På filosof-fylla med Kant, Rand og bartesam

25 kommentarer om “På filosof-fylla med Kant, Rand og bartesam”

 1. Gå gjerne mer på pub, Ida 🙂 Neste gang kan du gå ut med noen spennende kvinnelige filosofer og diskutere kjærligheten, f.eks. Så kan du putte Nina Karin Monsen oppe i et hjørne. Hun er litt irriterende småprovoserende innimellom.
  Etterhvert kan du vel egentlig starte å illustrere det hele og gi ut en samling populærfilosofiske tegneserier.

  vibeke’s last blog post..Musikkminner: The Carpenters

 2. Genialt, absolutt genialt!
  Men… bare så det er sagt, Rand (om hun skal følge sin egen filosofi) ville jo ha vært den siste til å snike på trikken da.. 😉

  moseplassen’s last blog post..solnedgang

 3. Morsomt. Skjønt såvidt meg bekjent var både Kant og Rand avholds. Begge var jo rasjonalister, og det er jo ikke rasjonelt å drikke alkohol (til tross for de mange kreative rasjonaliseringene jeg til stadighet kommer opp med). Derimot er det jo fryktelig mange gode grunner til å ty til flaska i Nietzches skrifter…

  Selv inbiller jeg meg at det kunne vært riktig så morsomt å gå på fylla med Bernard de Mandeville, Schopenhauer, Heraklit, John Stuart Mill – ja til og med Platon. Er mer aristoteliker selv, men alle disse tror jeg det kunne blitt veldig morsomt å ta et par flasker vin med:-)Ja, Marx kunne også blitt interessant, men postmodernistene ville bare blitt for absurd, det tror jeg ikke jeg ville hatt tålmodighet til

  Kristine’s last blog post..Revealed: my level of geekiness

 4. Du har rett. Er ikke så ofte jeg er innom her, og enda sjeldnere jeg komenterer. Selvom det blir sjeldent så er det proposjonalt med andre bloggbesøk ganske hyppig.
  Uansett, koselig liten prat dere hadde der, du får hilse gjengen neste gang du treffer dem.

  Har du forresten lest Jørgen Haaves siste bok, om hunden Zeppelin på jomfruland? Søt liten fortelling om en hund som er konge i sin egen verden, og fyller rollen sin med beundringsverdig verdighet.
  Verdt å sjekke ut, også har man jo en god unskyldning for å slå av en prat også.

  PS: Det må da finnes bedre sukkerfri brus en pepsi-max…..

 5. Tilbaketråkk: Venta de levitra.
 6. Ler meg dønn hakke ihjel her jeg sitter og gjenoppliver gamle innlegg skamløst 😀 Jeg kommer for alltid til å tenke at han trenger lebensraum til rumpa si når jeg hører Nietzsche. Åh, neste gang jeg strever med filosofi og vanskelige mennesker i pensum skal jeg dra på pub med dem.

 7. Sett Rand og Adam Smith til å diskutere med Marx og Lenin. (Jeg heier nok på gamle Adam der).

  Eller pørv å få postmodernistene til å forklare hvorfor selve ølen ikke bare er et maskulint, hegemonisk narrativ…

 8. Sjå der ja! 😀
  Må nok komme tilbake til denne samtalen når Mr. Ex.Phil. nærmer seg. Nyttig, artig og fin lesing. Kvalitet.

 9. Dette var utrolig morsomt og bra. Jeg ville også hatt Kierkegaard med og diskutert valgets paradoks. dette ga meg gode ideer for neste ute tur….ha ha

 10. Haha. Dødsrå innlegg! Jeg er nok enig med godeste Kant som den kantianeren jeg er. Men jeg har også en «svakhet» for Nietzsches tanker og skriblerier. Men Rand – uffa meg for en kvinne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.