Beste vestkants husmorhær (dikt)

55 thoughts on “Beste vestkants husmorhær (dikt)”

 1. Sjelden jeg syns at nye rimdikt er noe særlig å samle på, men dette var svingende flott Virrvarr! Også så fantastisk tatt på kornet disse geskjeftige sladrefruene ble! Til pass for dem! Jippi!

 2. Go Virrvarr! Send det til Aftenpostens lesersider og vaer eksakt med tid og sted… Kanskje de sluker morgenkaffen sin da?

 3. Fantastisk! Hvordan klarte du det? Det rimer og klinger og spretter avsted. Et flott dikt! 😀 Dumme gamle damer. *tar diktet og vifter dem vekk*

 4. Helt supert 😀 Jeg bare gliste!

  Jeg er såå André Bjerke fan, og du er så flink! Er enig med flere her, du bør sende det inn til Aftenposten og kanskje flere steder også!!

 5. Kjempebra. Bodde i en periode på Frogner og møtte disse skumle damene på gata jevnlig. Turte faktisk aldri å gå på en cafe i nabolaget av frykt for slike hendelser… (eller av frykt for å bli steina, hadde hanekam på dette tidspunktet…)

 6. Du får det til, altså 🙂 Ga du dem diktet etterpå?

  I en periode av mitt liv kjørte jeg banen forbi Montebello to ganger daglig. Maken til aktiv sosial kontroll fra den eldre garde har jeg aldri opplevd. Og jeg pleier å ha stor glede av eldre menneskers selskap.

 7. Godt gjort å bruke energien på å være kreativ istedenfor å miste beherskelsen (Det vet jeg ikke om jeg hadde klart).

  Jeg innbilller meg at damene i denne vestkantfruemafiaen innbiller seg at de kan være ubehøvlete og si og gjøre hva de vil fordi de tror verden er til for dem + at de føler seg trygge når de opptrer som en gruppe.

  Altså: De er som alle andre gjenger – og bør behandles deretter. Send diktet og historien til Aftenposten, Ida!.

 8. Flott aggresjonskontroll, altså! 🙂

  Lurer på om de forsøkte å provosere deg bort fra bordet? Eller så var de kanskje bare ute på tur for å finne noen å plage/kjefte på? Minner litt om sånne ungguttgjenger som leter rundt etter noen å banke opp. :-/

  Flott dikt, jeg er også Bjerke-fan! 😀

 9. Du skriver som vår helt! Jeg kan selvsagt stemme i hos alle, dette var glimrende. Og nesten perfekt, med nydelige, bjerkiske rim. Men – har jeg rett i at det mangler en stavelse i siste strofe på vers fire? Jeg savner et «ha» et sted, men jeg vet ikke, kanskje jeg legger trykket et annet sted enn deg?

 10. Utrolig bra skrevet! og godt gjort å klare holde igjen irritasjonen og la det få utløp gjennom et dikt, har visst litt å lære;) Glad jeg slapp kryssforhøret hos disse damene..

 11. Applaus! Hadde jeg hatt hatt, ville jeg tatt den av nå! :oD

  Men du, jeg eeelsker å sklitakle sånne damer (fortrinnsvis verbalt, men jeg varierer gjerne), så hva om du får mobilnummeret mitt, så kan du sende meg en melding neste gang du havner uforvarende opp i en stim av dem? Plis?

 12. Enig i alle utsagn så langt, men gjør noe med 4 vers siste linje om du velger å la Aftenposten få det. (Der datt rytmen ut.)

 13. Jeg liker rimdikt, – og dette var usedvanlig morsomt. Og selv om jeg snart er en gammel dame selv, så er det utroligste at det er sant. Man skal jo aldri skjære noen som helst over en kam, verken gamle damer, folk med mørk hud eller menn – men altså, – gamle damer!!! For å ikke ta munnen for full, så er de i hvert fall overrepresenterte i en del frekke sammenhenger: De påstår at det er deres tur i køen, selv om alle kan se at det ikke stemmer; de klager over softisen og ber om å få pengene igjen når de har spist opp halvparten; de ber om å få smake på fjeksti-åtte osteslag før de bestemmer seg, selv om det er mange som venter; de irettesetter ekspeditører på en uvennlig og uhøflig måte; de blir sure over at man kan lese mer om Dagsrevyens nyheter på Internett, for de har ikke Internett; de …

  Uff, nå var jeg fæl, men alt er selvopplevd, og jeg er ikke så flink til å skrive dikt, og nå fikk jeg det ut også.

 14. Uffsann! Fikk en fæl tanke: tenk om slike frognerfruer har rett i alt de sier (og enda verre: alt de tenker). Da vil jo du være feit, ensom, oversminka, neglenervøs og horete, og sannsynligvis ha masse hjemmelekse du ikke har gjort! Uff!

  😉

 15. Sjarmant poesi. Den gav meg assosiasjoner til min studietid, som jeg tilbragte på ulike kulturfag på Blindern. Omlag en fjerdedel av studentene på grunnfag (men ingen på høyere nivåer) var godt voksne damer, i hovedsak fra Oslos beste vestkant, som hadde ofret seg for mann og barn og nå skulle ta igjen det tapte.

  Det var når sant skal sies en skremmende opplevelse. Det var for all del unntak, men jeg har alt i alt aldri møtt en så uhøflig, høylytt, brautende og selvgod gruppe mennesker noen gang, noe sted. Jeg har jobbet i industrien og blant kriminelle, men de hadde intet å stille opp mot fruene hva manglende dannelse angår.

  Det eneste gode ved opplevelsen er at de antagelig er siste generasjon av sitt slag.

 16. Jeg kjenner det smerter i intimsona mi bare ved å lese dette…

  Flott at du får ut frustrasjonen her, så kan de sitte der med den dårlige folkeskikken sin! 😉

 17. genialt dikt. skulle ønske jeg fikk til slikt når jeg var aggressiv. men jeg liker bedre å slå. btw, du har «stjålet» bloggbakgrunnen min :p

 18. Trampeklapp fra sykesenga!
  Ser for meg du satt og smilte godt inne i deg da du skrev.
  Makan til frekkhet!? *rister på hodet og blir provosert*

 19. Hi, hi, jeg fikk en ide til hva du kan parere med neste gang (hvis de fortsetter å forfølge deg) de kommer og overfaller deg på den måten: «Jeg skriver på en bok om jentesex og jeg har ikke fått spurt noen i aldersgruppen din ennå. Hva slags forhold har du til kroppen din – onanerer du ofte? Og hva med deg? – og deg?»

  Enten får du fine innspill til boken – eller så stikker de. En vinn-vinn situasjon. 🙂

 20. Lurer på hva det ville koste i porto å sende diktet til alle adresser på Frogner og i Holmenkollen? Det hadde nesten vært verd det.

 21. Nydelig dikt, og de burde nok få det opplest. Rent bortsett fra at de ikke hadde skjønt at det var myntet på dem, kanskje. Du skulle møtt Fruene i Kalfaret, eller de på Paradis. De har hatten på, og så er det så vidt de åpner munnen når de snakker. Allivel høres det fryktelig ut når de åpner munnen, fordi de er så indignert. De biter tennene sammen når de snakker, og sier jei, og mei, og dei og vi meeener. Og Fruene på Øvre Singsaker er sikkert likedan.
  De KAN være søte, men av og til snakker de før de tenker, det må være noe med oppdragelsen kanskje.

 22. Kommentarsvaretid! Og jeg merker at jeg er litt treg og lat på det om dagen. Bjørn over med meg, kjære lesere…

  Først og fremst: Tusen takk til alle som skryter av det! Og spesiell takk til dere jeg ikke har sett i kommentarfeltet før- dere er hjertelig velkommen igjen ^_^

  Når det gjelder fjerde vers, er det meningen at man skal lese det som «DÉT kunne jeg ignorert.», med trykket på dét.

  Aftenposten? Er ikke diktet litt for langt til å være et leserbrev? Da er det mulig jeg må beskjære det litt, tror jeg….

 23. Bare en liten norsklærerkommentar, – om jeg får lov:

  Det heter satte seg, ikke satt seg. Verset:

  Fra de satt seg ned ved bordet

  kunne med fordel vært

  Fra de satte seg ved bordet.

  Hilsen pirkelirkelura.

 24. Ordfront: Men jeg BOR jo på vestkanten! Jeg kan komme til å bli en sånn frue selv, stakkars meg ^_^ (Velkommen som kommentator, forresten. Jeg har snoket i polarbloggen din før. Me like!)

  Ole K: Hihi, tusen takk!

  Livetleker: Jaggu. Norsklærere, altså. Dere har en del skarpere blikk enn andre ^-^ Det er notert!

 25. Fantastisk dikt Ida! Jeg stemmer for avisa! Det fortjener en helside hvis det er for langt til leserinlegg, spørr du meg da!

  Foresten så gjelder det ikke bare vestkantsfruer. Jeg har vaska gamle damer fra alle klasser og de er like slemme alle sammen. De klarer faen meg å såre deg på rompetørketeknikken din!

 26. Innmari kult dikt, jeg er kjempefan av Andre Bjerke og rimdikt (og jeg vet han har en sånn stilig strek over e-en, men jeg vet ikke hvordan man lager det) og dermed falt jo dette helt i smak. Jeg møtte en grusom gammel dame en gang som stoppet meg på t-banestasjonen og beskyldte meg for å ha skadet henne (noe jeg ikke hadde gjort). Jeg prøvde med lite hell å forklare at jeg var uskyldig og hun ga seg til slutt fordi hun plutselig kom på at skaderen hadde et helt kvisefritt ansikt og det hadde ikke jeg. Så hun både beskyldte meg for noe jeg ikke hadde gjort og fornærmet ansiktet mitt uten å unnskylde det. Bare kom på den opplevelsen nå. Har ikke opplevd at folk bare har satt seg ved bordet mitt på kafeer da, det må jeg nå en gang si.
  Ellers en interessant blogg du har (Karoline leser videre)!
  Ha en fin dag :O)

 27. Forresten, jeg ble inspirert av diktet ditt til å ha et skikkelig rimedikt i bloggen min også og endte opp med en påskekrim i bloggen min. Ville bare si fra i tilfelle det var av interesse å vite.

 28. tankemonolog: André skrives (på norsk tastatur) med at du holder nede Alt-gr og trykker «»-knappen (med en ` i nedre høyre hjørne), slipper og så trykker bokstaven du vil ha ´ over (i dette tilfellet e). «»-knappen finnes som regel rett til venstre for Backspace.

 29. Husk forøvrig at det er forskjell på André og Andrè. Sistnevnte uttales Anndre, førstnevnte Andree. ´ gir lang vokal, `gir kort.

  `skrives forøvrig med samme knapp, bare med shift+»» i stedet for AltGr+»».

 30. Åh, jeg satt med et stort smil da jeg leste dette. Et herlig rim, også så sant! Måtte gi det til et par venner og, og alle likte det. Spesielt siste verset var fengende, og like før jeg begynner å bruke det når jeg blir irritert ^^ Godt jobbet!

 31. Hihihi! Saa sant, saa sant. Helt uten sammenligning til innhold foroevrig, men jeg fikk litt Oeverland-vibb jeg.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s