Obama som Antikrist

Jeg har ikke blogget noe fra den amerikanske valgkampen inntil nå, delvis fordi jeg trodde både Clinton og Obama var bedre alternativer enn Bush og McCain og delvis fordi jeg er svært klar over at skillet mellom demokrat og republikaner ikke på noe vis er et skille mellom rødt og blått, men ekstremhøyre og litt mindre ekstremhøyre. Jeg har lest og holdt meg oppdatert, sett youtube-filmer og nyhetsklipp, men ikke engasjert meg nevneverdig.

Nå begynner ting å bli svært intressant, ihvertfall på et metapolitisk nivå. Hvorfor? Fordi det er intressant å se hva slags skyts McCain må bruke for å forsøke å vinne mot Obama. På den ene siden har du en folketaler som er ung, fresh, kjekk og gjør seg godt i media. Han sier «change!» i hver tredje settning og tiltrekker seg større publikum enn en popstjerne.

På den andre siden har du en gammel, gråhåret gubbe som hverken er noen spesielt god taler eller står for noe særlig spennende. Han har gleden av å representere partiet som har fostret USA’s mest upopulære president noensinne. På hvilken måte kan den gamle republikaneren vinne over den unge demokraten?

McCain sin kampanje forsøker å fremstille Obama som en popstjerne, klipper ham inn sammen med Britney og Paris Hilton og stiller spørsmål ved hvorvidt han er i stand til å lede noe som helst. Greit, snu motkandidatens største fordel til kritikk. Smart grep. Ulempen er at alle McCains reklamer for seg selv først og fremst handler om motkandidaten hans, ikke om ham selv. Sjekk ut denne:

Det mest spennende og litt kuriøse er hvordan McCain legger opp til å utnytte den superkristne befolkningens redsel for dommedag. Spørsmålet «Er Obama Antikrist?» brer seg som en farsott, og McCain spiller på samme frykten i denne valgkampvideoen.

La oss ta et skritt tilbake og se på hvordan Antikrist fremstilles i Johannes Åpenbaring. Han skal være den dyktige, tilsynelatende gode og velmenende folketaleren som skal få hele verden med seg. Folk skal tro at Antikrist er Kristus, mens han egentlig er Satans utsending på jorden som skal narre med seg de troende ut i synd og fortapelse. Bare Guds utvalgte skal se hvem han egentlig er.

USA er i økonomisk nedgangstid. Å trekke parallellen fra presidentvalget til jordens undergang er en måte å vekke mer frykt i folk. Ved å gi folk en subtil følelse av at Satan er i ferd med å bli valgt til president, øker man sjansen betraktelig for at Barack Obama skal bli utsatt for et atentat. 12 % av alle amerikanere tror Obama er muslim etter aktiv propaganda fra Fox News med venner. Hvis en tilsvarende del religiøse ekstremister får det for seg at han er Antikrist, svømmer han i svært varmt vann.

Det er ikke så ofte at konfliktaksen «Den Ondes Utsending» og «Det Godes Beskytter» trekkes inn så klart og tydelig som i denne valgkampen. Mens Obama snakker om tro på forandring, spiller McCain på frykten for dommedag. Hvor ble det av all politikken i metafysikken?

,

15 kommentarer til “Obama som Antikrist”

 1. … i mange år har det vært snakk om forskjellige
  antikrister opp igjennom tidene ,men ingen har passet så mye til beskrivelsene i bibelens srifter som Obama. Men det er jo forferdelig å beskylde et menneske for å være Satans frelser
  på jorden uten å helt sikkert vite det.Men dog..
  Denne frelseren har i følge skriften ca.7 år
  som han skal bruke til å legge jorden under seg.
  Obama kan sitte 8 år som president.
  De første tre og et halvt årene vil han sjarmere
  værden og få økonomien på fote igjen , står det i skriften.
  Og det passer veldig godt med den tiden vi er inne i nå, økonomien ligger nede og det kan være tiden til at antikrist kommer nå for å
  rydde opp. som skriften sier , folk har mistet pengene sine og
  den økonomiske krisen er stor.
  Antikrist skal da komme med et nytt økonomisk
  system. Antageligvis enslags verdensordning
  hvor alle mennesker må registreres inn i en slags hovedbank eller lignende med et type
  verdenspersonsnummer. Dette nummeret erstatter
  antageligvis bankkortet. Nummert skal printes inn
  på huden til den enkelte slik at hver den som bærer det kan handle med det over hele værden.
  Den som nekter og la dette nummeret printe på seg
  får ikke handle . Det er alle de retttroende
  kristne, sier skriften.
  Nå gjennstår det bare å se om dette skjer da?
  I begynnelsen vil han antagelig klare å skape sånn nogenlunde fred i midtøsten,han vil bli godt
  mottatt av både Palestinere og Jøder.
  Etter hvert vil Jødene se hvem han egentlig er,
  så vil han mobilisere hele hele verden til krig
  mot Jødene . Og det er jo ikke så vanskelig
  og få med normenn, tror jeg , hvis de deler
  Willock sitt syn på “rettferdighet” i midtøsten.
  Men som skriften sier, Jødene vil seiere til
  sist i det store slaget som kommer til å stå ved
  Harmageddon.
  Vel. dette var litt bibelhistorie,men det
  er vel litt for drøyt å legge skylden på et menneske for å være antikrist uten at vi vet noe om det.
  Nå er han valgt til president !
  Guds ord sier at vi skal velsigne alle konger
  og presidenter.
  Derfor så velsigner jeg den kommende amerikanske
  president . GOD BLESS OBAMA

 2. Vel, metafysikk er også politikk, dessverre, i dette tilfelle.

  Obama snakker om å vende ryggen til «the politics of fear», og det er det som er hans hovedfiende, som det er enhver noenlunde «progressiv» person.

  Uten frykt ville makten ha vært hjelpeløs.

  Grenseløs’s last blog post..Jesus har aldri eksistert

 3. Meh, scriptet på dette valget minner mer og mer om en hollywoodfilm, jeg spår at ting vil gå godt for Obama i begynnelsen før noe dritt graves opp/han opplever en familietragedie/yellowstone eksploderer/aliens angriper amerika, vi tror alt håp er ute, men så reiser han seg igjen og vinner dagen alikevel. Han smiler på podiet og sier “Yes we can”, til et jublende amerika.

  Martine Votvik’s last blog post..prostitusjon og sånn…

 4. Han derre antikrist virker å være en skikkelig skummel, for ikke å si sleip og slem, type. Men uansett, jeg meldte meg ut etter at Kinky Friedman ikke ble valgt til guvernør i Texas.

  Nå kan de bare ha det så godt!!!

  Habben’s last blog post..Jeg flytter

 5. Har lyst å tilføye at selv om Bush er historiens mest upopulære amerikanske president, så vet man likevel aldri når det gjelder amerikanerne. Det var tross alt de som utrolig nok stemte ham frem til sin andre presidentperiode også ved siste valg… selv om han allerede da var mest upopulær.

  Viktor Viktorsen’s last blog post..Bli hjemme – avvikle fattigdommen!

 6. Jeg er imponert over hvor mye virkeligheta ligner paa Presidenten/West Wing. Bare at Obama er afrianamerican mens Santos er latinoamerican, og McCain snakker krig mens Vinick snakker atomenergi selv midt i ei ulykke. Obama sier change we can believe in, Santos sier future to believe in. Ikke stor forskjell. Leste du artikkelen om ‘the Bullet’ som har gaatt i laere hos Karl Rove? Det forklarer mye, tror jeg.

  Alter Ego’s last blog post..Tre nøtter for… meg

 7. Ja, du sier noe der. Haha.

  Den amerikanske valgkampen har i grunn alltid vært en parodi på seg selv.

  Jeg sitter med nesen begravet i Hunter S. Thompsons “Fear and Loathing: On the Campaign Trail ’72” for tiden. Selv om en nok skulle tro lesestoff om valgkampen for 36 år siden var noe utdatert den dag i dag, er det som å lese enhver nyhet om den nåværende kampen om presidentembetet.

  Latterlige mennesker.

  Eline’s last blog post..Bare fordi jeg elsker konspirasjonsteorier…

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: