Ting du ikke visste om te

20 kommentarer om “Ting du ikke visste om te”

 1. Ja, jeg er jo i fnisehumør i dag. Men jeg lo så fælt av den sjøstjernekannen din. For en deilig selvironi. Når jeg gjør sånne ting, så blir jeg alltid så flau at det er en pine bare å tenke på det etterpå. 🙂

  Lill’s last blog post..Luftes for 350 kr timen

 2. Det fins massevis av «te» utan te i. Både frukt, urte og, som du nemner, roiboosh.
  Eg drikk ikkje te. Eller noko anna med koffein i for den saks skuld.

  Tekanna mi kjem forresten frå Kina og kosta ca 15,- NOK 🙂

  Guri’s last blog post..I live

 3. Sjøstjernekanne du… jeg skulle gjerne hatt en sjøstjernekanne, men nå har jeg jo engang verdens beste tekanne ™, så da får jeg bare klare meg uten.

  Men altså:
  1. Det er fint at det drikkes posete, for det inneholder dusten, teen som er for dårlig til å selges i løsvekt. Det er samme grunn som hvorfor jeg slåss for pølsemat. Mmmm… restekjøtt.
  2. I hongkong har man kondensert melk (jepps, vikingmelk) i skikkelig sterk te. Jeg prøvde, og det smakte litt rart.

 4. Personlig er jeg skeptisk til denne tedrikkingen altså. All denne grublingen over tekopper tror jeg ikke er sunn. Bare se på Solveig Østrem 😉

 5. Ja jeg elsker te 🙂

  Fargen, smaken, duften, synet av den delikate dampen som streifer solstråler inn kjøkkenvinduet.

  🙂 Jeg drikker ganske mye pose-te til vanlig, ellers lager jeg løsvekt-teen min i en vanlig presskanne tiltenkt kaffe. Jeg vet jeg har en tekanne ett eller annet sted, kanskje jeg burde bli inspirert til å finne den fram.

  Eller er jeg litt nerdete på te-posene mine. Jeg hater lipton med forakt og bitterhet, men jeg elsker Twinnings, særlig «lady gray».

  Nuvel, lenge leve løsvekten. Og putt nå endelig ikke søtningsstoff i den grønne teen. Men det vet du jo selvfølgelig.

  martine Votvik’s last blog post..Blind vold, eller utilsiktet sådan, mulig dårlig siktet.

 6. Fra boka mi i eldre globalhistorie: «The practice of drinking tea, steeped in boiling water, undoubtedly reduced intestinal infections by killing off most of the microorganisms that lurk in drinking water. This helped Chinese populations in Tang and Song times to flourish in the warmer and wetter south […]»

  sjur sævik’s last blog post..Anbefaling

 7. visst er det mcnealogmcneal, de e jo kjempemorsomme, forestiller meg to californianere som fortsatt flyter på syretripper fra ’69 og prøver å forklare menneskehetens oppkomst gjennom sang og dans.

  sjur sævik’s last blog post..Anbefaling

 8. Da jeg vokste opp, lå alle teposene i huset i en gammel isboks med etiketten «Camellia sinensis». (Og doen hadde et skilt der det sto «sanitærporselen». Sånn er pappaen min.)

  Prinsesse Lea’s last blog post..Nattsider

 9. Jeg er kaffoholiker, kaffoman, kaffist, kall det hva du vil. Koffein er bra, det får meg gjennom dagen. Te i mitt hode er og blir vann med gress-essens i seg, men litt trangsynt er det vel lov å være…

  Jeg liker rooibushvodka da… Telles det?

  Sigurd’s last blog post..Kan jeg være kunstnerisk?

 10. Jeg er så nøye på teen at jeg kjøper den i en kinesisk tebutikk i Chicago. Der kan jeg går rundt og se på store sekker med fin te og lukte på alle sortene og lure på om jeg helst vil ha jasminte til $50 pundet eller om den til $45 greier seg.
  Og så har jeg helt lufttette bokser for teen sånn at jeg ikke behøver å kjøre helt til Chicago hver helg. Man er da litt miljøvennlig!

  Marina’s last blog post..Det obligatoriske bildet…

 11. Jeg er mektig imponert!
  Mer er det ikke å si om den saken 🙂

  Indierne bruker også melk og sukker i te. Kanskje noe de sånn tilfeldigvis plukket opp da engelskmennene stakk innom på et aldri så lite besøk for godt og vel 100 år siden…

  grøftekanten’s last blog post..En helg å se fram til

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.