Knusende ærlighet, brutal overmakt

19 kommentarer om “Knusende ærlighet, brutal overmakt”

 1. Jeg er helt omvendt. Hver gang noen forsøker å kommandere, blir jeg besatt av trangen til å gjøre det stikk motsatte. «Du bør ha litt lengde ved kjevebenet, siden du har såpass kort hals,» og før jeg vet ordet av det, står jeg med kjøkkensaksa og klipper vekk den omhyggelig konstruerte vippende lengden. «Denne fargen DREPER håret ditt,» og jeg pøser på med mer. Hvis jeg blir vennlig anmodet, derimot, kan jeg finne på å gjøre ting jeg slett ikke ville kommet på på egen hånd. Som å gjøre en aktiv brannverninnsats på arbeidsplassen, f.eks. Hahaha.

  (Men jeg liker Stora Rompa-damene dine. Synd jeg hadde enten begynt å grine eller blitt rasende om jeg selv ble utsatt for dem, de virker konstruktive.)

 2. Å sånne mennesker liker jeg også! Det er flere av dem i Øst-Europa. Noe som førte til at Kent og jeg på vår ferie i Budapest i sommer stort sett bare gjorde som vi fikk beskjed om. Det var helt brilliant.

  Hvis noen bare insisterer sånn på at de har rett så lar jeg meg bare lede 😀 Derimot er de fleste jeg har truffet som er sånn menn, så de finnes tydeligvis i alle former!

  (Jeg kunne også trengt en sånn treningsdame… )

 3. Haha, du var ikke tilfeldigvis i Fredrikstad hos damen som holder til ved siden av reisebyrået litt bortenfor Glade Hjørne? jeg var hos henne på lørdag nemlig. Ikke før jeg har satt meg i stolen sier hun «Do ser jo ot som en sopp!» (Jeg har veldig tykt hår som har vært skinna og nå holder på å vokse ut så det står rett ut). Jeg sa bare «Eh ja, kan du gjøre noe med det?» Så hun klipper i vei og så spør hun om hun skal ta mer ved ørene også for «det ser jo ikke bra ot da». jeg nikker enig og resultatet blir veldig flott. Men i det jeg tror jeg er ferdig sier hun «Jeg gjøre dine øyenbryn?» på en måte som gjør at jeg bare må si ja og hun drar fram en skummel knivlignende sak. Etter at hun har tatt det ene ser jeg meg i speilet og sier smilende at jeg jo ser fryktelig ironisk ut med et øyenbryn sånn hevet over det andre. «Kanskje jeg bara skal la dai være sånn, HAHAHAHA», kommer det fra damen. Men hun er snill og tar det andre også. Og vi begge var meget fornøyde med resultatet da jeg gikk derfra.

 4. Rullerusk:
  Hehe det er min frisør. Hver gang har hu denne intense lysten til å klippe håret mitt kort. For jeg kler visstnok ikke langt hår. Og stort sett gjør jeg som hu sier og merkelig nok blir jeg fornøyd.

  Virrvarr: Jeg også møter de. Noen ganger så liker jeg de bedre enn de som ikke si noe særlig. Men det kommer jo helt an på situasjonen…

 5. Jeg har venner med det nydeligste krøllene du kan tenke deg som ønsker seg stritt hår, jeg ser på det som en form for galskap, de mener det samme om meg som vil ha krøller.

  Mitt tar forresten også evigheter å tørke, jeg har flere hår enn folk flest, men hvert hårstrå er sykt tynt.

 6. Anja: Du er en bedre anarkist enn meg. Og ja, de STORA ROMPA-damene er groteskt ærlige og veldig konstruktive. At du ikke hører på dem når det kommer til hårfarve, skjønner jeg godt. Du ser knall ut med det røde håret 😀

  Delirium: Det er så greit, for de har som regel rett, også! Du kan lene deg tilbake og skjønne at det går bra ^_^

  Rullerusk: LOL! Ja, det er der- vi har samme frisør! Jommen er hun kul :mrgreen: Sopp-kommentaren var fantastisk!

  Ingvild: Woho! Velkommen som kommentator hos meg! Kult du også klipper deg der. En ikkepratsom frisør? Hm, mindre stress, ja…

  Minneapolise: Krøller og bollekinn? Du ville blitt en helt ny person 😀

  Eugenie: Kort hår tørker fort, vettu (c;

 7. Hmm, men jeg er ikke mye tøff når søte svenske ekspeditører synes de dyreste jeansene jeg prøver er «såå snygga på dig, just va du ska ha, tycker jag!» Da blir jeg både blakk og veldig glad (og buksene er veldig fine, altså). Så kjeft på Virrvarr, smisk med Anja og du skal leve lenge i landet og ha en relativt stabil inntektsflom.

 8. Finfin historie det der, Virra! En velsignelse i forkledning. Det må være deilig å gi seg over til slike kyndige og myndige mennesker, som gjør sveisen din såå mye bedre.

  Jeg treffer ikke så mange slike kvinnfolk, dessverre, men jeg mistenker at kona mi er ei av dem. I går sa hun foreksempel: Jeg tar barna i dag om jeg får jobbe på søndag. Eller forresten: jeg skal jobbe på søndag uansett, så du kan gjøre hva du vil.

  Jeg er fryktelig glad i henne, selvsagt.

 9. Hehe, syntes det hørtes mistenkelig kjent ut ja. Hun er veldig hyggelig da. Og flink. Samt stort pluss for at hun gir fin klipp for under 300 kr. De fleste stedene mine venninner går her i Oslo er det ikke mulig å gjøre noen ting uten å måtte ut med minst en 500-lapp…

 10. Det høres kjekt med en frisør som kan sakene sine:)
  Jeg tør ikke gå til frisør mer, jeg. Blir like misførnøyd hver gang, så jeg tar like greit saken i egne hender.
  Hadde vært artig å treffe på en av disse damene, men det er stor fare for at jeg hadde gjort som Anja…

 11. Huff – det der med øyenbrynene! Lå i stolen hos ei dame i Riga i sommer, en bitteliten hudpleier uten de store engelskkunnskaper. Your eyebrow – to big. Så viste hun med fingrene. Flere cm. Hennes egne var bare noen smale streker som sikkert var tegnet på. På med voks, og vips – vips. Your eyebrow – smaller. Takk.

 12. Uuuuh… Jeg hadde faatt angst av dette. De maa gjerne tenke og synse hva de vil, men det er jeg som bestemmer over meg! Og den gir jeg ikke slipp paa.

  Kanskje er det godt at vi er forskjellige 😛

 13. Jeg har samme hår som Minneapolise. Veldig tynne, men innmari mange hårstrå. Mitt er umulig å gjøre noe med annet enn å la det henge der… men det gjør seg med en klipp (noe som minner meg på at det trenger jeg noe sykt nå). Tror ikke jeg hadde turt å bruke frisøren du skriver om her, for jeg VIL IKKE klippe meg kort igjen. Ble tvangsklippet nok som barn. 😉

  Store rompa-damene er nyttige, men guri så brutalt. Uansett, jeg veit jeg har stor rompe, så kanskje jeg burde dratt dit og fått hjelp med å finne en bukse som passer bra på meg. 🙂

  Artig post å lese!

 14. Hmm…

  Jeg lurer på om det er bare denne superfrisøren som jobber akkurat der eller om jeg kan risikere å støte på noen andre?

  Jeg har nemlig ikke klippet meg hos frisør på ca. tusen år og aner ikke hva jeg skal si når de spør hva jeg vil.. så dette høres perfekt ut for meg 🙂

  Sif – som var der borte og kikket inn vinduet her om dagen 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.