Skeptikerskolen: Kvantemedisin = kvakksalveri

19 kommentarer om “Skeptikerskolen: Kvantemedisin = kvakksalveri”

 1. Det finnes dessverre kvakksalvere i alle leire. Jeg gikk feks lenge til fysioterapaut uten at det hjalp et kvekk, uansett hvor mye de påstår at det virker. Jeg ble ikke frisk før jeg begynte å helbrede meg selv.

  En god metode for å avsløre kavkksalvere og sjarlataner er gjerne at de tar penger, masse penger for det de gjør, og at de overdriver sykdomsbildet kraftig, akkurat som scientologikirkens «test» forteller deg at det ikke er måte på hvor dårlig selvtillit du har, og hvor mye du trenger hjelp.

  Jeg har ikke tro på mye av verken den såkalte alternative medisinen eller den såkalte skolemedisinen. Det finnes deler av begge deler som virker, mens det aller meste der… slett ikke gjør det.

  Skolemedisinen er veldig overfladisk og går sjelden til roten av problemet, men ser altfor mye på virkningen istedenfor årsaken. Der er det som i dag blir sett på som alternativ medisin mye bedre. Men så er det der med kvakksalverne igjen, som ofte ødelegger ryktet til sanne alternative praktikanter.

  Grenseløs’s last blog post..Jesus har aldri eksistert

 2. Hmm.. dette var interessant, jeg ble anbefalt kvantemedisin mot ME og prøvde å lese litt om det uten å bli særlig klokere. Nå skjønner jeg hvorfor, tror ikke det er noe jeg orker å bruke matbudsjettet på…

  Cat’s last blog post..Et minne om Soltsjenitsyn

 3. Ah. Den alternative medisinen. Den eneste rette behandlingsformen. Løser alle problemer, helbreder alvorlige sykdomstilstander som er «gitt opp» av tradisjonell medisin – og som sjelden eller aldri kan dokumentere sine funn.

  Jeg har tro på enkelte sider ved alternativ-medisinen – homeopatene er ikke blandt dem. Der er det nok i stor grad placeboeffekten som spiller inn, og den hjelper dessverre sjelden mot alvorlige sykdommer.

  PoPSiCLe’s last blog post..Guinness da!

 4. Fint at du tar tak i dette! Vi trenger flere norske skeptiske bloggere.

  Jeg er likevel litt nysgjerrig på om «Grenseløs» kan gi et eneste eksempel på en «sann alternativ praktikant»? Definisjonen av «alternativ medisin» er vel nettopp at det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon på at det funker, så alle «alternative praktikanter» driver vel per definisjon med svindel og bullshit?

  Skepsis Blog har for øvrig også nettopp blogget om SCIO: http://www.skepsis.no/blog/2008/08/en_kur_for_alt.html

  Gunnar’s last blog post..Hvorfor den seksuelle lavalder bør senkes

 5. Åååh og navnet som hørtes så kult ut 😦
  DEn «kvantemedisinen» jeg så for meg hadde mye mer preg av science fiction enn det der… så latterlig.

  Og litt skummelt også, jeg liker jo å tro at tilstanden til molekylene mine har lite å gjøre med eventuell sykdom. Deres oppgave er jo bare å forme mer kompliserte forbindelser og bevege seg lydig rundt alt etter som de får beskjed om. På kvantenivå er bestanddelene gjerne så enkle at det er vanskelig å forestille seg at noe som helst sykdomslignende skulle hatt noen direkte innvirkning på selve partiklene, selv om de større forbindelsene kanskje blir skadd eller forandrer seg. Partiklene og deres eventuelle bestanddeler forblir mye de samme.

  Kanskje jeg tar feil, kanskje partikler har egne sykdommer vi ikke har oppdaget enda. Men om fks en kvark kan bli syk, så ville jo det også kunne skje imens kvarken var med i oppbyggelsen av en stein. Og hva skjer da?

  Sjitt, nå fikk jeg krøll på hjernen.

  Martine Votvik’s last blog post..Blakkhetens ukompliserte realiteter

 6. Kvantemedisin er en av de få tingene jeg ikke har forsøkt. Som migrenepasient fra 7-års alderen har jeg forsøkt det meste av alternativ medisin i tillegg til det meste annet. Homeopati gjorde meg rett og slett mye, mye sykere og damens «det skal du jo ikke bli» hjalp ikke nevneverdig for å si det slik.

  Delirium~’s last blog post..Delirium og loRdx på spa!

 7. Fint innlegg. Bra at noen tar opp dette temaet. Min erfaring har bare gitt meg større og større respekt for skolemedisinen. Synd at så mange skal kaste bort tid, penger og krefter på den runddansen med alternative behandlingsformer som beskrives i innlegget, før de innser at det ikke finnes lettvinte løsninger.

  Tehme Melck’s last blog post..Ainas bok

 8. Delirium:
  Hvis homeopatisk medisin har gjort deg sykere, så har du ikke fått homeopatisk medisin. Homeopatisk medisin inneholder nemlig ingen aktive stoffer og har derfor ingen effekt i hverken positiv eller negativ retning. Har det slått negativt ut på deg, må det i så fall være fraværet av annen medisin som faktisk hjelp deg, men som du sluttet med for å ta homeopatisk medisin istedenfor. Ellers så slo placeboeffekten rett og slett negativt ut for deg 😉

  CiViX’s last blog post..Hvorfor den seksuelle lavalder bør senkes

 9. Er antaglegvis ingenting i verda som gjer meg meir pissed enn alternativ medisin. Å tene pengar på sjuke folk gjennom løgn, vrølv og antivitskapleg idioti er det lågaste ein kan kome.

 10. Hehe, en fraksjon fra linjen min besøkte et slikt kvasimedisinsk profittmottak. De besøkende studerer medisinsk teknologi og biofysikk og er således alle vel kvalifiserte for å kødde med kvasimedisinere. Det ble visst endel fnising.

  Når det er sagt vil jeg påstå at de alternative er mye flinkere å være ydmyke i sitt møte med pasientene enn vanlig helsevesen, og at de kan gi mye god omsorg er det jo ingen tvil om. Noen ganger er jo alt man trenger litt sympati og noen gode ord:)

 11. Psst: I kveld sender Schrödingers Katt om kvantemedisin.

  Hvis det blir noen «neste gang» håper jeg det blir et forbrukermagasin, gjerne et som har brukt skjult kamera underveis.

  Etter å ha vært gjennom en prøvetime/omvisning er dette definitivit blant de «nyvinningene» på alternativmarkedet vi klarer oss uten. (Da jeg gikk, satt en kreftpasient (terminal) på venteværelset.)

 12. Svogeren min, som forøvrig er utdannet homeopat, kjøpte kvantemedisinapparatet. Det kostet 300 000,- Det en hel årslønn rett i dass. Rein svindel.

 13. Glimrende skrevet! Jeg la inn en link hit fra min egen blogg, Blå G. Det forundrer meg at dette fortsatt er tillatt i Norge. Disse kvantemedisinvirksomhetene burde vært anmeldt til både Helsetilsynet og Økokrim.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s