Hurra for meg som skyller mitt hår

Jeg drømte at søstrene mine vekket meg med bursdagssangen, og at de hadde kjøpt massevis av store pilatesballer i presang. Det hadde Mr.Jackson, også, og han ble sur av at søstrene hadde stjålet den geniale gaveidéen hans. Jeg hadde jo bare to pilatesballer fra før, og man kan alltid få flere.

Leiligheten var møkkete, fæl og så ikke ut (her er drømmen i samsvar med den objektive virkerligheten), men i drømmen ble jeg likevel nedrent av besøkende. Blant annet alle mine fem tanter fra sørlandet som alle sammen gjeeerne ville vaske det stygge huset mitt. Snart vasket alle gjestene, bortsett fra svigerfar, Mr. Jackson og alle de sure mennene på debattlisten til Rødt; de satt i sofaen og diskuterte hvorfor feminisme var en unødvendig prioritering. Nå skal det sies til svigerfar og Mr. Jackson sitt forsvar at de var veldig for sånn feminismegreier, de bare hadde ikke noe lyst til å vaske.

Noe av det siste jeg husker av drømmen er at en av tantene mine kikket inn på soverrommet og sa på klingende sørlandsk: «Idaaaa? Har du lyst til å få pusset sølvtøyet ditt før jul?»

Så våknet jeg. Over meg stod Mr. Jackson og lillesøsteren min, vi kan kalle henne Kamomilla. De snøvlesang bursdagssangen, og jeg syntes det hørtes ut som «Hurra for deg som skyller ditt hår, ja, deg vil vi gratulere».

Jeg fikk såpebobler, da. Jeg tror ikke jeg klarer å lure noen av vennenen mine til å vaske huset mitt på orderntlig, men jeg tror fremdeles det kan bli en utmerket bursdag (c;

,

36 kommentarer til “Hurra for meg som skyller mitt hår”

 1. Pinnsvin som trodde rumpa henens var hiet dets.

  Hmm … den drømmen skaper utrolig plagsomme bilder! Stakkars kvinnemenneske! Det må ha vært grusomt å drømme noe slikt! 😀

 2. Først og fremst: Supertusentakk til alle sammen! *glad*

  Så, litt svar til dem som sier ting som trenger svar:

  Rullerusk: Såpeblobler er poesi på flaske! Yay!

  Anna: Tekst er den beste gaven jeg kan få!

  Dad in Law: Hm, det har du evig rett i. For mange sure, gamle gubber til min sofa, er jeg redd.

  Rimfakse: Woho! Supervelkommen! Føl fri til å introdusere deg i introdkusjonstråden, også! Den er under «sider» øvers 😀

  Kristin: Oh! Du har skills! Koding og drømmetolkning og alt mulig. I hodet mitt er du en fantasyfigur i bloggerforkledning, I tell you!

  Heidi Fleiss: Fantastisk! Denne sang jeg høyt og skingrende for meg selv, altså 😀

  Avil: Haha, fantastiske danske sangen! Bursdagssanger, altså!

  Mihoe: Jeg fikk blå kake, det kommer jeg aldri til å glemme, hvertfall 😀

  Tomas: Når drømmene et visst poetisk plan, kan de være artige for andre, også, tror jeg. Jeg samler på rare drømmer folk har. Som den gangen venninnen min ble angrepet av verdens største pinnsvin som trodde rumpa hennes var hiet dens.

  Beklager litt slumsete svaring, men jeg er litt for trett og litt for busy. Jeg er så glad for alle kommentarene og lykkeønskingene, hurra!

 3. Hihi! Pleier ikke like å høre andre fortelle om drømmene sine, men denne var riktig underholdende!

  Hurra for deg som skyller ditt hår! Hurra-hurra-hurra! 😀

 4. Oi, sjå kva eg fann!

  I dag er det Virrvarrs fødselsdag
  hurra hurra hurra
  hun sikkert sig en gave får
  som hun har ønsked’ sig i år
  og dejlig chokolade og kage til

 5. Gratulerer med dagen! Håper det ble en flott dag.
  Min gamle mor hadde fødselsdag denne dagen, derfor har jeg tent et lys og mimrer litt på slike dager.

 6. Hurra for deg og gratulerer med dagen.
  Håper du har det fint med kaffe og krem i magen.

  *stemmer i sang med Heidi Fleiss med høy og skingrende røst*

 7. Hurra for deg som skyller ditt hår,
  ja deg vil vi gratinere!
  Alle i ring på kringler vi slår,
  og så nå vil vil barbere!

  *danse en fødselsdagsdans for Virrvarr*

 8. Huffda, det gikk visst ikke. Prøvde å legge inn en video i kommentarfeltet, og det funket visst forståeligvis ikke.
  Men denne er til deg, Virrvarr. Litt søt synes jeg den var.

 9. Hurra for deg som fyller ditt år,
  ja, deg vil vi gratulere.
  Alle i ring omkring deg vi står,
  og se nå vi vil marsjere.
  Bukke, nikke, neie, snu oss omkring,
  danse for deg med hopp og sprett og spring,
  ønske deg av hjertet alle gode ting,
  og si oss så hva vil du mere?

  GRATULERER!

 10. Morsom drøm! 😀

  Gratulerer med dagen, kjære Virrvarr! Håper du storkoser deg og at alle er snille mot deg i dag (og ellers)! Såpebobler er fine greier, det vokser jeg aldri fra. 🙂

  *Klem* fra Lothiane

 11. Selvsagt er det viktigere å kose seg enn å vaske! (sier damen med kronisk vaske/ryddesyndrom).

  Hipp, hipp og gratulerer så masse!

  Stor knuseklem~!

 12. Gratulerer så mye med dagen 🙂

  Kanskje drømmen er noe symbolikk om dine feminine og maskuline sider, det har jo akkurat vært åttende mars, så da har du sikkert tenkt masse på menn vs. kvinner. Den vaskinga kan vel kanskje være symbol på opprydning i psyken/ livet. Du driver jo med det om dagen.

  Og så er det store spørsmålet, kunne jeg har tolket drømmen slik om du ikke hadde skrevet noe som helst om din hverdag, erfaringer og kampsaker? 😉

 13. Gratulerer med dagen fra en smuglesere som tok oppfordringen fra forgje innlegg på ordet:)

  Håper du får en fin dag:)

 14. Du har ikke nok plass i sofaen til både meg og alle de sure mennene på debattlisten til Rødt. Danny tar jo ikke særlig plass, men likevel. Dessuten er jeg helt sikker på at jeg kan komme opp med en god politisk begrunnelse for hvorfor det er viktigere å diskutere enn å vaske. Bare gi meg et par år å tenke meg om på…

 15. Gratulerer med dagen! I bursdagsgave av meg får du en tekst til boka – kommer i løpet av neste uke per epost 🙂

 16. Gratulerer med dagen, svigerdatter!
  Jeg er helt sikker på at du får en fin dag idag – selvom du ikke får besøk av vaskende tanter! 🙂

 17. Gratulerer så masse med dagen, Virrvarr!

  En artig drøm, og det hadde jo vært en flott bursdagsgave. Hvorfor skal man alltid gi ting i bursdagsgave? Jeg har sansen for det å gi av sin tid.

  Håper du får en kjempefin dag!
  Stor klem fra meg.

 18. Såpebobler er veldig bra gave da. Både fordi det er gøy og en sånn barndomsmimreting, og at alle rundt deg blir glade og også synes det er gøy når du blåser bobler. Jeg har en venninne som alltid har med såpebobler på konsert. Skaper gladstemning hver gang.
  Gratulerer så mye med dagen! Håper du får en utmerket dag og en fin feiring. 😀

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: