Hvordan bli troll?

18 kommentarer om “Hvordan bli troll?”

 1. Hvis alle bare holder sitt eget nettsted troll-fritt, så blir det til slutt veldig få plasser igjen å trolle.

  Vår holdninger til troll på nett er ofte påfallende forskjellig fra holdninger vi har i RL. Vi aksepterer ikke at folk stikker innom og verbal misbruker oss i stua hjemme. Det er derfor ingen grunn til å akseptere det på nett heller.

  Nei, det handler ikke om ytringsfrihet. Det handler om anstendighet.

  Pål H’s last blog post..By: Pål Hivand

 2. Tror jammen meg at jeg i min tid på nettet har blitt utsatt for stalkertroll :S Det besynderlige er at når noen kritiserer meg så gjøres det nesten alltid anonymt liksom.

  Du som har så mange fine navn på disse trollene, hva skal man kalle troll som vil ødelegge et nyhetsnettsted ved å sende inn fabrikkerte nyheter på e-post?

  Hva kan man forresten kalle de som liker å mate troll da?

  Har du trollet?

 3. Problemet oppstår på Usenet-fora, i hovedsak – her er det liten mulighet for fjerning av uønskede innlegg, og selv om man kan ignorere brukere, så er det jo slett ikke sikkert brukeren troller på alle grupper vedkommende er på.

  .no-hierarkiet har hatt sin del av disse opp gjennom årene…

  Ellers er det jo egentlig bare å ignorere troll – dog, innimellom treffer troll nerver som gjør at man ikke klarer å la være å ta igjen, og selv om man forsøker å holde seg saklig, så betyr jo ikke det at trollene gjør det samme – i hvert fall om de er ekte troll.

  «Don’t feed the trolls» er nok fremdeles en viktig lekse i online-verdenen ja…

  PoPSiCLe’s last blog post..Sorrow

 4. Nyttig og morsom gjennomgang av dette fenomenet. Som Usenet-bruker gjennom 13 år, har også jeg møtt mer enn ett troll.

  Jeg tror det er viktig å være klar over forskjellige fenomener, begreper og persontyper man kan møte på nettet. På den måten kan man bedre forholde seg til dem og forstå hvorfor de opptrer som de gjør, i stedet for å ta det til seg som personlig kritikk. Det er det nemlig aldri.

  Så, ja, jeg støtter opp om det de tre tidligere kommentatorene har uttalt.

  For eders forlystelse kan jeg også anbefale en gjennomgang av den humoristiske tolkningen av hvilke personer man kan forvente å møte på nettet. Jeg tror de fleste som har frekventert nettet i lengre tid kjenner igjen alle typene.

  Martin Bekkelund’s last blog post..VirtualBox

 5. Som Popsicle sier så er trollproblemet verst på Usenet, og på andre store forum. På blogger som ikke er større enn at bloggeren gidder å følge med på alle kommentarene så er det greiere å håndtere troll – man må bare være litt tøff, våge å si «pell deg vekk» til folk som ødelegger.

  Btw, alle må ta en kikk på denne oversikten over arketypiske flammekrigere. Joda, dere finner nok dere selv der også, opptil flere ganger. 😉

 6. bra! trollkurs faktisk 🙂

  ikke alle troll er lette å stenge ute. forfatterbloggens hustroll opprettet nye brukere hver gang han ble kastet ut. Han hadde som uttalt mål å ødelegge nettstedet, og på mange måter lyktes han. Nå kan bare brukerne selv kommentere der.

  i steinalderen fantes det jo egne trollskoler, i form av newsgrupper på USEnet hvor det eneste formålet med samtalen var å hetse hverandre. no.alt.flames og sånne. koselig plass.

  Esquil’s last blog post..Frykten for helbredelsen

 7. Arti innlegg.
  Er ikke egentlig oppskriften på hvordan bli et troll så enkel som dette:

  1)finn en nettside hvor det kan kommenteres
  2)vær kjip, teit og plagsom
  3)gjenta denne manualen inntil det kjedsommelige

 8. Kaller du me et TROLL!!!!!111

  OG DET SIER DU DE F**** SOM DRIVER Å TROR DU ER SÅNN KJENT KUL OG FET PERSON BARE FORDI DU SKRIVER OM SYNDIGE TING SOM GJØR FOLK BLINDE!!!!

  OMG JEG BLIR SÅ KVALM!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

 9. Jeg synes du har hatt veldig mange bra poster i det siste. Har faktisk lært en god del om hvordan saker & ting fungerer i bloggverden og på nett av nettopp deg!
  Så jeg skal fortsette å lese din blogg med ujevne mellomrom, – og håper det kommer noen innlegg om Bø til høsten.

  cox’s last blog post..«Vondord om norsk litteraturkritikk»

 10. Det hender jeg har lyst til å være et troll, bare fordi jeg er så kvalmende godt oppdratt og sjelden lager bråk. Men jeg klarer aldri å bli et godt troll tror jeg, jeg får liksom aldri kommet skikkelig i gang med noe spennende trolling. Blah.

  Cat’s last blog post..Virkeligheten.. haha 🙂

 11. Interessant å lese.Men hva søren gjør man når trollet har fått med seg flere på forumet og man opplever daglig å bli mobbet og trakassert ?
  Enden på visa i mitt tilfelle var ei særdeles liten moden moderator som stengte meg ute ! med begrunnelse at dette var så fælt,hu hadde vondt av meg men ville nå ha ro i forumet sitt og da var det best jeg gikk siden trollet ikke likte meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s