Brev fra asylet, del svy. En avslutning

«Vi sees!» Det er psykiateren på galehuset som sier det til meg. Han sier det med fjeset fullt av smil, men alle ser stygt på ham. Vi sitter i perle-filt-hobby-dille-rommet og psykiateren har akkurat bannet i kirken.

Du sier ikke «På gjensyn!» når noen forlater galehuset. Det er som å si «God bedring!» til noen har hisset seg opp i en diskusjon. Det impliserer at du er et håpløst tilfelle. Og likevel- jeg har følt meg som et håpløst tilfelle.

Første gangen jeg ble innlagt, i 2006, sa overlegen strengt til meg at han håpet at han slapp å se meg mer. Etter dette har jeg gjemt meg når jeg har møtt ham på sykehuset. Min blotte tilstedeværelse har vært et bevis på at jeg ikke var så bra som han mente at jeg burde være.

«Egentlig – for din skyld håper jeg jo ikke at vi sees.» Han unnskylder seg.
«Ja» sier jeg og smiler.

Og tenker at det er rart. Det er rart å vite at om livet mitt går bra, kommer jeg aldri til å møte noen av menneskene her igjen. Det er ikke mange ganger i livet det er tilfelle.

6 kommentarer til “Brev fra asylet, del svy. En avslutning”

 1. Det positive er at du er velkommen igjen om du skulle trenge det?

  😉

  Så alt i alt synes de Virrvarr er ei hyggelig dame som de gjerne tar vare på. 😀

  Jeg håper du ikke trenger dem igjen.

  Og jeg håper det ikke er verdens undergang om du skulle trenge dem igjen.

  *heie på Virrvarren vår*

  Undre’s last blog post..Cåverlåtparade 7: 4 X “Wuthering Heights”

 2. Morsomt da – det detter ut mere eller mindre heldige kommentarer fra oss alle 😉
  Men samtidig sier jeg som Undre – det er jo ikke så galt å kjenne systemet og folkene om man skulle trenge dem igjen en gang!

  randi’s last blog post..Snart

 3. Sånne kommentarer trigger oss, – og det har vi ikke vondt av, – ikke du heller.

  Hvis du er utskrevet, håper jeg det betyr at du har det bedre, – og det er det viktige. Jeg håper du har det godt, Virrvarr. Det er vondt å tenke på at du har hatt det ille. Gå ut i vårværet og trekk pusten.

  Forhåpentligvis kommer du ikke til å trenge dem igjen, men det må da være godt å vite at de er der.

  Ha en fin lørdag.

  hege’s last blog post..Det skulle tatt seg ut.

 4. Man møtes jo som regel igjen, en eller annen gang. Enten det er her eller der… jeg møte igjen folk i afrika, som jeg ikke hadde sett på årevis!

  Og kulle det knipe om, så kan du vel gå på besøk?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.