Heia Blondinbella!

27 kommentarer om “Heia Blondinbella!”

 1. Jeg er så enig så enig. Synes ikke hun har dratt det opp som et stort tema, og det bør det heller ikke bli, men synes det er viktig at det ikke blit glemt og ikke snakket om heller. Dersom du skjønner?

 2. Utrolig flott at du skrivet om dette.
  Jeg opplevde ting som minner veldig om dine opplevelser…og ordene dine fikk meg til å innse at det var på tide å slippe det ut.

  Jeg tror aldri jeg har nølt så lenge før jeg postet et innlegg…

  Men takk.

 3. altså… du vet at det bar eer kødd ja? hadde det vært sant hadde hun faen ikke skrevet om det, jævla taper. hun ler av slike som deg

 4. Jeg heier, jeg også. Flott at du skriver om dette, Virrvarr!
  Det er mange som, på ulike måter, vil bringe ofre for overgrep til taushet.

 5. Jeg stemmer i heiakoret:

  HEIA BLONDINBELLA!!! Hun gjør det lettere og mer akseptabelt for tenåringsjenter å snakke om overgrep, og det trenger vi.

  Og skamme seg, alle de som spekulerer i om det er sant eller ikke!

  Heia Virrvarr også 🙂 Du er bare best!

  Anathema’s last blog post..Om blogging og Jantelov

 6. Heia Virrvarr og heia Blondinbella!

  Det er visst en del som mener at man ikke skal snakke høyt om overgrep (man kunne jo tenkes å få mer sympati enn man fortjener?) og det synes jeg er vemmelig. Disgusting, rett og slett.

 7. Dersom overgrep ties ihjel, legitimeres de. Overgep kan skje med hvem som helst, dessverre, både fysiske og psykiske overgrep. Jeg har lært mine barn at skjer slikt med dem, skal de ikke gjemme på det. Jeg tror heller det er utslag av misunnelse – så dumt det enn høres – når enkelte kan få seg til å si at dette er det for drøyt å blogge om. Det er da virkelig mye annet som kan være for drøyt å blogge om, hvis det er det om å gjøre. Nei – bra at temaet blir tatt opp.

  vibeke’s last blog post..Til kamp mot de frie radikale

 8. Jeg har egentlig bare skumlest rundt omkring, men jeg synes absolutt ikke det er for drøyt å blogge om. Jeg synes derimot de (og du virrvarr) er tøffe som gjør det.

  Overgrep er ikke en personlig ting, det et samfunnsproblem, og kan ikke og skal ikke ties i hjel.

  Ikke forstår jeg hvorfor det faktum at Blondinnebella har masse lesere = hun lyver.

  Hvorfor skulle hun gidde å gjøre det? Hvorfor trenger hun å lyve om dette?

  Kristin’s last blog post..Mer nerde-/ geektesting meme

 9. Slenger meg med i heiagjengen jeg også. Det at så mange reagerer, tyder vel nettopp på at vi trenger mer åpenhet om temaet overgrep. Det er tydeligvis tabu for mange.

  Det er sagt mange ganger over her, men overgrep er et samfunnsproblem, ikke en privatsak.

 10. Jeg kjente tårene i øynene da jeg leste innleggene til den svenske jenta, og jeg synes det er flott at hun har mot til å skrive om det. I likhet med mange andre tror jeg sånne ting kan bety mye for jenter i samme situasjon.

  Sunniva’s last blog post..Sjekking.

 11. Hm, jeg skrev kommentar i går som nok ble borte i det store intet av 1er og 0er.

  En av de tingene jeg ikke forstår med denne saken her er hvorfor folk tror hun lyver? Hva vil hun tjene på det? Det er ikke som om bloggen hennes mangler lesere – og hvorfor ville hun satt seg selv i et stigmatiserende posisjon om det ikke var sant?

  Jeg synes det er bra at noen skriver om overgrep fordi det er ikke den som blir overgrepet sin feil – og det er viktig å få frem. Jeg føyer meg til «heia» og legger til et «pokker så modig».

 12. Jeg blogger på vgb, og der er folk helt åpne om alt mulig personlig. Jeg ser ingen grunn til at Blondinbella ikke skal kunne være det, bare fordi bloggen hennes er mer kjent. Det er _hennes_ blogg. Ingen andre sin.

  Og det står respekt av å skrive om det, blant annet fordi hun er såpass kjent og populær. Det hadde vært lett å gi etter for å tenke på «imagen», og ikke nevne det.

  Jeg ser at mange går ut fra at det var voldtekt, men har hun skrevet at det var det? Det kan vel ha vært et voldtektsforsøk eller en lignende veldig ubehagelig opplevelse, uten at det direkte var voldtekt. Husk på at hun er ung også… Å ikke bli hørt av politi, osv. må jo være veldig skuffende. Uansett hva det var, så er det ikke min sak å grafse og spekulere i det.

  Men jeg kan ikke forstå at noen kritiserer henne for å skrive om det i bloggen sin. Hva har man blogg for? Det er for å skrive det man vil, og gjerne om personlige ting. Weblog er opprinnelig ment som en slags dagbok på nett…

 13. Det eneste er at det sies at dette ikke var snakk om et ordentlig overgrep. Blondinbella skal ha vært på et dansegulv omringet av menn da de begynte med seksuelle tilnærmelser og å ta på seg selv. Visstnok har det ikke skjedd en voldtekt eller et overgrep i den forstand.

  Jeg synes også bloggen hennes vitner om en jente med mange fordommer som er på grensen til rasisme: «Tyvärr, jag vet att det är hemskt men vi måste anpassa oss tills landet själv har nått den utvecklingnivå där det är rimligt för en svensk tjej att vistas i.» På denne måten skapes mer fordommer og mange unge som leser bloggen får nok et veldig feil inntrykk av Italia og Italias kultur. Man kan ikke la en ubehagelig opplevelse gjøre at man dømmer et helt land. Selvom en blogg er personlig så har man et ansvar når man vet at det er 300 000 som leser det man skriver…

 14. @Fighting Tiger: For det første; seksuell trakassering er overgrep. I noreg og sverige er det forbode og straffbart. For det andre; Ho har skrive at ho ikkje fekk anmelda då det ikkje fanst vitne, om det hadde vore snakk om seksuell trakassering midt på dansegolvet vil eg tru det skulle finnast ein masse vitne.

  At offeret er ein bortskjemd, fordomsfull overklasseunge gjer ikkje eit eventuelt overgrep mindre ille.

 15. Jeg er så enig! Jeg blir ARG av å se hvor mange som mener dette er et PR-stunt fra hennes side. Det gjør meg virkelig ARG å se at så mange i det hele tatt tørr å sette spørsmålstegn til noe slikt.

  Det første jeg tenkte da jeg så det blogginnlegget hvor spørsmålet var om det er drøyt å blogge om noe sånt, var på Isabella. Jeg prøvde å sette meg inn i å få slike spekulasjoner (som alle visste ville komme) om en så smertefull og vanskelig sak. Hadde jeg selv tålt å bli sett på som en PR-hore opp i alt annet? Jeg vet ikke. Det må være hardt. Jeg tørr nesten ikke tippe på hvor mange stygge kommentarer hun må ha fått på bloggen i ettertid. Det gjør meg ARG.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.