“Ferie”?

La oss bare si det sånn: Jeg er ikke flink til å gjøre “ingenting”. Jeg er ikke flink til å ha en tom todo-liste. Jeg er faktisk så lite flink at psykologen min fant det for godt å sende meg på et lengre “ferieopphold”. Ja, jeg er tilbake på galehuset. Det tordner og regner her. Send meg sommerbøker.

Og det er jo litt artig: Jeg ankommer psykehuset med følelsen av å være det galeste, mest mislykkede mennesket i verden. Men på galehuset treffer man alltid noen som er galere. Av dette vil jeg driste meg til å formulere en generell huskeregel:

*kremt*

Det finnes alltid noen som har det verre enn deg, men det gjør ikke dine opplevelser mindre ille. Syns synd på deg selv med god samvittighet.

Jeg er så dyp, assa. Og til dere som ikke har skjønt det: Ja, denne ferien suger ^_^


20 kommentarer til ““Ferie”?”

 1. Hei Virrvarr. Håper du føler deg bedre og at det ikke er så verst på “ferie”. Jeg leser en bok nå som nok vil interessere deg. “Little brother” av sci-fi-forfatter og internett-guru Cory Doctorow. Det er en “young adult” bok om en vennegjeng som bestemmer seg for å ta opp kampen mot myndighetenes overvåkning etter at de ble tatt til fange, avhørt og torturert av nasjonalgarden i USA etter et terrorangrep i byen deres. Dette er snacksy lesning for alle som er opptatt av teknologi, hacking, ytringsfrihet og folkets rett til å ikke bli mistenkeliggjort og kriminalisert av øvrigheta. 🙂

  Rullerusk’s last blog post..Rullerusk er forelska…

 2. Sommerlektyre for en hver feriekoloni, totalt uavhengig av årstid også: “Little, Big”, av John Crowley.

  Stå på, Hold ut. Jeg heier på deg, jeg også!

 3. Tipper du fort slo fra deg tanken om å være galest…og sommer på asyl, tja – blir vel hva du gjør det til. Kuvert-pålegg og middag kl. ett, ikke nødvendigvis veldig fett – men så får man gratis stell og fotballspell, tid til tanker og ro for kroppen, kanskje det vil klarne toppen? *smil*

  Er visst ingen poet, jeg altså – så får overlate det til deg, vesle!

  🙂

  Ta vare!

  -Bunny (x-nabo)

 4. Darling! Jeg synes det er bra at du tar ansvar for deg selv 😀 Jeg synes det er betryggende at du er i trygge omgivelser, og lar deg selv få lov til å ta en pause fra verden. Flinke flinke deg. Dette er kjempelurt, og jeg vet at du vet det.

  (Ogjegersågladidegogsånn.
  Oglamegfåviteomjegkangjørenoefordegogsånn.
  Kthxbye&allthatjazz.)

  mat og melankoli’s last blog post..Bøker og sånn

 5. Å ja. Jeg vil anbefale Sonja Åkesson. Hun er Skandinavias svar på Sylvia Plath, på sett og vis. Samlede dikt finnes sikkert i pocket på en svensk nettbokhandel. Poesi generelt er bra. Rune Christiansens samlede finnes også i pocket. Der vil du finne mye fint.

 6. Bare så det er sagt:

  Jeg synes du kan synes synd på deg selv med god samvittighet, Virrvarr! Det suger noe inni helvete at du skal måtte gå igjennom dette her. Fuck you, Verden, som gjør at slike kjipe ting finnes!

  Vi som kjenner deg fra nett, Virrvarr, ser ei dame som er hel ved, som har helt utrolige talenter, som er intelligent og refeflektert og som vi setter stor pris på å ha fått bli kjent med. Du er utvilsomt sterk som få og har en meget velutviklet modenhet for alderen.

  Jeg håper inderlig at du greier å kjenne på disse positive tingene ved deg selv! Og jeg håper du skjønner at du ikke trenger å være sånn hele tiden for at vi skal like deg (hallo! du gir jo en vanlig stakkar prestasjonsangst! 😉 ).

  Det er vanskelig for meg å skjønne helt hva du går igjennom, men jeg beundrer deg for at du faktisk kommer deg gjennom det gang på gang. Det kan umulig være lett. At du også greier å dele det med oss både navn- og ansiktsløse synes jeg er sterkt. Jeg håper du gjør det fordi du har nytte av det, for ingen kan kreve av deg at du skal være privat. *litt bekymret tanteaktig her*

  Så unike, vidunderlige Virrvarr. Jeg heier på deg. Virkelig!

  (sånn nå skal jeg avslutte)

  *klem*

 7. Det fins også kunstnerisk vakre puslespill som er krevende nok til å være oppslukende, men på deler av hjernen som styrker struktur og orden. Brukbart alternativ til lesing, som alltid innebærer risiko for å stimulere deler av hjernen som allerede er overstimulert når en er i mental krise.

  Lykke til, og jeg syns Jespers Vold-sitat godt kan gjentas:

  Alt er håpløst
  og vi gir oss ikke

  Nemlig!

  Titta’s last blog post..Etter festen, med smil om munnen

 8. Tenker på deg.
  Kanskje bør du skrive i stedet for å lese? Men det skulle vel væe “ferie”, med ferie mener jeg å gjøre noe helt annet enn det en gjør til vanlig.
  Hva med fysisk arbeid? Eller drittlange turer til fjelltopper? (usj)
  Uansett, håper det blir en god ferie og at du kan ha en enda bedre en etterpå.

  Graylady’s last blog post..Kokkebesøk

 9. Slike ferier suger.

  Men kjenner meg godt igjen i det du skriver der – når jeg er på “ferie”, begynner jeg ofte å føle at det kanskje ikke er så ille med meg allikevel. Men mine issues er like ille for meg, som deres er for dem.

  Men det er jo godt med slike ferier og – lese masse bøker, hvile ut i trygge omgivelser og sutre til en psyokolog som faktisk må høre på deg.

  Skjønt jeg klarte jo å bli avhengig av psykriatrien, etter å ha blitt skrevet ut gjorde jeg det jeg kunne for å komme inn igjen..

  Kanskje ikke sommerbok, men ettersom jeg ville gi et boktips jeg og: sebrapiken av Sofia Åkerman

  Lykke til da, klem!

  Villkatta’s last blog post..Advarsel: inneholder selvmedlidenhet

 10. Hei på du!
  Tar du ferien på asyl?
  Skjønner ikke det helt. Når jeg leser din blogg, er du både morsom, intelligent og “normal”. Får håpe psykologen din vet hva han/hun driver med!
  Når det gjelder lesetips, så anbefaler jeg “Parfymen” av Patrick Süskind. For den anbefaler jeg til alle som kan lese.

 11. hei

  håper på bedre tider

  når du har sett ferdig del 1 kan du få del 2.

  ellers ser jeg at vi har noe ulik tilnærming. jeg syntes det var vondt å synes synd på seg selv, det var for meg en vei som ledet til bitterhet. men i en periode må man kanskje.

  Esquil’s last blog post..En lang ferd mot bussholdeplassen

 12. Eg slengjer meg på og anbefalar Boris Vian: Dagenes Skum. Den er finfin og ei av favorittbøkene mine. Ufatteleg morosam, men også temmeleg trist, men eg log meir enn eg grein, og det kan vel vere godt i desse dagar.

  No kom eg på Daniil Kharms også. “Knakk. Om fenomener og eksistenser.” Surrealistisk, genial og kokkelimonke. Den vert du berre glad av. Eg ynskjer alltid å vere russisk, smart og kokko når eg les ho.

 13. Hva skjedde med diskusjonen om piller/ikke piller – dop/ikke dop???

  Jeg tror du trenger å lese Hotel New Hampshire (- en gang til). Der finner du et av mitt livs viktigste sitater. Kanskje du vil like det også 🙂

  hege’s last blog post..Katzenjammer

 14. Heia!

  Husk:

  Pain is temporary, quitting is forever.

  Eller som Jan Erik Vold sier:

  Alt er håpløst
  Og vi gir oss ikke

  Anbefalt lesestoff:

  Tommy Olssons “Vem är rädd för brunt, grått och…eh, brunt?”

  http://kunstkritikk.no/article/7046

  PS Han er gal han – Tommy Olsson, altså…

  Igjen: Heia!

 15. Hei you!
  No er det planen til mine behandlarar at eg og skal på “feriekolonien”. Eg og synest at feriar er noko drit. Men du, eg er sikker på at du verken er det galaste og mest mislykka mennesket i verda! SJølv om eg kan kjenna kjensla igjen! Håpar iallfall at du får utbytte av opphaldet!
  YOU GO GIRL!
  Klem

  Vilja’s last blog post..Bornas byrde

 16. hoi! Lesestoff til deg:

  Death at intervals. GENIAL BOK.

  En kort historie om nesten alt (Bill Bryson). Her lærer du mer enn hva du lærte på skolen.

  og en rask liste:

  Life Before Man – Margaret Atwood
  Intimacy – Hanif Kureishi
  Twilight – Stephenie Meyer
  The Cement Garden – Ian McEwan
  Blenheim Orchard – Tim Pears
  Under Milk Wood – Dylan Thomas
  The Reluctant Fundamentalist – Mohsin Hamid
  The Remains of the Day – Kazuo Ishiguro
  A Fasting Artist – Franz Kafka
  Dreams of Sleep – Josephine Humphreys

  håper du finner noe der av interesse:)

  Elisabeth Iskrem’s last blog post..Chicago-tøffler

 17. Uffe da… Er ikke særlig fan av “ferier” jeg heller.
  Men man kommer jo alltids ut igjen da. Det er jo en liten trøst.

  Og det kunne jo vært verre? Eller er du på Veum?
  Uansett, galest er du neppe.
  Det ordner seg alltid.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: