Bloggkoll- et alternativ til RSS?

Nei, ikke alle liker RSS. Ikke alle skjønner bæret av RSS. Ikke alle føler seg komfortabel med RSS-lesere. Samtidig er det ikke til å komme fra at det er praktisk å ha alle bloggene man leser på et sted, få beskjed når de oppdateres og kanskje få innlegg på epost om man liker det.

Svenskene har laget et system for å følge med på favorittbloggene dine som har mye av samme funksjonen som RSS. Jeg snakker om Bloggkoll; en slags blanding av RSS-leser og rangeringstjeneste. Jeg fant systemet via Jannekake, og selv om det egentlig er laget for svensker og er dominert av svensker, har det mye for seg.

Jeg har drevet og lekt litt med systemet de siste dagene og kommet frem til at Bloggkoll er et godt alternativ for deg som synes RSS er noe mystisk knot. La meg gi deg en kjapp guide:

Først- registrer deg.
Du trenger ingen blogg for å registrere deg på Bloggkoll. Du trenger en epostadresse, et ønsket passord og svusj- er du i gang.

Finn bloggene du leser til vanlig.
Etter å ha laget deg en bruker, kommer du til en forside med de bloggerne som har flest «følgere» på bloggkoll. Siden du ikke er svensk, er disse antageligvis ikke så veldig relevante for deg. Derimot kan du søke på favorittbloggeren dine i søkefeltet og «følge» dem ved å klikke på det blå ikonet ved siden av. Du leser jo Revolusjonært Roteloft akkurat nå, så søk på Virrvarr og legg meg til ^_^

Les de nyeste blogginnleggene på ett sted.
Når du har lagt til noen blogger, kommer det til å dukke opp et tall som viser uleste innlegg øverst. Trykk deg inn og se at du nå ser innledningen på alle de nyeste blogginnleggene dukke opp som små snakkebobler ved siden av forsiden av bloggen du vil lese. Du kan merke innlegg som lest, lagre favorittinnlegg og organisere bloggene du leser i ulike kategorier. Du må riktignok trykke på linken til bloggen for å få lest hele innlegget, men det er pent og oversiktlig.

Konfigurer kontoen din.
Vil du motta beskjed om når bloggene du leser oppdaterer via epost, eller vil du bare logge deg inn og sjekke selv? Du kan justere dette under innstillinger.

Her er et skjermskudd som viser hvordan brukergrensesnittet ser ut. Slik sorteres innleggene i bloggene du leser. Ganske stilrent, eller hva?

slik ser bloggkoll ut

Jeg er for glad i RSS-leseren min til å gå inn for å bruke systemet, men kanskje noen av dere kan ha glede av å prøve det ut?

7 kommentarer om “Bloggkoll- et alternativ til RSS?

 1. ja bloggkoll er bra 🙂 jeg har bloggkoll på deg. og siden jeg var så tidlig inne fikk jeg kategorisere mange av de norske favorittbloggene mine. Vampus Verden havnet f.eks. i husdyr. Reality Challenged i sex og samliv, osv. Du, derimot, hadde allerede abonnenter.

  Esquil’s last blog post..Siste stopp før orangutang

 2. Det er jo fryktelig lettvint å få en mail inn i innboksen hver gang en blogg er oppdatert med nytt innlegg!
  RSS bruker jeg nå mer til å abonnere på nyheter fra aviser og ulike nettsteder.

 3. RSS er og blir genialt, og synes det er dumt at ikke flere i Norge bruker det egentlig. Håper det snart blir mer «allment».

  Google Reader som Tiram nevner her er jo en ganske grei leser, enkelt oppsett og enkelt å legge til blogger. Selv bruker jeg Google Reader til de bloggene jeg ikke leser fullt så ofte og RSS leseren i Mail (os x) til de bloggene jeg leser ofte.

  RSS ❤

 4. Bloggkoll er egentlig ganske greit, men jeg blir litt oppgitt jeg… hvorfor bruke så mange alternativer, når det allerede finnes en fullgod standard, som RSS?

  Jeg foreslår Bloglines, og da særlig Beta-utgaven til RSS-lesing. Det er en glimrende leser, den er utbredt, og de fleste link-til-RSS-leser-widgetsene har en egen link til «Subscribe with Bloglines» om man er interessert i slikt.

  Jeg elsker RSS, helt klart – jeg hadde nok ikke klart meg uten en RSS-leser – og jeg slipper å bruke forskjellige programmer/nettsider når jeg skal lese nyheter eller blogger eller tech-nytt, sjekke om det har kommet nye torrents, eller hva jeg nå måtte velge å bruke RSS til.

  Don’t be afraid – the RSS won’t bite! 😀

  PoPSiCLe’s last blog post..Tilbake i Dagblad-varmen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.