Reklame? Neitakk.

21 kommentarer om “Reklame? Neitakk.”

 1. Det finst nettlesartillegg som fjernar skriftleg reklame også. Nett no surfar eg med Minefield, ettersom Firefox og Flock kræsjar heile tida, og eg har det ikkje for handa.

  Trur kanksje det er eit Greasemonkey-skript.

 2. Ikke alle går like hardt til verks som deg da for å fjerne reklame 😉

  Tja, bloggere som ønsker å tjene penger på sin blogging får få adblock-brukere til å betale på andre måter enn indirekte via reklame da eller skrive flere betalte blogginnlegg, men det var kanskje ikke akkurat hva du ønsket å lese eller? hehe.

 3. Hvis jeg hadde hatt reklame på bloggen min, hadde jeg sannsynligvis syntes det var helt greit at du ikke så den. Du hadde nok ikke laget så mange inntekter for meg likevel.

  Hvis jeg hadde hatt reklame på bloggen min, kanskje jeg til og med ville fjerna den for alle som ikke kom direkte fra en søkemotor?

  Det er kosher å fjerne reklame.

  Thomas’s last blog post..WordPress Crazyhorse

 4. Som fast Operabrukar (Beklagar, litt skamlaus reklame) er eg særs fornøgd med varianten deiras for fjerning av reklame.

  «Godt plassert» reklame har eg ingenting i mot, det seg så vere Flash-reklame. Men eg irriterar meg ustyrteleg på dei som set t.d. AdSense-reklamar inn i posten sin, eller slik at det delvis pressar teksten vekk. Eg er fan av ryddig typografi, og eg taklar ikkje å lese slike sider.

  Når det er sagt, så trykkjer eg sjeldan på reklame like vel, så det er få som tener på meg like vel. Og eg har sjølv valgt å ikkje ha reklame på min private blogg. Eg trur ikkje pengane som kjem inn ville ha vegd opp for strevet med å integrere det tilfredsstillande.

  «Det er kosher å fjerne reklame.»

  tanketom’s last blog post..Oppdatering

 5. Tusen, tusen, tusen hjertlig takk 😀
  Jeg har hørt om adblock men har ikke orket å finne ut av det. Nå gjorde du det supertilgjengelig og jeg kan atter lese avisen!
  Jeg er en av de som ikke plages av at det er reklamer på nettsider, så lenge det er stillestående. Blinkende ting blir jeg syk av, og aviser har dermed blitt umulig. Nå har jeg vært inne og brukt noen minutter på Aftenposten, og den er allerede ren og pen.

  Eneste, er det noen her som bruker Adblock og har mac, jeg lurer litt på den høyreklikkingen på annonsene, hva blir alternativet m mac.

  moseplassen’s last blog post..Gyldendals store nordiske flora, og tips til hvilken flora man bør velge.

 6. Nå har jeg også innstallert dette her. Takk for tips og opplæring! 🙂
  Jeg prøvde først på den nettavisen jeg ofte er inne på (men går fort ut av igjen fordi den er så himla treg og henger seg og har masse reklame osv.), altså på lokalavisa, fredrikstad blad: http://www.f-b.no.
  Og i en kort stund var siden forvandlet til en herlig, enkel, lettscrollet, lettlest side, men nå er all reklamen tilbake igjen. Irriterende. Jeg har prøvd å gjøre det igjen, men siden henger seg og er bare dum.

  Så prøvde jeg å gjøre det samme på dagladet.no og der gikk det som en drøm. 🙂

  Lene’s last blog post..Kokte byggryn

 7. TAKK! Nå ble jeg endelig kvitt den irriterende gule, blinkende reklamen fra el-price (tror jeg det var) på ABC nyheter! Den gir meg nesten migrene. Supert! 🙂

 8. @moseplassen: Høyreklikk på mac får du om du holder inne ctrl når du klikker. Om du har en macbook kan du konfigurere den slik at klikk med to fingre blir høyreklikk.

  Gå først til systemvalg, så til tastatur og mus, så klikker du på fanen styreflate. Der har du endel valg, blant annet kan du skrolle med to fingre. Nesten nederst kan du huke av for «Utfør sekundærklikk ved å trykke på styreflaten med to fingre».

  Svært hendig for oss mac-brukere. 🙂

  Thlom’s last blog post..Kjærlig mobbing?

 9. tusen takk for tips Thlom, dobbelklikking er jeg vandt til fra et tegneprogram jeg brukte i forrige århundre, hadde glemt helt bort at jeg kunne sette opp for det.

  Ellers, jeg er sjokkert over hvor godt dette funker. Jeg brukte litt tid på å fjerne ting på aftenposten, og nå har jeg heller ikke reklame på vg eller dagbladet. Fantastisk 😀
  Og det beste er at det nå er flere blogger jeg kun leser gjennom feed som jeg atter kan besøke uten å få anfall pga all blinkingen 🙂

  moseplassen’s last blog post..Gyldendals store nordiske flora, og tips til hvilken flora man bør velge.

 10. Jeg har litt reklame, samt sponsede linker på min blogg – jeg har selv forsøkt å ha det lite påtrengende, med reklamen i en egen sidebar, lengst til høyre. Når det er sagt, så står selvsagt folk fritt til å blokke reklamen – jeg gjør det nemlig selv, når jeg surfer rundt.

  Og, når det gjelder nettopp det:

  AdBlock Plus har for det første mulighet til å abonnere på filterset, slik at man slipper å legge til ting manuelt hele tiden. Gå til Tools -> Addons -> Adblock Plus -> Options -> Filters og velg Filter subscriptions

  Eller, last ned og installer Filterset G addon til Firefox.

  Sånn, da skulle alt gå automatisk 😉

  PoPSiCLe’s last blog post..Do what I say, bitch!

 11. Magnus: Dét scriptet vil jeg ha! You’re so advanced.

  Terje Pedersen: This is the internet og det er som kjent ganske gratis. Hvis de vil ha spenn av meg, får de ha en nettbutikk (c:

  Erlend: Ja, det der er både smakfullt og morsomt. Grunnen til at jeg ikke blogger det at det er litt mer power-bruker enn adblock igjen. Det er liksom litt mer viderekommende igjen ^_^

  Tor: Mulig du er flinkere til å ignorere det enn meg? Jeg ble avhengig av det den perioden Opera ikke taklet flash og døde ved hver eneste flash-reklame på siden.

  Thomas: Ja, det er veldig kosher. Yay til usynelig reklame (c:

  tanketom: Der satte du ord på noe som har plaget meg leenge. Jeg synes det er det verste med .blogg.no sitt system- at de har masse ads mellom hvert innlegg. Og joda, opera sitt funker fint, det. Jeg har akkurat konvertert fra opera til ff igjen, så jeg vet absolutt om fordelene og ulempene ^_^

  Emelie: Oi, denne så jeg ikke før nå. Det var litt kjipern, men sånn går det. Jeg har vært på sånn journalistmøte-intervju-ting tang :S

  Kristin: Sant, jeg trykker jo aldri på lenkene uansett. Eneste stedet jeg har trykket på reklame er på Cuteoverload og feminisme-blogger som lenker til veeldig spesialiserte nettbutikker ^_^

  Moseplassen: Så bra at det fungerte for deg! Det er et veldig fint system, rett og slett 😀

  Lene: Oi, fb har jammen mye slitsom reklame! Bra du fant ut av det, I aim to please (c:

  Ko: Hahah, nå måtte jeg gå på abc-nyheter og sjekke ut den reklamen. Den _var_ slitsom (c:

  Tholm: Og du er nerdenyttig som vanlig 😀 Macbrukere, assa…

  Popsicle: DU har veldig pent reklamesystem, du. Jeg synes du er redelig med teksten over dem, også. Ikke for det, jeg har adblocket det nederste banneret ditt, I must admit. Og ja, det å laste ned ferdige adblock-pakker er genialt, særlig når man surfer mye engelskspråklig. Godt tips (c:

  Windingstad: Men… det er jo litt som å spise sjokolade med papiret på? Hver sin smak ^_^

 12. Takk for en fin forklaring, reklame plager meg når jeg leser nettaviser fordi det tar så håpløst lang tid og nettleseren klikker litt innimellom når det overload av reklame!

  Jeg er stuck med explorer. Bruker jeg Opera eller Firefox, streiker pc’en min. Den låser seg totalt. Noe som er frustrerende, for jeg har alltid pleid å bruke Firefox. Gleder meg til jeg får en ny pc..

  Villkatta’s last blog post..Høyt og lavt og overalt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s