Emoblogging med ironisk distanse

En del av meg vil at jeg skal ignorere de siste dagenes «gale damen»-hendelser, og skrive om andre ting på bloggen. Jeg burde svare på et meme eller to, kommentere på den amerikanske valgkampen eller skrive et forsvar av postmodernismen jeg har planlagt lenge.

Likevel- jeg har lagt meg på en ærlighetslinje på Revolusjonært Roteloft, og med mindre jeg skal opprettholde et nett av hemmelige emoblogger fulle av halvkrypterte detaljer og forvrengte historier, er dette stedet for å skrive om hendelser som er for skjellsettende til å bare omtale i notisboken på innerlommen.

Åtte observasjoner angående de siste dagene:

 1. Jeg trenger ikke mislykkes for å gå i stykker. Å lykkes kan faktisk være like farlig. Jeg straffer meg selv når ting går skeis. Jeg straffer meg selv når ting går veldig bra.
 2. Det finnes ingen «emobegrensning» i livet mitt. Det hjelper ikke å si til seg selv at «Jeg kan ikke være gal nå! Jeg var jo innlagt for halvannen måned siden!»
 3. Det er bedre å skamklippe håret enn huden.
 4. Jeg ser ut som Sinhead O’Connor, Britney Spears i deppe-modus eller Bjartmar Hjerde, i følge svigerfar. Min kjære mann forærte meg den siste platen til Gatas Parlament i anledningen mitt nye, korthårede meg og åpningsstrofen fra en av sangene oppsummerer hva jeg må gjøre fremover: Bruk lue, men hold hue kaldt.
 5. Jeg har vært heldig med Oslopsykiatrien. Veum er er et annet ord for Gjøkeredet, og jeg er en dårlig Jack Nicholsen. Det kommer et eget innlegg med Veumhistorier senere.
 6. Psykisk sykdom er en sykdom, ikke en karaktersvakhet, uansett hvor mye jeg pleier å fortelle meg selv at jeg er Dum & Teit når jeg er på vei ned.
 7. Det er fantastiske mennesker i livet mitt.
 8. Jeg har en utmerket unnskyldning til å kjøpe en sjokkrosa parykk jeg har hatt lyst på lenge.

Rosa parykk

,

28 kommentarer til “Emoblogging med ironisk distanse”

 1. Jeg tenker på deg, Virrvarr. Det er mye fint og sant som har blitt sagt her. Jeg er glad for at du finnes og for at du deler så mye med oss som leser bloggen din. Du er åpen, sårbar, men også innmari tøff.

  Jeg ønsker deg alt godt framover!

  Lothiane’s last blog post..Alene igjen

 2. Eg vel å berre kommentera det positive 😉
  Rosa hår er jo hur kult som helst!
  Og kort-kort hår har eg (i likheit med Delirium) hatt. Det er kuuuuult!
  *Klemmer på*

 3. Heller Bjartmar-sveis enn rosa parykk. Uansett er hår bare hår, det har jeg fortalt meg selv mange ganger da min sønn i en periode valgte å ha hår som fikk ham til å ligne på en indianer på krigsstien.

  Hold fast på hverdagen og rytmen, Virvarr!

  hege’s last blog post..Benk og blomst – råd mot forfall

 4. Du, galedamen, eg vil berre seie at bølgene roar seg med tida. Fattig trøyst, men me er altså mange som er blitt temmeleg aldeles normale med åra. Fram til 21 syns eg jammen eg var ein liten kork i Atlanterhavet.

  Og så treng du slett ikkje vere ferdig med boka no. Berre gjer resten du, så kjem dei sikkert med noko meir pirk du kan henge deg opp i. 😉

  Avil’s last blog post..I gode og onde og flytsonedagar

 5. Hei Virrvarr.
  Å gjøre ting med håret i stunder man er frustrert kan være en bra ting. Jeg har vært helt skinna i perioder og innimellom (kanskje særlig når jeg er frustrert) får jeg lyst til å gå løs med barmermaskin igjen. Det er en helt egen og tilfredstillende følelse å skinne seg spør du meg (og helt ufarlig! Det vokser jo ut igjen. Fine håret). Så håper det hjalp for å få ut litt damp av hodet.
  Og jeg er veldig for at du kjøper parykk! Den er jo dritkul! Du ser jo hvor fin jeg blir med min blå? Knallfargeparykker er tingen!
  Har forresten tægget deg med bokmem. Men værsåsnill ikke tenk på det som enda en ting å gjøre. Det er lov å ikke svare. *bli bedre klem*

  Rullerusk’s last blog post..Bokmem

 6. Flotte ærlige Virrvarr. Du skriver så bra, og flink å sette ord på ting. Nesten sånn at jo mer du skriver, jo mindre forstår jeg. Forstå meg rett, men jeg har inntrykk av at folk bruker uttrykket ”ja jeg forstår” eller ”skjønner hvordan du har det”, og så gjør man ikke det i det hele tatt. I alle fall liker ikke jeg at folk sier slikt til meg, når jeg skjønner at de verken forstår eller skjønner. 🙂
  Jeg legger med en god klem, og visker deg noen gode ord i øret.

  Eugenie’s last blog post..Her har vi en som nyter livet!

 7. Du bør absolutt kjøpe den rosa parykken, jeg ønsker meg en sånn selv.

  Så over til deg. Jeg synes det er flott at du klarer å være så åpen og ærlig i bloggen din. Det gjør det mulig for oss som ikke sliter med det samme å få innsikt. Og jeg tror de som sliter med det samme finner trøst og gjenkjennelse. Og det skal vel være bra, skal vi tro Aristoteles. Stå på, du har en beundrer i Trondheim.

  Sunniva’s last blog post..Jeg skriver eksamen, nei du skriver blogg, du ufokuserte jente.

 8. Kjære Virrvarr,

  Bloggen din er noe av det sterkeste og fineste jeg har lest. Det du skriver er noe av det friskeste jeg har lest, og du står veldig høyt på listen over mennesker jeg beundrer.

  Ønsker deg bedre dager!

 9. Har ikke helt tatt innover meg preteksten til dette med håret. Jeg kan gå god for at det er digg med kort hår i sommerværet, men det virker ikke som det var akkurat dette som initierte klipp; type skam.
  Med all respekt; hva er egentlig problemet? Bipolaritet? (Lithium er visstnok saker!)

  fata’s last blog post..The Fata Morgana Files, pt. 24

 10. Jeg tror det er naturlig at du føler mye stress og kaos nå ifm at bokprosjektet ferdigstilles. Det er veldig vanlig at flinke jenter tar seg helt ut for å gjøre prosjektene sine perfekte:-)

  Jeg synes ikke du skal tenke på hvor lenge eller kort siden sist det er, men heller at det er naturlig å føle mye akkurat nå.

  For øvrig håper jeg at den ironiske distansen er til ære for oss og at du ikke intellektualiserer følelsene dine altfor mye:-) Jeg tror at du, i likhet med mange andre, har behov for å sette ord på hva du føler. Forhåpentligvis har du et sted du kan gjøre det.

  Jeg tror du blir vanvittig kul med rosa parykk! Hva med flere farger å alternere mellom?

  Anathema’s last blog post..Rasist? Neivisst!

 11. Takk for at du tør å skrive om ting som gjør vondt. Du er ikke alene om å møte vegger i hytt og pine, samme om det går veldig bra eller veldig dårlig.

  “You have to keep going, after all no dog has ever pissed on a moving car” Tom Waits 🙂

  Julie’s last blog post..Hvorfor kommer Julie forsent?

 12. Veldig mye lurere å kutte hår enn hud.
  Hår kommer sterkere og flottere tilbake – hud gråter og plager deg lenge.
  Trist at du ikke har det bra – du som er så kreativ, talentfull, ung og flott. Men, – det er ikke lett å leve, – og når en er syk er det enda vanskeligere.
  Du er modig, du er ærlig – og du får hjelp. Alt dette er bra – og jeg tror at du kommer sterk opp og gjennom dette.

  Men, – mener du at pink er din parykkfarge – hva med “sjokkfiolett”?

  Siden det er sommer coming up, så er slaskehatter rimelig greit også inntil piggsveisen blir lang nok til at den klarer seg på egenhånd.

  Dette går bra, – *sender masse gode tanker til flotte Virrvarr

  tonita’s last blog post..Lærer aldri – eller aldri for sent å lære?

 13. Du er den fineste emoen jeg vet om, virrvarr. Og den parykken tror jeg du vil kle kjempegodt:-)
  Mange varme tanker vedlegges!

  Rockette’s last blog post..Ingenting

 14. Enten du er paa vei opp eller ned, Virrvarr, saa er du i alle fall modig. Du ufarliggjoer det aa ha (og forholde seg til) psykiske lidelser paa en maate som jeg beundrer deg for. Jeg er veldig glad det var haaret og ikke armene eller andre kroppsdeler som fikk unngjelde. Og jeg haaper du gir deg selv tillatelse til hva du maatte trenge aa gjoere for aa bli bedre igjen. Bloggen og folket her kan vente lenge naar det gjelder deg; vi blir ikke borte selv om det er stilt ei stund.

  Stor klem fra denne kanten:-)

  Alter Ego’s last blog post..Bryllupshelvetet

 15. Så det går utover håret hos deg også ja… Her har jeg gjerne hatt en årlig foreteelse hver vinter hvor jeg skamklipper meg litt og farger håret veldig, veldig svart.

  Håper det går bedre med deg snart!

  *klem*

  Cat’s last blog post..Noli me tangere

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: