noe begge steder.

Jeg fryder meg over Drusillas dekonstruksjon av dumme mediautspill og delige Josh Whedon-nerding og sender linken til bloggen hennes til venninner som trenger en feministisk «Pick me up». Jeg avstandsklemmer Avil litt hver dag enten hun redder liv, skriver bok, blogger i kommentarfeltet mitt eller er hjertens uenig med meg.

Jeg har funnet favorittcaféer og fantastisk musikk via Glamourbibliotekaren, og Delirium har gitt meg mot til å tak i problemene i mitt eget liv. Bloggere påvirker enkeltmennesker, bloggere betyr noe. Jeg lar Oda Bhar forføre meg og jeg lar meg forelske meg i Oslo, kjenner at jeg nesten har vært på utstillingene hun skriver om og lar meg glede av herlige fotografier og trær som ser ut som enter. Finnes det en avis der ute på jakt etter kulturjournalister, er Oda neste på listen over folk som burde få en stilling.

Jeg smiler og ler sammen med Sonja og fryder meg over at det finner morsomme damer med samme sære nerdesmak som meg. Sonja skriver Alltid bra poster, snakk om å blogge på ordentlig! Samtidig lar jeg Iskwew engasjere meg og Emelie fascinere meg med noen av bloggerbys mest poetiske innlegg. Det store lappeteppet der ute berører meg på like mange forskjellige måter som det er bloggere. Jeg synes Frøken Makeløs og Othilie er noen av de flinkeste skribentene vi har, men snakk om å ha forskjellig skrivestil og tematikk!

Villkatta gjør meg stolt innvendig og jeg vet at hun hjelper langt flere enn meg ved å skrive det hun gjør, Villkatta brude bli obligatorisk lesning for mangeflere. Virveltanke danser på myke språkføtter gjennom livet mitt, og LordX får meg til å hikste i krampelatter. Jeg finner nesten flere artige linker via Iversen enn jeg gjør via Digg.com og han har et innmari bra kommentarfelt.

Jeg er hemmelig forelsket i Mihoe fordi hun skriver Best om tegneserie-feminisme-litteratur-kunst-livet og tok med datteren sin på manga-con. Jeg skulle ønske jeg var en mann, så jeg kunne blitt hengt ut i datehelvetet, jeg også ^_^ Jeg leser Fjordfitte høyt for mannen min og kjenner at jeg tar bølgen for hver bitende saftig kommentar som treffer spikeren på hodet. Siden jeg har begrenset mulighet til å påpeke akkurat hva i det og det innlegget jeg synes var en utrolig formulering, får jeg skryte uhemmet her. Jeg har stadig vekk lyst til å klemme på Flopsy.

Jeg liker Hva Hun Sa sine krumspring mellom pitbull og poet, jeg liker Undres grundighet og stahet som er ispedd så mye varme, jeg digger Hellyeah!. Det er ikke annet jeg kan si. Jeg setter pris på radiohode som skriver kommentarer som får meg til å sette kaffen i halsen og le på samme tid, jeg liker at han har norges mest definerte bloggpersona og egen logo.

Jeg liker å krangle med Abre. Jeg heier på Prinsesse Lea  (selv om SW-entusiasten min sliter med å ikke skrive Leia). Jeg har blitt glad i Victoria. Strekke er en liten sol jeg har vært så heldig å få hilse på i RL, også. Jeg leser innlegg opp mot hverandre, jeg lærer om livet av Rockette og Røverdatter, lar meg imponere og provosere av Sissel, synes Lin gjør en fabelaktig blogger-jobb altfor få gir henne ros for, nyter Skitsammas velformulerthet og sjelfullhet, og koser meg med Hjorthen som den kvalitetsblogger og mafiabossen han er.

Jeg koser meg med alle rødbloggerne mine. Å lese Brage er å sitte sofa med Brage, bortsett fra at bloggen bråker mindre. Jeg synes flere burde oppdage Katarina og at noen som har masse fordommer mot venstresiden bør ta et dypdykk i arkivet til Communistkickback og få alle fordommer bekreftet. Denne unge mannen gir steinkastende demonstranter en stemme og er ytre venstres svar på LordX. Jokke keeps blogging og gjøre meg alltid like glad. Jeg synes noen gladkranglefanter bør begi seg ut i kommentarfeltet til Arnfinn.

Jeg synes et forlag bør maile Mannfolkprat og si «Bok, eller hur? Du skriver for godt for å bare henge her i bloggen.» Jeg synes en avis skal skjønne at det er Somaliern som burde få spalteplass. Jeg tror vi alle ville blitt litt klokere av det. Og Saccarina– jeg ønsker meg flere oppdateringer av bloggen. I bursdagpresang, det er i morgen ^_^

Jeg er så glad i Esquil og Engeline at det ville vært teit å skrive for langt om det her, alle andre ville bare følt seg overskygget. Det holder å si at dere er min beste unnskyldning til å dra til Barteby any day, og at alle som ikke har gjort det, har å oppdage Engeline. Det kommer til å komme store romaner fra den kanten og du vil sitte der og være flau over at du ikke skjønte at hun bodde i en avsidesliggende krok av bloggeby hele tiden.

Det er mye ubehageligheter og blogging om eliter og bygrenser, noddyer, kart og generell surmuling om dagen. Det er sinnablogging og sutreblogging. Jeg vet ikke, jeg. Jeg liker å myse på lyspunktene. Jeg liker når Maria Mytterist fotograferer Jæren og publiserer Muhammed-(Ali)-tegning. Jeg setter pris på at =Anja kliner til med dikt som gleder litteraturviteren i meg.

Jeg orker ikke personhets og forakt, folkens! Er det ikke mulig å fokusere på det som er fint? Dere er har mye bra, så ikke ødelegg det ved å skrive slemme ting som gjør at jeg ikke vil følge med mer. Jeg liker å se på bloggeklikken jeg henger i som et stort, dynamisk improvisasjonteater. Noen ting er mindre bra, noen ting gjør meg lei meg og fortvilet, men som regel er det helt knall og når jeg zoomer ut og betrakter ting på avstand ser jeg et stort, farverikt landskap som aldri sover, der kunst, kvalitet og kviseklemming finner sted side om side.

Det er en polyfon forestilling, et blanda improvisasjonskor der alle vil synge solo på en gang. Beklager, men det hjelper lite å klage over hvem som høres best i koret, Betty. Det hadde ikke blitt det samme uten akkurat deg, uansett (c;

Også kommentarfeltet, da! Alle kommentatorene er med på å gjøre dette til stor moro. Jeg gleder meg over at anarkist-TB henger hos meg og legger merke til de fine, sublime detaljene alle andre går glipp av. Jeg er så glad i Spilllevende-Tomas at jeg holder på å sprekke, både som blogger og kommentator. En gang gav Tomas hjernen min premie og det skal jeg aldri gleme. Du har en trist periode i livet ditt også får hodet pokal? <3 Oppdag ham, han er bedre enn de fleste og annerledes enn Alle Andre.

Bloggen hadde ikke vært det samme uten Eugenie, Paul, Frikke, Maiken, Randi, Heidi Fleiss, Mimosa, Tehme MelckMarthe Glad, Martine Votvik,Vegard, og alle de andre kommentatorene mine. Kjære smugleser! Jeg vil gjerne at du sniker deg ut av leserskapet og gir deg til kjenne, for jeg har lyst til å dele ut kaker og presanger til alle kommentatorene.

Jeg har kanskje spesielt lyst til å sende kake til SerendipityCat, som er i ferd med å etablere seg skikkelig som blogger nå. Hun er en ressurs, hun er smart og hun er koselig. Også synes jeg folk skal merke seg Rullerusk, siden hun nesten er meg og jeg gleder meg til å følge med på henne, selv.

Alt jeg har ramset opp er bare noen få navn, en liten øy, en virituell isbit i et stort internett-hav (Hei, Örn! Du trodde jeg hadde glemt deg du! Folk fikk puslespill-gavekort til jul takket være deg ^_^) som rommer alt fra politikk til pepperkakeporno. Det er scenen jeg ser, det er livene jeg er i berøring med, det er ordene deres som fester seg i bevisstheten min. Det er musikken jeg hører, det er samklang fra Sonitus og brøling fra bloggrevyen, det er en polyfon, likeverdig forestilling laget av mennesker som bare har én ting til felles: De har noe på hjertet.

Heia internett og takk for hva dere gir dagen min.

, ,

43 kommentarer til “Takk for hva dere gir dagen min, folkens!”

 1. Aw, denne så jeg sent, men jeg er glad jeg så den. For en utrolig koselig post 🙂 En gang skal jeg skrive masse i bloggen min; en gang jeg har tid; for det er det lite av ;(

 2. Ikke bare polyfon, men også litt polyrytmikk, der hver blogger har sin egen rytme i den store symfonien. Allikevel klinger rytmene så bra sammen. Din rytme liker jeg i alle fall veldig godt, og den høres godt også. Noen urytmiske elementer er det inne i symfonien, men det er slik det skal være – kanskje det er symbalen som mangler en pakning, eller klarinetten som har sprekk i flisa, men det er bare sjarmerende. Dessuten er det veldig fint å kunne være den stemmen og den rytmen som forteller en annen versjon av navet, denne tørre velferdsordningen vi alle er en del av, egentlig. Takk skal du ha virrvarr.

 3. Beklager at jeg er treg kommentarsvarer, men jeg har vært borte og jeg har vært treg. Here goes:

  Mihoe: Yay, så bra! Og dobbelt hemmelig forelsket- vi kan jo ha en hemmelig bloggflørt? :mrgreen:

  Tehme Melck: Hihi, skummelt at du er bokblogger, da ^_^

  Springvild: Woooho! Velkommen skal du være! Klart jeg husker deg, nå ble jeg kjempeglad! For meg vil du alltid være den barske, fargesterke med nynorsken, vettu 😀

  Paul: Linke på plass, søte du!Jeg er kommunist, ikke anarkist. Forskjellen på kommunister og anarkister? Organisering og mer organisering…

  Emelie: Åh! Selv takk! Og ja, jeg vet hvor du er ^_^

  anjaunlimited: Værsågod!

  Kristin: Det er fint å huske det fine, ja! Og værsågod (c;

  Oda: Juhu! Så bra at du ble glad 😀 Forgylling? Nå ser jeg for meg selv som gullstatue. Eldorado-damen. Det hadde vært kult. Ellers er det bare å bruke meg som referanse om du tror det kan hjelpe på. Jeg mener det jeg skriver ^_^

  Hedegard: Så utrolig hyggelig! Velkommen hit skal du være 😀

  Anathema: Aww, flodhesten min ^_^ Takk skal du ha!

  Lin: Tusen, tusen takk! Jeg har sett et par sånne linkinger, det har jeg satt jeg masse pris på!

  Anja: Wooho! Takk!

  Eugenie: Takk- du skriver alltid smilende fine kommentarer (c:

  Miriam: Værsågod, og kos deg med nye bloggbekjentskaper!

  Sonja DaA: Woho, tusen takk! Og ja, litt flink, kanskje. Men den skrev seg nesten selv, altså (c;

  Røverdatter: Jeg mener det. Ta det til deg ^_^

  Livetleker: Ikke forvirr saken med fakta, nå 😀 Jeg er i skriveeksil nå og jobber massevis.

  Graylady: Tusen takk! *smilemasse*

  Frøken Makeløs: Hurra for at du ble glad (c;

  radiohode: Takk! Denne kommentaren har jeg hørt om og om i hodet mitt de to siste dagene! Du gjorde meg veldig glad!

  Sissel: Uff, hihi. Jeg mente provoserende på en litt annen måte. Ikke så mye at du skriver masse som provoserer meg så mye som at du ofte skriver om saker som får meg til å bli provosert (jeg har fult Fritz Moen-tekstene dine, f.eks). Du er så grundig!

  Victoria: Ooo- takk!

  Frikke: Yay, tusen takk- ærlig fortjent!

  Undre: Altfor sjelden. Ikke vær vanskelig nå 😀

  Nicholas: Takk, det satte jeg masse pris på å høre!

  Vox Populi: Dette var en kommentar jeg ble skikkelig danse-glad for! Nå fikk jeg lyst til å gi deg virituell blogg-klem, din høyremann du er 😀

 4. I reneste Leif Ove Andsnes-stil (ja da, han er min store favoritt) farer du gjennom bloggsymfonien. I stedet for klaviatur, gir dine raske løp over tastaturet, noe av samme effekten. Toner byttes med ord og gir oss en reise gjennom store deler av bloggsamfunnet. Presise anslag og stor virtuositet preger denne posten. Og du “spiller” med stor varme og innlevelse, vekselvis med intellektet og hjertet.

  Du er en av bloggerne jeg har den største respekt for. Til tross for at våre synspunkter ofte står mot hverandre, har dine kommentarer og synspunkter gjort meg klokere. Og ofte gitt meg glede.

  Du har faktisk en stor del av æren for at det bare finnes én Vox populi. Det var din argumentative styrke som fikk den “andre” Vox til å inne fornuften i å bytte bloggnavn. Det var et imponerende defensorat. Du har også gitt dagen min mye. TAKK!

 5. Jeg synes det er så fint at noen kan være konstruktive og sette søkelyset på de fine tingene i bloggeby. Tusen takk for at du viser oss hvordan det kan gjøres, Virrvar 🙂

 6. Jeg føyer meg i rekken av takknemlighet over hyggelig omtale! Takk for at du også gjør min blogghverdag koseligere og mer interessant, Virrvarr!

  Og… GRATULERER MED DAGEN SOM VAR I GÅR! 😉

 7. Takk skal du ha. Tenk at du har skrevet en så lang og grundig post. Utrolig.

  Jeg provoserer nok deg mye mer enn du provoserer meg (for det er ingenting 🙂 ), men det fine er at du likevel kommer innom meg og finner noe av verdi.
  Jeg kommer hit hver gang du har skrevet en post, og du er alltid lesbar.

 8. Du er en ekte engel som vandrer rundt på jorden, lille jente. 🙂

  Hadde alle vært så levende som deg ville verden vært et vakrere sted.

 9. Åh, så god du er! På en litt kjip dag så gjorde du meg kjempeglad, hurra! Og masse kudos til deg for at du tok deg tid til å skrive en så grundig post – nå skal jeg løpe og oppdatere Feedreaderen min med utgangspunkt i alle tipsene dine 🙂

 10. Kjempebra post, inspirerende med masse fine linker til andre blogger, noen kjente, andre ukjente. Nå kan jeg lese i timesvis. Takk skal du ha, nok en gang.

 11. Det er jo så hyggelig og smigrende og rødmeframkallende at du sier å smye pent om oss, Virrvarr, men nå må jeg altså si det: Dette ble en lang liste, og nå må du drite i oss en stund, eller så ligger du som ei vaskefille borte i en krok til våren. Du skal jo skrive bok! Hvordan skal du rekke både å lese oss og skrive samtidig?

 12. Så flott post, Virrvarr! 😀 Du er så super, atte. Er helt enig i at det er viktig å fokusere på lyspunktene her. Bloggerbyen er den beste i verden! 🙂

  *klem*

 13. Ja, det er bare å ta av seg hatten. Nok en god post fra jenta med det store hjertet.

  “…lærer om livet…”?!? Jeg er målløs. En stor takk rett tilbake til deg. 🙂

 14. Så hyggelig dette var, Virrvarr! En kjempefin post (som det må ha tatt sin tid å sette sammen). Nå fikk jeg øye på mange andre gode blogger også. Tusen takk! 🙂

 15. Har ikke hatt tid å lese de andre kommentarene før jeg skriver dette.
  Denne posten synes jeg var veldig bra og jeg synes du tar med veldig mange og fremfører det på en flott måte.
  En flott post det var interessant å lese.

 16. Åh! Tusen takk.
  Jeg liker bloggen din veldig godt. Det hender at jeg linker til den i et diskusjonsforum eller lignende også. Fordi du skriver så utrolig bra om flere ting.

  Fine Virrvarr!

 17. Wow!

  Dette må være tidenes beste bevis på at du fortjener prisen din. 🙂

  Du gjorde akkurat dagen min.

 18. Nå vet jeg ikke helt hva jeg har mest lyst til, forgylle deg eller oppgi deg som referanse når jeg søker jobb. Uansett, Virrvarr, dette innlegget sier nok mer om deg enn om oss du nevner, som vanlig er du generøs, smart og entusiastisk, det burde finnes flere som deg.

 19. Dette var en ordenltig koslig post, Virrvarr 🙂 Det er sånt som får folk til å huske hvorfor de blogger. Burde vært mer sånn.

 20. Heyho… Men du vet at du kan linke meg óg?
  Hvorfor må egentlig alt kartlegges? Er det ikke bra nok med anarkie?

 21. Eg står fram! Eg er ikkje lenger ein smuglesar!

  Eg leita opp Revolusjonært Roteloft omlag i dei dagar du tipsa meg om han, og etter dette har eg lese jamt og trutt. Kva kan eg seie? Dette er jækla bra saker på alle måtar. Eg skulle ynskje eg var like coolio som deg då eg var tjue år (eller no også for den del).

  (No lurer du sikkert på kven eg er? Eg er ho høge, mørke (eventuelt stuttjukke) frå blant anna LIT 2000, fem.litt.teori og Strukturalismen).

  Lukke til med boka! Kanskje sjåast vi snart.

 22. Åh – nå gjorde du i hvertfall dagen min og jeg ble litt hemmlig forelsket i deg også! (Jeg faller for komplimenter :))

 23. Avil: Tusen takk!

  tb: Squee! Det varmet å høre!

  Randi: Ja, klikk deg videre! Det er mange skatter her!

  Rullerusk: Yay, du liker litteraturbiten! Happy! Og ja, Bharfot er så bra, atte!

  SerendipityCat: Værsågod! Polyfon er idealet, ja!

  Tehme Melck: Må du det? Kanskje om du er en dårlig leser og ikke ser at du står i kommentatorrekken min, kjære deg! Jeg har ikke glemt deg 😀

 24. Tusen takk!!!! *klemme og hoppe rundt*

  At du klarer å sette ord på det så fint…Polyfon skal det være, så bra! Nå fikk jeg mange nye bloggtips jeg skal sjekke og kose meg med utover 🙂

 25. Yey, blir glad inni meg av referanser til Bakthin og Dostojevskij (russere er alltid tøffest). Er også griseimponert over at du klarer å følge med på så mange blogger, skrive en flott en selv og gi tilbakemelding på nesten hver eneste kommentar du får. applaus!
  masse flotte tips til blogger å snuse på her (jeg har fx allerede blitt litt forelsket i Bharfot som jeg begynte å lese etter at du nevnte den en gang). Er selvfølgelig også meget smigret over at du anbefaler bloggen min 😀 Håper du får en strålende dag med mange lyspunkter i bloggland

 26. Vet du, akkurat nå, akkurat her i denne lille andedammen med bloggere og karttegnere og historikere og jegvetikkehva, var dette verens viktigste lille innlegg! Akkurat her og nå er du rett og slett litt genial! Og litt nødvendig!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: