Brev fra asylet, del 2

Noen observasjoner:

 1. Du vet du er i trøbbel når du havner et sted der de fremdeles har røykerom. Nylig hjerteopererte sleper seg ut for å røyke på sykehusterassen, mens mentalpasientene har tre-fire røykerom til rådighet, trass i Dagfinn Høybråten og røykeloven.
 2. Jeg er faktisk ganske frisk. Jeg eier Snikende Ullteppe, Sumobryter-babe i magetopp, Hypokonderen med psykose og Allahs 13 (og akk så snørrete profet) i mental stabilitet når som helst. Gud ligger på isolat og er heldigvis for feit til å henge i kantinen og forstyrre meg.
 3. Flere av de andre pasientene skal også utgi bok til høsten. Den Virkelige Kultureliten møtes på psykiatrisk. Det er bare å legge seg inn, Avil. ^_^
 4. Sykehusmat har gode og dårlige sider:
  God side: Du får sukkerfri dessert!Dårlig side: Desserten er sviskegrøt.
 5. Institusjonskokken her på huset har bare matoppskrifter fra 1950. Hvem spiser egentlig crabsticks lenger? Kålstuing? Fruktsuppe? Sagogryn? Selvsagt er det margarin og skummetmelk til alt. Eller skummet kulturmelk for de litt mer vågale. O skrekk.
 6. Alt er selvmordssikkert. Håndklærne er så små at du ikke skal kunne henge deg i dem, dusjen så kald at du ikke kan skolde deg, alle kopper og asjetter er i hardplast. Jeg er på «ganske frisk»-avdelingen. Det innebærer luksus som at jeg får ta med ting på rommet uten å bli ransaket hver gang. Og det å få låse dodøren etter seg.
,

29 kommentarer til “Brev fra asylet, del 2”

 1. Har dere sånne store lightere, bolta fast veggen på røykerommet så de ikke kan stjeles eller brukes til annet enn å tenne sigaretter?

 2. Påstår du at du ikke vet hvem som spiser kålstuing, kjære svigerdatter? Du burde da ha oppdaget det for lenge siden. Kålstuing er festmat, nam. Crabsticks er derimot djevelens blendverk. Fysj. En potemkinkulisse innen gastronomien.

 3. Fruktsuppe er suverent!
  Jeg har rett-i-koppen-typen på jobben til sene overtidstimer.
  Pass på så du ikke skjærer deg på plasten, og pass for guds skyld på at du ikke får noe med Gud å gjøre…

 4. Ser denne posten først i dag. Overflow (ikke i PCen) bragte meg ut av spill på nettet. Dette er et lett overvåket nett-møte.

  Her og nå begynte jeg å vagge mildt og trøstende med overkroppen, og barnereglen jeg nynnet på var ‘Bake kake søte’ helt til noe stakk meg midt i fleisen på slutten av sangen! Mange barneregler er modne for tekstrevisjon!

  Jeg er sikker på at du har både tæl, intelligens, varme og humor (ikke minst) til å komme gjennom dette, og styrket.

  Det kan være fint å hvile hodet en stund – noen ganger er det slik at ‘vetle vedet, det strekk ikkje til…’

  Jeg er takknemlig for å ha funnet denne bloggen, og venter nå på at overflow skal bli til en vennlig, sildrende bekk!

  Og kalde dusjer og utvaskede håndklær hadde det sikkert vært lurt å lekkes ut i nærmeste tabloidavis med
  anonymiserte bilder – eller kanskje med full front mot verden?

  Tvi tvi!

 5. Sviskegrøt? Obligatorisk festmat der jeg kom fra. Intet skikkelig gjestebud uten sviskegrøt til dessert. Med stein i sviskene. Og fløte på.

  Hadde forresten crabsticks på matpakka i dag. M majones og et lite dryss sitronpepper.

  Stå på, hvil deg, ta imot alt bra de gir deg. Og kom tilbake til nettet og verden, full av faen og livskraft.

  (hmmm, skal tro om det hjelper for å få gitt ut Boken? en tur på lukket avdeling?? ;-))

 6. Godt med livstegn, Virrvarr! Jeg sier som andre, nå må de gi deg nettilgang!

  Humor med den maten. Nå fikk jeg intenst lyst på semulegrøt eller -pudding. Sånt fikk jeg som barn. 🙂 Akkurat menyen høres ikke så gærn ut, og se det… du får lov å låse dodøra! Noen lyspunkt. Både Allahs profet og Gud er tilstede, så da regner jeg med du er ganske trygg.

  Men de håndklærne hadde gjort meg gærn… 😉

 7. Jeg er så gammel at mor mi lagde mat med sagogryn og hjemmelaget kålstuing og slikt, og jeg liker det. Det er med misunnelse jeg leser om menyen der.

  Men jeg er ikke misunnelig på ditt behov for å være hjemmefra, sikkert bli utfordret på alt du er og tror, og kanskje nages av tvil på din egen evne til å fikse livet.

  Jeg nages litt selv, men jeg er hjemme og får selv velge når jeg skal utfordre meg (rent bortsett fra kjæresten da, som kan finne på å sette hardt mot hardt på mine svake punkter …).

  Håper du blir frisk, Ida, og at du snart er hjemme for å luke lus i skjegget til Mr. Jackson (han klør sikkert etter å få deg hjem).

 8. vel.. jeg spiser sagopudding og sviskekompott og mørdeigskaker og brødpudding. Og kålstuing er jo mumsens.

  kos deg på psykiatrisk, vennen. Om du trenger et flashback dit når du kommer ut, kan du godt komme ned for kålstuing og svinekottelett 😛 men sånn ekkel sjysaus opererer jeg ikke med

 9. Her gjelder det å finne glede i de små tingene, skjønner jeg, Virrvarr. Det er fint å kunne lukke dodøra. Det andre er jeg ikke sikker på, men snart er du ute og tegner i vei 🙂

 10. Du er savnet, men godt du tar den tida du trenger og tar de midlene som trenges for aa bli bra til slutt. Jeg ville foroevrig legge til et poeng paa lista di, saann etterhvert. Hadde nemlig ei venninne som ‘bodde’ paa asyl ganske lenge, og hun inviterte meg paa en fest der en gang. Punktet skulle vaere saann:

  * Asylet har de beste ikke-alkohol-festene.

  Jeg har knapt noen gang ledd saa mye, danset saa intenst – og blitt saa forskrekka etterpaa, naar jeg fikk vite hvem salsa-og-flamenco-partneren min var.

  Men altsaa: godt du gir deg selv muligheten til aa gjoere det som trengs for aa bli varig bra. Vi er her naar du kommer ut igjen, hele fanklubben din:-)

 11. Synes maten høres ut som god husmorskost, og det er slett ikke ille. Selv spiser jeg bare makaronisuppe og nypesuppe en gang i året, og det er når jeg er på blindeforbundets senter på Evenes. De har mye mat jeg forbinder med bestemor, og jeg inrømmer at jeg synes det er godt en gang i blant.

 12. Eg har deadline 1. juli og manglar fleire hundre sider. Eg kjem sikkert til å bli innlagt, eg og.

  *kjempestor bjørneklem*

 13. Sago? semule, og polenta!

  “Det er bare å legge seg inn” Hva var det nå Gunvor Hofmo sa til Inger Hagerup igjen, i døra til psykiatrisk?

 14. Ikke vanskelig å se at der mange som savner deg og innleggene dine, det gjør i hvert fall jeg!
  (Og det er kanskje bare du som kan skrive sånn om livet på innsiden;) )

 15. Jeg syns det høres hyggelig ut, jeg. Helt sant. Jeg skjønner det hvis du ikke har lyst til å bevege deg ut på en stund. Men spør du meg, får de enten slippe deg ut eller gi deg tilgang til nett. Jeg liker det best når du bare er et lite tastetrykk unna. Mange klemmer til frøken Virre!

 16. Artig beskrivelse av verden innenfor veggene.

  Kommentarfeltene blir fin lesing for deg når du kommer ut hit til verden utenfor.

  Er glad i deg, Ida!

 17. Crabsticks er godt når det er lenge til krabbesesongen. Med majo selvsagt. Fruktsuppe er flott som dessert. Tjukk fruktsuppe med mye frukt.

  Lykke til med tilværelsen på psykiatrisk!

 18. Crabsticksen kan du beholde, men kålstuing, fruktsuppe, sagogryn? Perfekt mat. Skikkelig husmormat. Du mangler bare semulepudding med rød saus.

  Men om man blir frisk av det, vet jeg ikke.

  Fortsatt gudd løkk til deg.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: