Big Bang, Half Life og sorte hull

13 kommentarer om “Big Bang, Half Life og sorte hull”

 1. Eksperiementet ER hubris, som så mye av dagens tankegang er, og den tankegangen er farlig. Den har allerede skapt enorme problemer for menneskeheten, ødeleggelse av planeten og livet på den osv.

  Og ja, selve eksepriementet ER risikabelt, i beste fall. I verste fall er det livsfarlig. Hver gang jeg hører om sånne ting lurer jeg på hva de idiotene vil finne på neste gang.

  Oppenheimers sitat fra Bhagavad Gita blir bare mer og mer gyldig. For de uinnividde: «I have become Death, the destroyer of worlds».

  Oppenheimer var en av hovedarkitektene bak utviklingen av den amerikanske atombomben.

  Grenseløs’s last blog post..Overgrepshysteriet slår til igjen

 2. Hadron Collider?

  Eller Hardon Collider? ::grøsse::

  Large Hardon Collider??

  Si meg, var det Half-life og partikkelakselleratorer du hadde i tankene da du skrev denne posten, eller var det helt andre ting?? 🙂

 3. «Og ja, selve eksepriementet ER risikabelt, i beste fall. I verste fall er det livsfarlig. Hver gang jeg hører om sånne ting lurer jeg på hva de idiotene vil finne på neste gang.»

  >> Nei, det er det ikke. Dette er en medieskapt myte som dessverre ikke er tilstrekkelig dementert av forskere, siden de selv ønsker å skape blest om eksperimentene, for derved å få større rekruttering til realfagene, samt mer økonomisk støtte fra myndighetene. Den eneste måten å få blest om noe i dag er via sjokk, sex og sexsjokk. I dette tilfellet dreier det seg om førstnevnte strategi.
  Vi har forresten CERN å takke for World Wide Web og den kommende oppfølgeren — The Grid.

  Og LHC er for øvrig ikke verdens første partikkelakselerator, ikke på langt nær heller. Den er plassert i samme 27 km lange tunnel som den like store forgjengeren, the Large Electron Positron collider (LEP).

  Zahg’s last blog post..Bokanmeldelse: «En tid for alt», av Karl Ove Knausgård (liten spoiler)

 4. @Grenseløs: så du mener at man ikke skal utføre eksperimenter pga. risiko? Selv om risikoen er forsvinnende liten?

  Vel, jeg er ikke enig. Til og med om det skulle vise seg at ting går forferdelig galt, og verden går under, så blir min tanke «hva så»?

  Det ville da virkelig være en fantastisk måte å dø på? Ikke at jeg ønsker å dø, eller noe, men jeg vet da å sette pris på «out-of-the-ordinary-ways-to-go».

  Kanskje er det hubris, som du sier – det er visst et moteord i din arugmentasjon, ofte – jeg har sett deg bruke det en rekke ganger. Nå skal det sies at hubris ofte er måten menneskeheten kommer mange steg videre på – arroganse, ekstrem selvtillit – dette er ingrediensene som gjør at enkelte tar sjanser ingen andre før har tatt, og sender menneskeheten mange mange steg fremover.

  Jeg gleder meg til å se resultatene fra dette eksperimentet – uansett hva de resultatene blir.

  PoPSiCLe’s last blog post..Historien gjentar seg…

 5. Det hørtes skummelt ut da jeg første gang hørte om muligheten for sorte hull. Men jeg tror nok vi kan ta det helt med ro, for jeg har flere ganger hørt vitenskapsfolk beroliget oss med at dersom det oppstår sorte hull, forsvinner de i samme øyeblikk, og de vil være så utrolig små at det har ingen betydning. The big bang var virkelig stort, men det som gjenskapes i CERN blir av så små dimensjoner at vi ikke har noe å frykte.

  Eugenie’s last blog post..Kan en minnepinne erstatte en harddisk?

 6. PoPSiCLe:

  «@Grenseløs: så du mener at man ikke skal utføre eksperimenter pga. risiko? Selv om risikoen er forsvinnende liten?

  Vel, jeg er ikke enig. Til og med om det skulle vise seg at ting går forferdelig galt, og verden går under, så blir min tanke “hva så”?»

  Du kan ikke forvente at folk bare skal trekke på skuldrene hvis du forteller dem at verden snart går under.

  Men heldigvis er disse dommedagsspådommene akkurat som alle andre dommedagsspådommer: Bare humbug.De er et resultat av at noen har tatt uttalelser fra teoretiske fysikere og feiltolket dem totalt. For en sober gjennomgang av anklagene anbefaler jeg å lese på bloggen Bad Astronomy her og her.

  Vennligst ikke spre ubegrunnet frykt. Det er det nok av her i verden fra før.

  Arvid’s last blog post..Gatekunst i Baltikum

 7. Alle vet jo at små sorte hull fordamper kjapt pga. Hawking-effekten (ja, han Hawking ja: http://www.mchawking.com/ ) – Når små partikkelpar danner seg like innenfor hendelseshorisonten, og en av dem tunnellerer ut.

  Ellers vil jeg jo anbefale en nylesning av Don Rosas eminente «The Pertwillaby Papers» for mulige løsningsstrategier i tilfelle sorte hull skulle oppstå på jorda 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s