Asylblogging på direkten

Jeg er svimmel over nettsikkerheten på sykehuset. Jeg får låne pc av sektretæren på avdelingen, og den velmenende sykepleieren logger meg inn. “Jeg må sitte her mens du bruker maskinen. Du har jo tilgang på pasientinformasjon og sånt.” sier hun.

“Har du logget meg inn som…admin?” spør jeg.

“Haha, ja. Brukernavn “Admin” passord “Admin”. Det er så mye greiere når alle kan det, vet du.”

Så nå sitter jeg her og knoter i IE og kan i prinsippet rote rundt i medisinbestillinger og sykepleieplaner. Ikke bare det, de har hengt opp hurtigtastene og rekkefølgen informasjonen ligger i databasen på små laminerte lapper under skjermen. Det beste er at jeg tror de har et ganske strengt sikkerhetssystem, det blir bare ikke fulgt opp fordi det er så vanskelig.

Gale damen skal på forlagsmøte i morgen, og emo-tendenser til tross er jeg fremdeles ajour. Ønsk meg lykke til.

,

15 kommentarer til “Asylblogging på direkten”

 1. Adderall erowid….

  Adderall women weight loss. Adderall side effects. Combining adderall strattera. Pharmacy price for adderall xr 20mg 30 capsules. Adderall….

 2. Jeg er arkivar (eller arkivirrvarr som vi syns det er morsomt å kalle oss.)
  Vi har regler for sånt. Strenge regler. Det er ikke en gang alle ansatte som har tilgang til pasientopplysninger. Jeg har det ikke. (Enda jeg gjerne skulle hatt tilgang for å kvalitetssikre pasient-systemene så nøye som vi gjøre med det vanlige arkivet.)
  Det er til og med ulovlig å snoke i pasientjournaler du har tilgang til, men ikke jobber med.

  Som du skjønner kan denne greie dama få en skikkelig smekk.
  Mitt blogger-hjerte er dog tilbøyelig til å tilgi henne.

  En annen ting er at dette eksempelet viser hvor vanskelig det er å kombinere kravet til sikkerhet med ønske om brukervennlighet.

  Anne’s last blog post..Tid for slakt av dårlige ideer

 3. OMG! OMG! Ga ho deg brukarnamn og passord til pasientinfoen? Kor hakke stappande dum og uorpff kan ein vere? *dåner og dåner og kravlar opp igjen på stolen*

  Hjelpe meg.

  Bra du har det betre.

  Avil’s last blog post..Festivaldyret er hjemvendt

 4. Lykke til!

  (Tenk om alle datamaskiner skulle hatt en dame som satt og passet på at den som brukte den ikke gjorde noe galt!)

 5. *knis*

  De kunne da i det minste ha stavet “Admin” baklengs i passordet. 😆

  Lykke til på forlagsmøtet!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: