Søndagspost om svigermor

Jeg vet at hun egentlig ikke vil at jeg skal kalle henne det. Kalle henne svigermor, altså. Svigermødre er gamle og sure, skjeller ut stakkars svigerdøtre og er ikke hyggelig å dra på besøk til. Alle skikkelige vitsebøker har et eget «svigermor»-kapittel.

Alle gammel tegneserier, som Hårek, Andy Capp og Ernie har en skremmende svigermor-figur. Jeg skjønner at ordet er belastet. Jeg skjønner at ingen har lyst til å være en svigermor av typen som skremmer vannet av engstelige menn i gamle tv-serier.

Det er bare at jeg synes det er et veldig koselig ord, siden jeg har en fantastisk svigermor. Ja, hun er moren til Mr. Jackson. Bare det putter henne på Topp 10-listen over Viktige Personer i Virrvarrs Verden. (Jeg er så glad i Mr. Jackson at det er flaut å snakke om det offentlig. Jeg sier «Aww, er han ikke bedååårende?» når Mr. Jackson snyter seg. Nok om det.)

Dere som har fulgt bloggen min lenge vet at den ivrigste kommentatoren alltid har vært svigermor. Det første halve året jeg blogget var det nesten bare henne, meg og Livet Leker i kommentarfeltet. Lene har skrevet så kloke og hyggelige kommentarer på mange av de vanskeligste innleggene mine at flere har ropt opp om at «en sånn svigermor vil de også ha!».

Jeg overtalte henne til å lage sin egen blogg etterhvert, og jeg vil påstå at Lenes Oppskrifter er en av de beste matbloggene på norsk. Hun har ikke bare oppskrifter på god mat, hun har pedagogiske oppskrifter og fine bilder av matlagingen underveis. «Matpaparatzzi» mumler Mr.Jacksons lillebror. «Vi skjærer ikke opp steken før jeg har tatt bilde av den!» sier svigermor bestemt.

Jeg har tilbragt morgenen med å pynte en sjokoladekake svigermor har bakt, tine en krydderkake med urter og ta opp horn, boller og kanelsnurrer fra frysen. Jeg har gumlet tomater og løk fra hagen hennes hele helgen, spist blåbær hver dag og prøvesmakt de første modne eplene fra trærne.

Dette innlegget handler om grøde, overflod og mennesker som skaper ting rundt seg, om mennesker som lager et varmt felleskap rundt seg. Jeg er bortskjemt. Borskjemt på bra svigermor.

,

6 kommentarer til “Søndagspost om svigermor”

 1. Jammen du er da ikke den første som har en fantastisk svigermor. Det har jeg også hatt. Hun var et praktfullt ja-menneske, og hun bakte de mest fantastiske kaker. Er ikke de fleste svigermødre slik da?

 2. Det virker jo som du har fått en riktig hyggelig svigermor.

  Selv må jeg slite med ei som mer eller mindre konsekvent bytter ut en vokal i navnet mitt med en annen. Dette har hun gjort i 10 år, og hennes eneggede tvillingsøster har nå også begynt (ja, når jeg tenker over det, har vel hun også drevet på med dette i mange år)

  Jeg vurderer følgelig å benytte meg av navneloven for å få slutt på tullet.

  Habben’s last blog post..Pang!

 3. Med mine overømfintlige slimhinner burde jeg egentlig ha funnet meg en fyr som synes det er bedårende når jeg snyter meg. Istedet fant jeg en som synes alt er ekkelt, med mindre det er frityrstekt. Og som proklamerer det høylytt. Amerikanere er rare dyr…

  Jeg stemmer også på Lene som årets svigermor! 🙂

  Minneapolise’s last blog post..unrelated søskenkrangling

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: