Boken som kommer

Det er så mye jeg ikke tenkte på at fulgte med det å skrive bok. Jeg har forsvunnet i notatbøker, referanselitteratur og word-dokumenter i tre kvart år og begynte å kjenne at «Hm, dette har jeg fått dreisen på. Joda, jeg greier dette. Ordene og jeg er gode venner.»

Manuset ble levert inn dagen da det skulle leveres inn og jeg kjente meg sliten. Og likevel visste jeg at jeg kom til å få konsulentuttalelser, kritikk, forlsag til endringer og tut og kjør ved utgangen av juli.

Nå er ikke teksten bare et dokument jeg har liggende i «Jenter som kommer»-mappa på pc’en min. Den er gjenstand for massiv kritikk fra ivrige konsulenter og wannabe-konsulenter. Jeg får telefoner sent på kvelden hvor samtalen ikke begynner med «Heihei! Hvordan går det?» men med setninger som «Avsintt, Virrvarr! Har du hørt om det?» og «Hva er i veien med det det kapitelet? Noen av disse settningene passer ikke inn i det hele tatt!»

Min hardeste kritiker når det kommer til tegneferdigheter har gått gjennom Grevinnen og min sine illustrasjoner til boka og avsagt sin dom:

«Den hånden ser ut som en sokk.» «Det der ser ikke ut som sex.» «Hva er det de gjør?!?»

All kritikk som kommer før boken går i trykken er veldig nyttig kritikk.

Likevel- jeg har fått noen innspill som jeg gjerne vil ha lesernes mening om. Siden jeg har landets smarteste blogglesere, regner jeg med at deres ord er lov eller noe i den stilen. Tidligere har dere fått være med å avgjøre hva slags ord vi skal bruke om kvinners kjønnsorgan, hva boken skulle hete og hvorvidt vi skulle ha «Sex- nå også for jenter!»-klistremerket.

Første utfordring:

Den ene konsulenten min gjorde meg oppmerksom på at «onani» egentlig bare brukes om menn som tar på seg selv, og at det korrekte ordet for damer er «masturbasjon». Vi har sagt at damer onanerer gjennom hele boka. Så- hva tror dere? Hvilket ord?

Den andre utfordringen vår er å gå inn her og melde dere inn i Facebook-gruppen vår. Ja, jeg vet at Facebook ikke er verdens hippeste nettside, men dette er en del av Virrvarrs onde plan om å få invitert alle kjente og ukjente på lanseringsfest, samt holde dere oppdatert på alt som skjer utover i boklanseringen nå.

Forlaget har nemlig tenkt at Grevinnen og jeg skal holde foredrag på mange mystiske steder, og jeg begynner opplysningsarbeidet tidlig så det kommer til å være noen i salen som ikke kaster egg og tomater :mrgreen:


24 kommentarer til “Boken som kommer”

 1. Lykke til med boka! Lyder gespannt, så skal følge med.

  I mitt forrige liv jobbet jeg i forlag – så vet en del om hvor dypt synsing kan stikke. Synsing er ikke det samme som overbevisning.

  Den gang da, i steinalderen, laget vi en atskillig mer parfymert sexbok enn din lyder som, hvor masturbere ble nedstemt og onanere fikk førsteplass. Det var litt om å gjøre at språket ikke opplevdes støtende eller for vanskelig … Masturbere, var det enighet om, er mindre vanlig brukt enn onanere.

  Litt senere jobbet jeg med en sexbok beregnet på ungdom – i den bruktes onanere og runke om hver andre, både for gutter og jenter.

  Hva som er rett og riktig ord blir en smakssak, synes jeg. Betydningen er den samme. Flisespikkeri å kjønnsdele slik forlaget mener er korrekt.

  Stå på ditt, du – forfattere skal lytte til råd, men ikke nødvendigvis følge alle sammen.

 2. De bør helst ikkje bruka korkje ‘onanere’ eller ‘masturbere’, av di båe uttrykka (iallfall etymologisk) tyder noko skammeleg/syndig.

  Gud tok jo kverken på Onan allereie i fyrste Mosebok, og masturbere skal visstnok ha opphav i: “manu stuprare”=’skjemme ut med hånden’.

  Altso: skam, skam, skam. So det bryt vel litt med poenget i boka…

 3. Lite bra titel dette var da! Jeg har vel skrevet en hel post med ord for dette har jeg ikke? hadde jeg ikke vært så lat skulle jeg til og med linket til den. jeg har alltid sett for meg at norske piker onanerer jeg (mye sett dette for emg når jeg avr i tenårene og lagde flekker på sengetøyet mitt). og at mastrubasjon er noe utenlandske piker gjør på video som jeg laster ned for min fornøyelse (og lager flekker på tastaturet mitt)

  Alle runkere sin superhelt’s last blog post..Michael Phelps tidenes olympier min rumpe

 4. For meg hører “runking” ut som noe som hører til et skaft, opp og ned, på en måte. (Man kan runke på en gitar, men da er det noe man gjør med venstrehånda, opp og ned på skaftet litt uten kontroll.) “Masturbasjon” eller “masturbere” har jeg aldri hørt om før; Selv om jeg skjønner hva som menes er det bare fordi jeg kan engelsk.

  Onani er et kjønnsnøytralt begrep.

  Thomas’s last blog post..5 trinn til det perfekte liv

 5. Solosex! Det er det beste ordet eg veit om for denne aktiviteten. Men av onanere og masturbere liker eg onanere best, det flyt bedre og eg er meir vant med å bruka det ordet.

 6. Jeg har konsultert en del oppslagsverk (ordbøker, leksika), og alle opererer med onani og masturbasjon som synonymer, uten å ta hensyn til kjønn. Dermed er det snakk om synsing, dvs hvilket av disse ordene forfatteren foretrekker. Når konsulenten tar konkret feil, som i dette tilfellet, må konsulenten belæres litt.

  Tehme Melck’s last blog post..Tre ting på en gang

 7. Jeg tror knapt jeg har tatt ordet masturbere i min munn noensinne. Står valget mellom disse to stemmer jeg for onani. Ellers ville jeg som flere andre her slått et slag for god gammeldags runking.

  Eira’s last blog post..Våt drøm

 8. Vanskelig den her. Liker ikke ordet “masturbere” da det er fryktelig tungt og lite brukt. Samtidig er jeg jo for språklig korrekthet og dermed heller jeg i retning av “masturbere” likevel. Ettersom “onanere” også høres fryktelig klinisk og kjedelig ut slår jeg gjerne et slag for gode gamle “runke”. Det kan så vidt jeg vet brukes om selvstimulering for begge kjønn. Men pripne forlagsredaktører vil kanskje ikke tillate det?

  Rullerusk’s last blog post..Hvilket innlegg i bloggen min har…

 9. Jeg har aldri møtt en kvinne om masturberer. Ikke menn heller, for den del. Onanere derimot, har de gjort alle sammen. Antakelig.

  Jenter kan vel min sann ronke/runke også? Fingre? Hvor har de hentet disse konsulentene sa du? Jeg mener, dersom det er så om å gjøre kunne vel konsulentene foreslått:

  “stimulering av egne kjønnsorganer med den hensikt å frembringe seksuell nytelse og eventuelt orgasme.”

  Selvpuling? Men jeg er jo etterhvert en mann i tilårskommen tilstand, og er derfor ikke så nymoralsk og bluferdig av meg:) Kjør på Virrvarr.

  Pål H’s last blog post..Nervei trenger vei. Hvordan kan DU hjelpe?

 10. Jeg gleder meg til den boken… eh… kommer! Må kjøpes.

  Og jeg stemte også “onanere” selv om vi ikke akkurat spiller sæd til jorden. Men alle skjønner jo hva man snakker om om man onanerer, så hvorfor ikke? Sånn rent samtalemessig foretrekker jeg “ta på seg/meg selv”, men det er en annen sak.

  Maria’s last blog post..1999, part 2

 11. Onani, vel! Det betyr akkurat det samme som det å masturbere – “seksuell selvtilfredsstillelse”. Så hvorfor i allverden skulle det bare kunne brukes om menn!? Makan.

 12. Jeg valgte å stemme for “onanere” – “masturbere” høres tungt ut, skaper lite flyt i språket og virker veldig klinisk.

  Nå vet jeg ikke helt hvor på treet boken din skal legge seg, men jeg tviler på at den er klinisk i språket 😉

  PoPSiCLe’s last blog post..Historien gjentar seg…

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: