Hår under armene og andre provokasjoner

19 kommentarer om “Hår under armene og andre provokasjoner”

 1. Aa, jeg savner deg! Det er saa lenge siden vi har hengt sammen. Naa setter jeg snuten mot gamlelandet i over i morgen, og er paa grusomste vis laast til sommerjobb i syv uker fra og med mandag, og oensker derfor en ida-deit en av kveldene i juli eller august. Eller begge. Det var en ordre 🙂

  kristin’s last blog post..rene og pene

 2. Men provoserer du så mange med de hårete armhulene da, Virrvarr? Jeg har ofte hatt hårete armhuler, men jeg har aldri fått en kommentar om det i hele mitt liv, verken da jeg var 20 eller 40. Som oftest barberer jeg dem etter en stund, men det er bare av en eneste grunn: Når jeg har mye hår i armhulene lukter jeg veldig svette. Jeg dusjer og såper meg inn, men det hjelper ikke. Jeg lukter fortsatt svette når jeg har tørket meg. Så kan vi jo gå inn på en diskusjon om hva som er galt med å lukte svette, – men jeg vil altså ikke lukte det rett etter at jeg har vasket meg.

  Folk som henger seg opp i håret legger og armhuler får du bare be om å holde kjeft!

  Hege’s last blog post..Lampe med en litt sliten matador

 3. Jeg er så enig med deg! Husker en gang i femtenårsalderen hvor jeg såvidt hadde stubber med hår under armene. En jente et par år eldre enn meg påpekte i køen på et spistested at det var på tide at jeg barberte meg under armene. Hun kjente meg ikke. Jeg ble sjokkert. Jeg gidder heller ikke de sosiale sanskjonene, og barberer meg av og til under armene. Men leggene mine barberer jeg ikke. Husker jeg gjorde det en gang som fjortis, og jeg besvimte nesten fordi jeg skar meg, og jeg HATER blod. Nei jeg gidder ikke å ha det vondt sånn at gilette skal tjene penger på at jeg fjerner usynlige hår fra leggene mine.

  Sunniva’s last blog post..Festival. Hurra!

 4. Det hadde vært så fint hvis hele saken om hårfjerning/ikke barbering/intimhygiene etc ikke var et tema i det hele tatt. Det er så slitsomt med jeg-er-feminist-men-jeg-barberer-meg-under-armene-feminisme, eller at det liksom blir et politisk standpunkt fordi man ikke shaver seg. Latskap kan være fin nok grunn det 🙂

 5. Jeg er enig i deg i at hvorvidt man er hårete eller ikke burde være en personlig sak.

  Når det er sagt, så har jeg aldri hørt noen andre nevne saken enn feminister som vil forsvare retten til å ikke barbere seg. Og de gangene jeg selv har gått omkring med ubarberte legger er det ingen andre enn meg som har tatt det opp, for å unnskylde eller forsvare. Hm.

 6. Heia Virrvarr! Klokt og skarpt observert, som vanlig. Hår alle andre steder enn på hodet på damer er sosialt stigmatisert. Pussig, egentlig. Hårenes opprinnelige funksjon er vel å beskytte mot vær og kulde. Skulle tro at damer hadde like mye behov for det som menn.

  Anathema’s last blog post..Djevlefjær, angst og mestring

 7. Rart at det er damene som må barbera seg over heile kroppen, når det er menna som har mest hår på kroppen…

  Personleg bryr eg meg ikkje så mykje. Det einaste eg har problem med når det gjeld jentehår er skjeggstubbar på leggane (Altså, leggar som eg er i direkte kontakt med). Det er ikkje noko særleg. Det er vel ikkje skjeggstubbar på mannefjes heller, men det er ikkje så ofte eg kosar med eit mannefjes.

 8. Mhm, – det er rart det der. Jeg har alltid likt underrmshårene mine, – som jeg riktignok foretrekker er kortklipte. På videregående og sånn var det alltid null stress.

  Men jeg husker hvor beflippa jeg ble da jeg arrangerte min første 8de mars-konsert og en av medarrangørene sa fra talerstolen at de håpet at arrangemanget kunne være med på å fortelle at feminister ikke trenger være mannete og hårete. Jeg ble litt satt ut, og gikk hjem og grublet på hva som var problemet med feminister som ikke var kvinnelige nok. Jeg likte så godt å ikke være kvinnelig nok.

  Og da jeg flytta til Oslo, og en av mine nye venninner sa «pass deg for å hente ting fra øverste hylle på biblioteket, for det er en stund siden du har barbert deg». Og jeg hadde aldri tenkt over at litt hår var uanstendig og udelikat på den måten. Men det var det altså.

  Men som jeg lærte av en speiderkompis en gang. Hårene er der for at deodoranten skal feste seg bedre. Et veldig godt argument 🙂

  marthe glad’s last blog post..Informasjonsskriv

 9. Hmm…
  Er det fremdeles så stigmatiserende med litt hår under armene altså. Jeg trodde faktisk ikke det, men hva vet vel jeg. Selv bruker jeg å trimme armhulehåret litt innimellom så jeg skal slippe å snuble i det når jeg er ute og spserer, men det er jo en rimelig enkel sak. Å barbere seg burde jo folk slippe synes jeg, av begge kjønn.

  Når det gjelder dette med «reelle valg» så er det et svært viktig poeng som er alt for underkommunisert i offentligheten – på mange områder. Man gjør ikke sine valg i et vaakum (om ikke man jobber i NASA med å reparere ISS-skroget).

  Det jeg frykter er at kampen mot sosialt press blir en slags pølsepolitikk – det eneste som skjer er at et press erstattes med et annet og ting begynner å tyte ut på mange rare steder – men jeg liker den tanken Kjartan Fløgstad lanserte i et essay hvor han skreiv noe a’la at mens høyresida jobber for kulturell likhet og økonomisk ulikhet, må vi jobbe for økonomisk likhet og kulturelt mangfold. -Dvs for alle mulige armhulehårlengder – kanskje til og med en og annen armhuleboer.

 10. Da jeg bodde i Norge så jeg ikke vitsen i å barbere meg noe sted. Men etter at jeg flyttet til varmere strøk la jeg merke til at det egentlig var mer komfortabelt å være delvis hårløs så jeg begynte å barbere meg på steder der det er sosialt akseptabelt. Det betyr stort sett alt unntatt hodet.
  Men saggebukser og hettegensere har jeg. Trange bukser er jo ikke bra i varme klima; de klistrer seg til svette kropper og kan skape skikkelige kriser når man må på do.

  Marina’s last blog post..Hvordan gjenkjenne en potensiell republikaner

 11. Litt busk her og der kan jeg saktens tåle, men har ingenting imot seler i sin særdeleshet. Damer med bart er derimot fuckings (insert kraftuttrykk).

  fata’s last blog post..Om jantelov

 12. Jeg syntes det er fint med hårete armhuler, men jeg har det ikke selv. Faktisk er jeg helt glatt under armene og veldig kortklip ellers. Grunnen til det? Det er så enormt pinlig å ha RETTE kjønnshår/kroppshår. Jeg vurderer å ta permanent.

  Nok om meg, jeg liker hva du sier om reelle valg. Hvor kan jeg finne Toril Mois essay?

 13. Ha ha, dette er den beste bloggposten jeg har lest på lenge!

  For et år siden bestemte jeg meg for å forandre på livet mitt. Jeg bestemte meg for å kutte ut alle kjedelige, unødvendige og ubehagelige kroppsting.

  Det har vært en gradvis og opplysende reise, jeg har oppdaget en skjønnhet ved kroppshårene som ingen tidligere hadde fortalt meg om.

  Appropo – Johanne/darjeelingdarling

  Mine er rette når de er tørre, men krøller seg når de blir fuktige. Men jeg liker dem når de er rette for av og til blir de flattrykte av armen min og ligner en liten alvevinge når jeg tar armen opp igjen. 🙂 for en håpløs liten hverdagsnostalgiker jeg er…

  Martine Votvik’s last blog post..prostitusjon og sånn…

 14. ..og da jeg leste denne tråden måtte jeg, med skam å melde, innse at jeg nok har blitt litt hjernevasket siden jeg nå ser det som føler det er _helt_ naturlig å barbere seg under armene…

  Huff…var alt enklere før? Kan vi dra tilbake dit?

  Cat i overtrøttmodus

  Cat’s last blog post..Egne fly for barnefamilier?

 15. Jeg er mann. Jeg barberer meg under armene.

  Hvorfor? Fordi svettelukten setter seg i hårene i armhulen.

  Du kan si at jeg gjennomgår det samme «stigmaet» som du, bare motsatt.

  Jeg gir som du, blanke i hva folk mener.

 16. Tilbaketråkk: Hår « Beates rasteplass
 17. Jeg er avholds selv og kjenner meg igjen når du skriver at folk som drikker tar det som en fornærmelse. Jeg bukket under for press her om dagen og drakk to West Coast. Jeg ble så svimmel at jeg måtte holde fast bordet så det ikke skulle ramle i taket, da fikk jeg en shot. Jeg drakk, lagde grimaser, de spurte meg igjen om hvorfor jeg ikke drakk og jeg skrek;
  – KØDDER DU??????
  Etter det har de latt meg være ifred.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s