Ikke mer positiv tenkning på meg, nei

17 kommentarer om “Ikke mer positiv tenkning på meg, nei”

 1. For en god del år siden var jeg sammen med en rimelig nevrotisk og depressiv fyr. På tiden han brukte på å ordne håret før vi skulle ut kunne jeg rekke å ordne håret, sminke meg og skifte antrekk tre ganger. Jeg har til dags dato aldri sett noen bruke så lang tid på å knyte skolissene. Hvis vi var på vorspiel sammen endte jeg stort sett opp på byen uten ham ettersom utesteder var litt for skummelt for denne karen. Uansett, han pleide alltid å si at han «håpet på det beste og forberedte seg på det verste». Kanskje det er et valgspråk som kan fungere for deg og? Ellers er selvfølgelig «shit happens» utmerket. Som en tidligere aspirerende verdensmester i bekymring prøver jeg å leve etter det selv 😉

  Rullerusk’s last blog post..Høstmusikk

 2. Håper du kommer deg avgårde på selve bokmessen da! Det er slik en fin tid for bokforelskede – i dag begynner bakgårdssalget, i september kommer bokfesten i Operaen og så blir det bokmesse i november.

  Ellers – mulighet for en kopp beroligende te en dag? (Her kunne jeg kommet med en veldig morsom vits om at en T er da ikke beroligende, den er veldig sterk, men jeg styrer meg nesten.)

  kristin’s last blog post..dagen i dag

 3. uffda … *klem*

  men som du sier, dette var en enkel oppgave. du har gjort vanskeligere ting før uten å få trøbbel, og du kommer til å gjøre vanskeligere ting senere uten å få trøbbel. ingen klarer akkurat det samme hver dag. avskriv dette som uflaks. jeg tror på at positiv tenking i lengden gir helsefremmende impulser, og syns du skal holde på den så godt du kan.

  for livets glade jenter går solen aldri ned
  de tar pause fem minutter før de vandrer videre

  eller noe sånt.

  Esquil’s last blog post..Bloggdag 2008

 4. Jeg har tro på å bruke litt selvsuggeresjon når man holder på å ta av, og kjenner søvnen fordampe. Av typen «bare ta det med ro, dette dør du ikke av». Ligge i senga, søvnløs, men slappe av likevel. Kroppen hviler selv om hjernen ikke har tatt helt pause. Sauer kan telles, man kan tenke på bølger som slår mot land, hva som helst som kan virke litt beroligende.

  Hvordan dette hjelper på mani, tør jeg ikke spå. Men det hjelper når man er sånn vanlig oppgira. Man får ikke sove kanskje, men man kreperer heller ikke 😉

  Synline’s last blog post..Bad hair day

 5. Bæsj skjer.
  Når jeg planlegger ting som normale mennesker klarer så kræsjer jeg og brenner. Derfor legger jeg (nå) inn pauser overalt, hviler selv når jeg synes det er litt kjedelig og jeg tror jeg kanskje kunne dratt på cafe eller spasert hjem fra byen.

  Å planlegge for at ting kommer til å skjære seg er realistorientering og faller inn under min måte å definere «positiv holdning» på. Å planlegge for sin egen fremtid på en måte som gir en rom til å være seg selv og ta vare på seg selv er noe av det mest positive jeg vet om.

  Delirium~’s last blog post..Frisørtrøbbel

 6. Hei, min venn

  Jeg tenker som så, at det jammen er på tide at du lar deg selv tenke at «shit happens». Hadde DU dømt noen for å være litt koko? (liten pause for å understreke det retoriske spørsmålet, som ditt stille sinn naturligvis svarer «nei» til) Da kan du ta det med ro, og si til deg selv at det ikke alltid er så lett – særlig når man har for høye krav til seg selv, og blir hemmet i oppfyllelsen av disse av koko-het…Og så har du jo til og med klart å skrive bok!

  Jeg er veldig glad i deg, og stolt:–) (liker du forresten min meganese-smiley?)

  PS:dette ble jo litt personlig; neste gang jeg kommenterer, vil den faglige kvaliteten være særdeles høyere – that’s a promise.

 7. Delirium: Jeg er veldig glad for det siste avsnittet i kommentaren din. Det skal jeg pugge og bruke som replikk neste gang noen forteller meg at jeg bekymrer meg for mye eller at jeg ikke trenger å tenke på/i verste fall.

  Virrvarr: Jeg kan ikke si at jeg vet hvordan det er, men jeg så sirkelen. Ellers er jeg enig med Delirium. Gjør det som er best for deg og drit i hva andre mener (hå-hå! noe som er fryktelig lett å si til andre, men vanskelig å etterleve selv)…
  Er det naivt og uvitende å foreslå noe medikamentelt for å få sove?

  røverdatter’s last blog post..never ending story [del 18]

 8. Huff :/ For meg pleier det å funke å tenke positivt. Eller gjør det egentlig det? Jeg vet faktisk aldri, har aldri tenkt noe særlig over det..

  Men prøver så godt jeg kan å holde meg positiv til det meste, føler det er en grei leveregel. ^^

  Jannekake’s last blog post..Jeg lever

 9. vet du, veldig ofte når jeg leser innleggene dine så ønsker jeg at jeg kjente deg så jeg kunne komme på besøk med en kopp te og en klem 🙂 Du skriver så godt, og du skriver så sant!

  Positiv tenkning kan nå være så mangt, jeg slår nå ett slag for den realistiske tanken, men at man skal se positivt på det man får til. Det betyr for min del at jeg syker meg ned (det vil si planlegger for litt mindre enn jeg tror jeg orker), også overrasker meg selv og alle andre når jeg faktisk orker det jeg har planlagt, og kansje litt ekstra. Mye bedre for psyken og kroppen da gitt!

  moseplassen’s last blog post..Tilbake fra skogen 🙂

 10. «Kan alle de positive folka vær så snill å gå hjem»
  Joachim Nielsen

  Hei, første post her. Du beskriver veldig bra en del ting jeg opplever selv (har diagnose PTSD) hvor det at jeg girer meg opp til noe gjør at jeg ikke klarer å fullføre det, noe som igjen fører til at jeg går inn i depresjon, etc. Noe jeg jobber med er det som i industrien kalles nødsprosedyrer, altså å kunne kjenne igjen de blinkende lampene på maskinen *før* situasjonen går såpass ut av spinn at det er nødvendig å evakuere. (Slagord fra smelteverket: Når lampene lyser rødt: Reager. Når metallet lyser rødt: Løp.)

  Shit happens and it happens a lot, det er å begrense omfanget som er så jævli vanskelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s