Drømmeprogrammet for bloggseminar!

Mine damer og herrer, lesere og medbloggere: Her kommer Virrvarrs drømmeprogram til et seminar om blogging. MillionEuroMan har kommet opp med et arrangement som mye av bloggerby ikke er fornøyd med, og i god fri programvare stil forker vi prosjektet. Oversatt fra nerd til norsk: Vi lager vårt eget seminar. Så langt har jeg hørt rykter om at Bare Thomas og Thomas er på saken, og jeg har et lite håp om at det lusker en Kristin Storrusten og en Vampus rundt og trekker i trådene, også.

Siden jeg er en manisk, liten galning kommer det til å være flere forslag enn det er mulig å realisere, men jeg håper at de som ender opp med å være arrangører plukker og mixer fra alle forslagene som har dukket opp og kommer til å dukke opp utover. Har du lyst til å være med å arrangere? Si fra i kommentarfeltet!

Praktisk arrangement:

 1. Vi må ikke ha selve seminaret et sted med attenårsgrense. Det er kjipt å ekskludere, flinke skriveføre 17-åringer. Jeg er for utelivsmoro etter foredrag og diskusjon, men det er etter foredrag og verksteder.
 2. Det må være rimelig som mulig å være med på seminar. Jeg er mer for at folk betaler litt ekstra for fellesmiddag eller at vi spleiser på forfriskninger enn å ta en stor sum for påmelding. Smarte arrangører søker Populus eller annet forbund som gir driftstøtte til konferanser.

Smørbrødliste, foredragsholdere og temaer i skjønn forening:

 1. Arne Hjorth Johansen– om Sonitus, bloggpolis eller et annet tema han brenner for, som yttringsfrihet og personvern-problematikk.
 2. Heidi Norby Lunde om borgerjournalistikk, å blogge så man mister jobben og om bloggernes rolle i samfunnsdebatten. Eller noe annet hun har lyst til å snakke om.
 3. Eirik Newth, og han har vel nesten takket ja allerede, eller hva, Eirik?
 4. «Hva er god blogging?»- en plenumsdebatt med korte innledninger fra en rekke bloggere. Jeg ser for meg bza, Vampus, Oda Bhar, Mihoe og Minneapolise, men kom med flere forslag.
 5. Teknologi-verksted med Kristin Wangen, med spørsmål om ulike bloggsystemer, blogging på eget domene, hvordan lage plugins, tilgjengelighet og søkemotoroptimalisering. Spørsmål og svar.
 6. Jill Walker Rettberg snakker om den siste boken sin om forskning hun har gjort på temaet blogging.
 7. «Blogging- litteratur, journalistikk, dagbok eller pengemaskin?» Paneldebatt mellom en litteraturgærning (som meg selv), en aktiv-inorden-person av fritt valg, Fr. Martinsen og muligens Sindre fra Gladbladet, med åpning fra spørsmål fra salen.
 8. Jon Bing.
 9. Gisle Hannemyr.
 10. Trond Buland om virituelle lokalsamfunn eller andre ting han brenner for. Kom igjen, TB! <3
 11. Bokbad og høytlesning fra tekster av Avil, Esquil, Binka, Emelie, Spilliv-Thomas og andre bloggere som skriver skjønnlitteratur.
 12. Blogging på ordentlig? Debatt om fiktive karakterer, skjønnlitterærifisering av eget liv og tillitten vi har til hverandre. Her kan jeg se for meg at Spilliv-Thomas og Hjorthen har fornuftige og forskjellige synspunkter.
 13. Bloggopolis: En folkelivsskildring. Her har jeg lyst på Kristin Storrusten, Iversen og flere andre til å beskrive skikk og bruk og det generelle livet i bloggerby.

Kulturelt arrangement – fordi vi må ha fest og moro:

 1. Invitere alle fotobloggere og kunstbloggere til å lage utstilling på en vegg eller tavle-montasje der vi har seminaret. På denne måten får alle typer bloggere vist seg frem litt bedre, og kanskje noen får solgt et bilde eller tre?
 2. Åpen microfon hvor folk kan melde seg med kåserier og morsomme innslag de har lyst til å vise forsamlingen.
 3. Flytte treffet ut på utested etterhvert. Flinke arrangører kan kanskje få en avtale med et bra sted om at vi får lov til å ha offisiell blogger-pub der? Mange utesteder blir glade for muligheten til å kunne selge mer enn vanlig.
 4. Siden Virrvarr må få lov til å drive med skamløs egenreklame, kan jo deltagerne ta turen innom lanseringsfesten til «Jenter som kommer», siden den kommer til å være i slutten av oktober? 😀 Det er lov å prøve seg, tross alt.

Jeg kommer sikkert på flere etterhvert. Hva savner du? Gå bananas i kommentarfeltet. Alle idéer er gode idéer (c;

28 kommentarer til “Drømmeprogrammet for bloggseminar!”

 1. Kristin: Jupp, øl må du få! Og ja, Avil må få promotere seg. Jeg tenkte på at hun skulle få lese høyt fra boken, men egentlig bør vi jo ha en bokkiosk og en skikkelig reklamepause til henne. Hm, innspill selv, Avil?

  Eugenie: Tusen takk! Jeg håper du tar turen om det blir noe av (c:

 2. Som Thomas også skreiv, så vil eg gjerne ha med Eirik Solheim/Øyvind Solstad som kan snakke om firmablogging, noko dei (med NRKbeta) er dei einaste i landet som får til ordentleg.

  Blogging er ikkje berre for privatpersonar, sjølv om pengar ikkje må vere ein del av det (NRKbeta er reklamefri).

  tanketom’s last blog post..Til alle Googlarar der ute

 3. tanketom: Det er notert, Thomas hadde også en greie om Solheim. Jeg er ikke vel bevandret innen denne typen blogging, så alle forslag er velkomne (c:

 4. Dette fikk jeg kjempelyst til å være med på! Hva med live-blogging mens seminaret pågår, slik liknende arrangementer har gjort?

 5. Dette hørtes spennende ut.

  Sett av en dato så fort som mulig. Oktober er en intens seminar-måned, og det blir fort trangt på tidsskjemaet hvis man er sent ute med datoen.

  Anders Brenna’s last blog post..Borgerfotograf

 6. Jeg kommer med noen innspill/ønsker her jeg…
  En av de tingene jeg virkelig er usikker på og kunne tenke meg å lære mer om er etikk og opphavsrettigheter og sitering og slikt. Mange bloggere referer til noe som er sagt eller skrevet eller vist visuelt på andre blogger, media eller bøker eller i bybildet. Hva er ok, hva er ikke. Feks når jeg omtaler en hagebok, har jeg da lov til å ta bilder av forsiden av boken og kansje også av en av sidene i boken (for å vise layout og illustrasjonstype). Det samme gjelder dette med å hente bilder på nettet og bruke, når er det egentlig ok (er det feks ok å bruke Klesmerkets sine egene reklame bilder dersom man skriver om en Klesmerkets bokse og lenker til Klesmerkets nettside?)
  Blogging handler jo i stor grad om å formidle, men ikke bare tekst, så en foredragsholder som snakket om det visuelle og hvordan fange leseren med mer enn ord hadde også intressert.
  Privatliv og farene og fordelene med å blogge om livet sitt og familien og venner kunne være intressangt.

  Sånn på tampen, bloggnorge er omfattende, og har en hel mengde nisjer ser jeg. Familieblogger er stort, både de som egentlig bare blogger for bestemor og tante, men også de som blogger for et større publikum.Ellers så har man jo diverse hobby/litt mer enn bare hobbyblogger, både de som lager ting, de som skriver om interiør, de som driver med fotografering eller akvarie eller hage eller bil.

  Hvem skal en slik bloggkonferanse være for?

 7. Jeg stiller definitivt til styrevalg. Jeg vil høre vise mennesker snakke om blogging, og treffe flere bloggere!

  Hva med helgen rundt 1. november? Dessuten høres ikke Informatikk på UiO så dumt ut, og flere i bloggmiljøet har jo kontakter dit. Kanskje sjekke hvordan deres utleiemuligheter er?

  kristin’s last blog post..oslonian information

 8. Åh herregud, jeg kjenner et snev av sceneskrekk allerede, og ikke minst ser jeg tomatene komme flyvende. Det er liksom litt tryggere i bloggene hvor følelser og diverse andre forfriskende meninger folk skulle ha om meg er begrenset til ord.

  Men så innmari moro å bli foreslått. Dessuten er jeg i «si ja til alle forespursler om å snakke i forsamlinger» fasen av «gjøre ting jeg er redd for» opplegget mitt. Jeg er min egen verste fiende, men det funker faktisk å venne seg til ting, i alle fall etter noen års seigpining.

  Ellers kunne ikke treffet hørtes bedre ut, jeg er imponert og skikkelig gira. Dette må vi seriøst få til! 😀

  Minneapolise’s last blog post..Er du en feminist?

 9. (Kristin, har du glemt at du er backup-daten min på The Sound of Music 1. november? Dette lukter oppvask på bakrommet.)

  Chateau Neuf er jo også en mulighet. Saler i forskjellige størrelser. Noen som veit hvordan wifi-statusen er der?

  Thomas’s last blog post..Bloggerdagen 2008 – program

 10. moseplassen: Akkurat den delen er det mange som kan, til og med jeg kan en god del om dette.

  Hovedregel bilder er spør først. Hovedregel sitering er at man ikke kan gjengi mer enn ca. 200 ord. Ellers må man spørre om lov.

  Kristin’s last blog post..Reklame på blogger

 11. Om ein viss del av deltakarane er under 20 (eller var det 25) kan ein få pengar av frifond og. Forslår at arrangörane sender ein söknad dit og 🙂

 12. Bortsett fra at jeg er litt lei av han derre Hjorth Johansen så er dette et program jeg definitivt ville vurdert å bruke 1800 kroner på å få med meg.

  Fra tidlig i november og ut året er nok jeg indisponert regner jeg med, siden vi vel skal slite oss gjennom en Tordenblogg i år også. Et alternativ kan kanskje være å ha dette litt utpå nyåret, så kan vi ha premieutdeling til årets vinner under campen. Så får vi kanskje med Minnie også;-)

  Hjorthen’s last blog post..Dagens Karadzic-nytt

 13. Bloggebygata ’08 (navneforslag)

  Gisle Hannemyr ja – jeg snakket med konen hans på jobb forleden (og nei, det betyr ikke at jeg kjenner ham, eller konen hans – det var bare kuriosa).

  Virrvarr: Du har linket feil til Glabladet 🙂 Ingen «d» i «glad» 🙂

  Ellers er jeg med på alternativ-arrangement – jeg mener, jeg er jo en av de som har kjeftet høyest mot dette arrangementet.

  PoPSiCLe’s last blog post..Tilbake i Dagblad-varmen!

 14. Oioioi. Dette høres veldig spennende og interessant ut, virrvarr (m.fl.) – håper virkelig noe slikt kan la seg arrangere en gang, og på at jeg kan få kommet meg på konferansen når den tid kommer. Så mye man kan lære og gjøre og så mange man kan treffe og bli kjent med! 🙂

  Et tips – når «styret» er på plass og i gang med planlegging etc. – flagg domenet dere holder til på i stor stil slik at alle (til og med jeg) kan finne dere!

  Lilja’s last blog post..Innom som snarest

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.