Bø! Vart eg skremt no?

23 thoughts on “Bø! Vart eg skremt no?”

 1. *Hulk*

  Det går nok bra. Billig, pent og ikke minst liten klasse. Er læreren noenlunde kompetent og pensum interessant skal jeg nok ikke kaste bort året. 😉

 2. Bø i Telemark har jeg stort sett bare sagt BØ til i det jeg suser forbi. Begynner å bli lenge siden jeg stoppet opp. Det må ha vært de gangene jeg har vært innom Bø Sommarland det. Sikkert mye som har skjedd der siden sist jeg var innom.

  Terje Pedersen
  @senikk (senikk.com)
  @kofferno (koffer.no)

 3. Bø har sauer. Bø har sauer som breker om nettene. Dessuten har jeg aldri bodd en plass der fuglene våkner så tidlig. Av og til så tenkte jeg at de heller aldri sov. Dessuten er det en fin studentkro der. Når konsertene er ferdig, roper ikke studentene på mere. De synger gøy på landet istedet for. Det synes jeg var ganske flaut, og ganske fint.

  Forfatterstudentene er ikke helt som andre studenter, sier de i Bø. Ikke helt en del av høyskolen.

  Hvis du vil kopiere noe på høyskolen, samme hva det er, og hvor mye det, er det bare å gå ned i kjelleren, så gjør de det for deg. Og det er ikke noe som heter utskriftskvote for forfatterstudenter. Det synes jeg var fint.

  Og det er stjernehimmel i Bø. Det er ikke noe annet lys der, så du ser det tydelig og klart.

  Har du lest uke 43 av Hanne Ørstadvik? Den handler om høyskolen i Bø.

  difference’s last blog post..salat uten dressing og brus uten sukker

 4. Også har de en fin jazzklubb der, som jevnlig arrangerer gode konserter. Det hadde de i 2003 ihvertfall.
  (Gikk på folkehøgskole på et enda mindre sted enn Bø, rundt et kvarters haik unn. Det var en lykke å komme seg unna iblant og henge der…)

  annikken’s last blog post..tirsdagskveld

 5. Bø er superfint! Jeg er fra sjøormbygda, og da fortonte Bø seg som rene metropolen da jeg dro dit for å gå på vgs. Ikke uroe deg – Roxy er ikke bare en «kaffebar», de lager god kaffe! Dama som driver den er kul, hun drev i mange år en legendarisk musikkbutikk som også het Roxy. Og «kinoen» var Norges første THX-sal – ikke noe å kimse av, selv om de er noe treige med å få nyheter på programmet. Kroa er fabelaktig. På fjoset har de knallgod pizza. Og Naboen er en fin kafe og henge på, og kanskje skrive litt? Og det er billig å bo der. Gled deg til Bø, du!

  Frøken Detektiv’s last blog post..Jeg venter bare på at du skal stryke håret mitt til side en gang til og si noe helt annet

 6. Ahhh! Eg elskar landet! Landet er kuuuuult!
  Men epledyrking i Telemark? Sidan når? Hm.

  Ellers er det vel å ta litt hardt i å påstå at du skal flytta frå «storbyen», heile landet til saman har vel knapt innbyggarar nok til å utgjera ein storby… 🙂

  Forresten er det om lag 33% sjanse for at eg joinar deg i Telemark, vel og merka i ei anna lita bygd ca ein time unna Bø 🙂

  (PS: Sist eg var i BØ! hadde dei eit slags kjøpesenter. Med normale butikkar. Og sommarland er gøy. Det går nok bra:) )

 7. aH-
  Som delvis Telemarksjente med aner fra at sted som «ingen skulle tru at nokon kunne bu» var Bø et stort sted, og Sommarland et skinnende paradis. Mye mulig at Sommarland fortsatt ville være det i dag.

  Etter et år på landet kommer du til å bruke opptil flere uker på å venne deg til den dårlige lufta i Oslo når du er på besøk/flytter tilbake igjen. Min favoritt-ting med Landet er at man kan puste der ute og alt (kanskje med unntak av kumøkka) lukter godt.

  Og i Telemark sier de morsomme ord som «Gomo» «Gofa» «Hjase» og «Ekon». Og «let at dynne».

  Lykke til for dere begge!

  Delirium~’s last blog post..Første syprosjekt komplett

 8. Heldige du, Virrvarr!

  Alle jeg kjenner som har vært innom høgskolestudier i Bø har trivdes veldig godt på stedet. Kroa får bare skryt. 🙂

 9. Hurra for deg, Virrvarr – jeg tror du vil faa en positiv overraskelse etterhvert:D Og hurra for alle bloggleserne dine, for naar man setter urbane deg til et sted som der MAA det jo bare bli masse morsommme bloggposter… (ego? jeg?)

  Blir det for galt er det uansett ikke saa langt tilbake til tigerstaden. Men jeg har en mistanke om at du vil kose deg mer enn du venter paa forhaand.

  Fingerkryssing herfra!

  Alter Ego’s last blog post..Den blå byen

 10. Bø blir bra, ingen tvil. Tror den største faren er at du blir så godt skolert at du kommer ut igjen noe blasert og enda kvassere enn du er – ikke engang universitetsutdannede litteraturvitere kommer til å henge med i dine utlegninger. Hva angår galskapen din, så tror jeg et år med badeland, rema og sauer vil være dårlig for den, men bra for deg. Kanskje Bø skremmer den tilbake til en kontrollert plass i bakhodet.

  Og jeg planlegger allerede et besøk til deg, bare så du er advart.

  Engeline’s last blog post..I begynnelsen var dedikasjonen

 11. Jeg har aldri vært i Bø, men jeg bodde og studerte i Volda i to år, og det er vel noe av det samme, sånn størrelses- og bygdemessig, tror jeg? Et bittelite sentrum, svært få butikker og kafeer (i hvert fall for ti år siden) og desto flere sauer og fjell – og studenter. Du verden, så fint jeg hadde det. Tiden i Volda ville jeg aldri i verden vært foruten. Jeg tipper at du kommer til å få det finfint. Det kan være veldig gøy på landet!

  Hanne’s last blog post..Før bloggen var hytteboka

 12. Jeg gleder meg til å se resultatene etterhvert fra ditt opphold i Bø! Ja, for jeg håper jo vi får se mer av din allerede høyst velførte penn.

  Et par tips å ta med på veien:
  1) Sørg for å få sett filmen «Halvveis til Haugesund»
  (http://www.bergen-filmklubb.no/Arkiv/BERGEN_FILMKLUBB/hosten_2002/HALVVEIS_TIL_HAUGESUND.html)

  2) Følg ekstra godt med om du hører følgende frase:
  «Eg e frå Bø, e det nokken som vil slest?»

  3) Stig raskt til side om du hører følgende frase (på Dyrsku´n i Seljord):
  «E det nokken frå Bø her som ikkje he fenge graut?»

  Ønsker deg et riktig fint opphold!

  Javadama’s last blog post..Nasjonalsymboler og 17.mai – det vil jo ingen ende ta…

 13. Bø høres da ut som et gankse brukbart sted å gå på skole. Bortsett fra for informatikkstudenter, da. Microsoft-sponset er ikke bra, selv om gratis er omtrent alt programvaren deres er verdt.

  Marina’s last blog post..180?

 14. Øyh, Bø har da blitt svært så sivilisert. Det har til og med blitt pol der, så studentene slipper polferd til Notodden. Det kan dog være at noen av friluftslivsstudentene holder på den gamle tradisjonen med polferd.
  Informatikkstudiet hadde da godt omdømme når jeg var der- men med noe varierende kvalitet på foreleserene selvsagt.
  Forfatterstudiet har avstedkommet en god del suksesshistorier, så jeg tror du har gjort ett aldri så lite kupp ved å bli tatt opp der.
  Når dere kjører til Bø i fremtiden så legg ruta Oslo-Drammen-Kongsberg-Notodden-Bø. Mye kortere kjøretid- Visveg anslår 2t 24min fra Drammensveien 1 til Gvarvvegen 56 (Kroa i Bø).

 15. Hehe, det er faktisk feil, Heidi (eller Edy). Det er bare én Bøgate, og det er hovedgata. Den andre heter Stasjonsvegen (den går fra Bøgata til stasjonen). I tillegg er det Gamlevegen, den gamle hovedgata, den går parallelt med Bøgata. Kanskje det er den hun mener er den andre? Men da har hun uansett glemt bort Stasjonsvegen, som forøvrig uttales med trykk på Sta, og litt på s, slik: STAssjonsvegen.

  Jeg hadde aldri trodd jeg noensinne skulle skrive noe om Bøgata eller Stasjonsvegen, men nå fikk jeg det. Kjenner jeg får litt hjemlengsel. Hurra!

  Frøken Detektiv’s last blog post..Jeg venter bare på at du skal stryke håret mitt til side en gang til og si noe helt annet

 16. Bø er bra. Så kan du slå deg sammen med rånerne og leke russisk rulett i krysset mellom Bøgata og Stasjonvegen. Og så kan du ta deg en tur i Gamleveien og hilse på min gamle hybel. Joda – å være student i Bø er ikke verst – i alle fall ikke kulturfagstudent. Jo, Bø er bra.
  Og gratulerer til deg med forfatterstudiet.
  Sjøl blir jeg deltidsstudent de neste fire årene på Lillehammer.

  vibeke’s last blog post..Familietre

 17. Haha, dette blir nok bra! Jeg ønsket meg en gang til dette studiet, så en ørliten del av meg er litt misunnelig. Men så er det det da, at jeg har så traumatiske minner fra sommerparken i Bø, at jeg ikke orker tanken på å reise dit igjen. Jeg var nemlig der midt i den verste puberteten… i bikini… på vei ned den renna som går i 70 km i timen… liggende på magen. Gjett hva som skjer når man bråstopper i den dammen nederst? Det var G R U S O M T.

  Ellers pleide jeg tulleringe da jeg var liten. Det morsomste var selvsagt å ringe til de som het Bø til etternavn i håp om at de skulle si nettopp det: Bø. For da kunne jeg late som jeg ble skremt. Men de sa bare «hallo», kjipe folka.

  Lykke til, Virrvarr, dette blir artig å følge med på! Håper ditt besøk i sommerland blir mindre traumatisk enn mitt. 🙂

  Lothiane’s last blog post..Lothiane tester… mikrobølgeovn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s