I speak emo-geek

En liten tekst for å forklare de søte, små nerdene i livet mitt hva som er i veien med meg om dagen. Hvis du ikke skjønner bæret: Så bra for deg. Hvis du skjønner bæret: if u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 141d. Hvis du skjønner bæret og mener at jeg bruker feil ord feil sted: Kunsterisk frihet.

Jeg sliter med emosjonelle regresjoner. Jeg er trist uten grunn, desperat fordi jeg er trist og trist fordi jeg er desperat. Problemet er crappy software med dårlig funksjonalitet. Selvfølgelig – jeg vet hvem søppelprogrammererne er. At de har skrevet selvmotsigende, bloated kode som brekker på de rareste tidspunkt. Psykologen min og jeg lager bugrapporter.

Problemet er å implementere løsningene vi kommer frem til etterpå. Endringer i kjernefunksjonalitet tar tid. Dessuten bruker hjernekode lang tid på å kompilere, og har jeg fikset én bug, fører den fiksen til en ny.

Dermed har jeg først detektivarbeidet hvor jeg brekker på tilfeldige tidspunkt, så det møysommelige arbeidet der jeg spesifiserer nye løsninger. Make. Sudo make install. Egentlig burde jeg være fornøyd. Det er ikke alle mentale operativsystemer som har en synlig kommandolinje. Likevel kjører nok ikke hjernen min noe mer komplisert enn rotete slackware. Men den har ingen fucking manual jeg kan lese.

Blir feil type løsninger implementert setter jeg meg fast i dependency hell. “Hm, jeg kan ikke slette den feilen, fordi da brekker jeg der og der. Prøver jeg å endre det og det, kræsjer hele skiten.” Alle feilene og de redundante, gamle løsningene er avhengige av hverandre.

Jeg skulle ønske jeg kunne installere noe annet, men jeg vet at det egentlig er mye bra funksjonalitet jeg vil ta vare på, at det skjuler seg gode, orginale elementer inne i all spagettikoden. Jeg prøver å minne meg selv på dette de dagene jeg tenker at det ville vært best å slette alt sammen, de dagene jeg har lyst til å trykke på avknappen. rm Virrvarr.

Jeg skal komme tilbake i en ny og oppgradert versjon. Ting kommer til å gå bra. Det er bare det at mental bugtesting og fiksing tar en del tid. Bare vent og se ^_^


16 kommentarer til “I speak emo-geek”

 1. Iblant skulle jeg ønske jeg kunne installere et annet operativsystem enn SuperMarina OS, som later til å fremdeles være i beta. Iallefall er det mange funkjsoner som ikke helt gjør hva de skal, og jeg har en mistanke om at endel bare er stubber…

  Marina’s last blog post..Har Oslo et ledig gatehjørne, mon tro?

 2. Det hadde vært veldig greit å kunne putte alt man vil beholde i en ekstern harddisk og så formatere. Livet er ikke liket lett, men så har vi litt lengre forventet levetid enn en pc heldigvis.

  Det tar tid å fikse bugs, og det er lurt å bruke tid på det. Resultatet blir bra, det lover jeg 🙂

  Minneapolise’s last blog post..Å oppdage Norge på nytt

 3. Bra forklaring! Jeg har selv ønsket meg mulighet for å reboote systemet flere ganger. Synd det ikke går, men da må man bare gjøre det på den tungvinte måten. Dette skal gå bra!

  *klem*

  Lothiane’s last blog post..Heteslag

 4. Jeg skjønte nesten alt du skrev og smilte da jeg leste det 🙂

  Dessuten spiller jeg Conan for tiden og er mer enn nok nerd bare av det.. Tror jeg fikk databutikk-nerden til å vippe av stolen da jeg dro med meg sambo inn for å kjøpe nytt grafikkort fordi jeg ville at spillopplevelsen skullle bli _enda_ bedre…

  Sånn kan no dagan gå når man av og til må sitte inne og hate gresspollen!!

  Håper du får det bedre og bedre fremover!

  Cat’s last blog post..Rystet

 5. Skjønner veldig godt hva du mener! Jobber med akkurat samme reboot-problematikken selv, og syns det er drit at jeg ikke har en rød reboot-knapp bak øret.

  Neida, selvsagt har jeg ikke noen slik enkel løsning! Cellekolonien Tomas har låst seg, og cellene insisterer på å reboote manuelt!

  Har du hørt slikt! Det er jo faen fitte meg umulig! Ja, det går i hvert fall veldig langsomt, nå når jeg har funnet den åndelige loddebolten …

  Tomas’s last blog post..Suksessfull slanking!

 6. Dette er den beste innføringen i psykisk helse jeg har lest. Og husk: Om det er risiko for å slette viktige data ved en feil kan det være lurt å legge følgende linje inn i .bashrc:

  alias rm=’rm -i’

 7. Visstnok Sebastian Hartmanns yndligsvits:

  To planeter møtes i verdensrommet.
  Planet 1: Hjelp! Jeg har fått homo sapiens!
  Planet 2: Slapp av, det går over.

  Takk for fin og åpen lesning i det siste. Det har vært interessant.

  kort’s last blog post..Fashionoppdate

 8. Jeg liker å sette på dvalemodus med å skrive dikt, spille litt musikk (på instrument altså) eller andre sånne kunstneriske greier. Da kobler man ut litt.

  Og en ting til: 13375p3ak c4n h31p5 u g37 14id u i<n0w5. j0057 h4v3 t0 f1n3 d3 r!t3 g1r1 0r 5um7in.

  Nicolas’s last blog post..I dybden på diskriminering, del 2

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: