For å avslutte debatten for min del:

Jeg har sovet i solen noen dager, og vendt tilbake til datamaskinen da regnet kom. Etter å ha lest en del pinging som har kommet inn til meg, skjønner jeg at å blogge skepsisen min til blogcamp2008 og min skepsis rundt hypingen av blogg som pengemaskin så tett innpå hverandre i tid ikke var så veldig lurt, og at debatten har utviklet seg fra å diskutere arrangementet til å kritisere alle probloggere til en slags salig blanding i midten. Beklager folkens, men jeg mister tråden, rett og slett.

Jeg mener ikke at alle bloggere med reklameinntekter er suspekte svindlere og jeg mener ikke at “min” måte å blogge på er den riktige. Innleggene mine har utløst litt større ringer i vannet enn jeg tenkte meg, og jeg har ikke kapasitet til å gjøre stort annet enn å svare på de kommentarene jeg allerede har fått. Jeg håper ingen tar det ille opp at den gale damen avslutter diskusjonen for hennes del her ved å påpeke at “kritikk av blogcamp”, “drømmeprogrammet mitt” og “skeptikerskolen” ikke var ment utelukkende som innlegg til samme debatt. Jeg mener fremdeles det jeg har påpekt i tekstene under, men klarer ikke holde følge med resten av bloggsfæren videre nå.

Jeg tror likevel det kan være smart med to separate bloggarrangementer, for som bla. Iversen påpeker har vi “lystbloggere” og “probloggere” ulike interesser i forhold til hva vi vil diskutere på et seminar. Vi må nok vende oss til at vi ikke kan bruke betegnelsen “norske bloggere” som en samlet gruppe og et samlet fenomen. På den måten blir ikke en hotelkonferanse med deltagere fra næringslivet en happening for “alle norske bloggere” på samme måte som et “nerdeseminar” på høgskolen ikke er noe alle synes virker stas. En god del kunne kanskje bare tenkt seg en felles tur på byen? Å blogge på norsk betyr ikke at du har meldt deg inn i en homogen klubb. Vi behøver faktisk ikke å bli enige her.

,

12 kommentarer til “For å avslutte debatten for min del:”

 1. Jeg tror det har vært en sunn debatt som har vært oppe, selv om utgangspunktet ble litt galt, og at i tillegg noen ble veldig harde i sine kritikker begge veier.
  Det jeg imidlertid fremdeles ikke forstår er hvorfor du valgte å distansere deg og kritisere, istedet for å inkludere og påvirke.
  Jeg er sikker på at skal det bli en god arena for diskusjon og meningsutvekslinger er det viktig at vi finner bloggere med forskjellig perspektiv på dette med blogging som deltakere og forelesere. På den måten kan vi utvikle bloggingen og få en bedre plass i mediesamfunnet.
  Invitasjonen til å være med i arrangørgruppen står fremdeles åpen!
  Jeg tror det er mange som finner vårt siste tilskudd på foredragslisten interessant. Ove Dalen kommer.. Han skal holde foredrag om God nettskriving/skrive for nett.

  MillionEuroMan’s last blog post..Lær å skrive for nett med Ove Dalen på Blogcamp Oslo 2008

 2. Glitrende formulering;
  “Vi behøver faktisk ikke å bli enige her”

  Nei, ikke der heller! En debatt med mål om å bli enig er ikke nødvendigvis noen god debatt. Et større forkus på å lytte, forstå og se andres innspill og vurderinger ville bidratt til mere konstruktive debatter, i bloggmiljø og utenfor.
  Mangfold – er det ikke det vi ønsker oss?

  randi’s last blog post..Midt i livet?

 3. Det kunne forresten hoeres veldig nedlatende ut, det mente jeg overhodet ikke aa vaere. Jeg mente det oppmuntrende, men formuleringsevnen er noget redusert. Sorry. 😉

  Alter Ego’s last blog post..Evig kveld

 4. Mange gode poenger hos deg og gjestene dine, Virrvarr. Husk at dette innlegget hoerer med paa lista vi snakka om tidligere 🙂

  [Og da vil du se at verden bestaar og ingen doemmer deg for aa si at nok er nok, og at noen ting kan virke viktige, men er kanskje litt unoedvendige der og da.]

  Alter Ego’s last blog post..Evig kveld

 5. Skjønneste Virrvarr, dette er overhode ikke til noen bloggdebatt. Det er bare for å invitere deg innover til Engelines område en liten stund, fordi du vil kunne lese min siste bloggpost og vite hvorfor brystet mitt ringer. Skjønt du har vært mer i Sverige enn meg, skulle jeg gjerne ta deg med hit, du ville blunke i takt med meg og se de samme historiene. Men fordi det måtte blitt et annet år, er det minste jeg kan gjøre å beskrive for deg hvordan det er i Mariannelund, for jeg tror at vissheten om dette stedet vil gjøre deg glad.

  Engeline’s last blog post..I grenseland

 6. “På den måten blir ikke en hotelkonferanse med deltagere fra næringslivet en happening for “alle norske bloggere” på samme måte som et “nerdeseminar” på høgskolen ikke er noe alle synes virker stas.”

  Det holder jeg med deg i 🙂

  Dessuten er jeg helt enig i at man ikke trenger å bli enig om alt. Det høres faktisk litt kjedelig ut. Diskusjoner er et gode så lenge folk holder et saklig nivå, og det gjør jo du alltid.

  Anathema: Tilbaketråkk’s last blog post..I serien “Vi som elsket Dagbladet”: Er det bare nettutgaven som er ute å kjøre?

 7. Skjønner at det ble litt “storm” rundt dette, jeg synes uansett forslaget ditt om å holde et litt annet blogg-arrangement var knallbra!!

  Så får debatten om “probloggere” og penger være en annen tror jeg.

  Cat’s last blog post..Vannfilter – noen tips?

 8. En kan aldri helt vite når bølgene blir store, så du har full rett til å avslutte. Du skriver på en liketil og rett fram måte som uansett er morsomt å lese.
  Vi er nok ganske forskjellige vi som blogger, kanskje et helt normalt gjennomsnitt av samfunnet. Jeg tenker ofte på alle de blogger jeg aldri har lest, men jeg kan jo ikke møte alle i dette landet?
  Møter jeg en blogger er det et privat møte, vil jeg lære noe kunne jeg nok tenkt meg et kurs, men uansett tror jeg jeg velger å få inn inntekten min på annen måte.

  Graylady’s last blog post..En nydelig dag

 9. Det har slått meg også mer enn mange ganger, jeg har like lite til felles med alle bloggere som jeg har med alle som f.eks. bruker bukser.
  Noen få blogger gjør meg nysgjerrig på personen bak, de aller fleste gjør ikke det (uten at noen trenger å bli fornærma av den grunn=))

 10. Bloggere er så visst ikke noen homogen klubb, men individer med svært så ulike interesser og meninger. De fleste misforstår det der mer enn bare litt.

  Ellers bør du ikke føle deg ille berørt av å røre i opprørt vann. Det er altfor lite av det i dagens samfunn.

  Grenseløs’s last blog post..Uviktig

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: