Mine beste trykkleifer

Jeg har et korrekturleserspøkelse løs i bloggen min. Han har brukernavn og passord til Roteloftet, og sniker seg inn for å rette alt av stavefeil og dårlig språk så fort jeg har publisert noe. Før listet han opp stavefeil på stavefeil i kommentarfeltet, inntil jeg gav streng beskjed om at hvis det var mere enn fem stavefeil i et innlegg, skulle han sende meg feilene på epost.

Etter det fikk jeg bare epost fra ham. Til slutt gikk jeg lei av hånlige eposter med «morsomme» vitser til hver enkelt stavefeil, og gav ham muligheten til å redigere innleggene mine. Takket være ham leser du Revolusjonært Roteloft med langt færre irriterende skrivefeil enn du ellers ville ha gjort.

De siste dagene har det samme korrekturleserspøkelset fått lov til å rette alle stavefeilene i Jenter som kommer. Han er en ordentlig heldiggris. Etter å ha gått gjennom manus er konklusjonen at jeg er en rå jævel på kreative, nyskapende stavefeil. Dette har inspirert meg til å lage en kåring av de beste trykkleifene mine.

Mine beste trykkleifer – topp 3:

 1. Klassisk freudianske glipper: Vi har «Orgasme» istedenfor «organisme», som «I havet er det mange micro-orgasmer» og «Encellede orgasmer». MSN-favoritten «Spank» istedenfor «spansk», som i «Jeg liker spank, jeg! Jeg gjør det bra i det på skolen. Spansk! Jeg mener spansk! Åneeei!»
 2. Hvordan forærme folk ved å stave navnet deres feil: Den snille damen fra Humanetisk Forbund undertegnet med «Kirsti», men jeg skrev tilbake og kalte henne «Kristi». Stavekontrollen på mobilen fornærmer vennene mine hele tiden, siden jeg ikke ser på hva jeg faktisk taster inn. «John og Stine» blir «Løgn og Svine» hvis jeg glemmer å trykke meg frem til den riktige stavemåten.
 3. Hvordan tape stavekonkurransene en gang for alle: Ha muntlige trykkleifer. «Kom, vi går og drikker kaffe. K-A- FE- FE!…ventlitt.»

Dyslexics of the world untie, sier jeg bare. Betro meg dine (eller andres) beste stavefeil i kommentarfeltet.

,

16 kommentarer til “Mine beste trykkleifer”

 1. Vel, jeg har ei venninne som heter Nadia. Da hun hadde bursdag i vinter, sende jeg “gratulerer med dagen mafia!:)”. Tror ikke det var den hyggeligste bursdagsmeldingen hun fikk, for å si det sånn.

 2. Nå kom jeg til å tenke på en dysleksivits som jeg har ledd uforholdsmessig mye av:

  Q: What do you get when you mix an atheist, an insomniac and a dyslexic?
  A: Someone who lies awake at night and wonders if there really is a Dog.

  Hanne’s last blog post..Fredagsdiktet: Såre sinn

 3. I hine, hårde, da jeg var vikar på forværelset i ærverdige Handelsdepartementet, avdeling for råvarehandel (kaffe, sukker, te, jute), fikk jeg i oppgave å skrive avdelingens anbefaling i laaaang rapport – – på nynorsk. På skrivemaskin, ibm-kulehode – *hamre, dunk, klask og pling*

  Svært fornøgd med meg sjølv, heilt til siste linje/anbefalingen:

  “Det vil vera den EKLASTE løysinga” skrev jeg og fikk fy-fingeren ristet under nesen da sjæfen kom attende med lefsa.

  I tillegg fikk jeg klask på lanken av samme kar for konsekvent feilstaving: utvise fleskibilitet

  Joa – mangt kan skje den tankespredte når fingrene hviler på et tastatur og hjernen er på ferie.

 4. hehe.

  Den er ganske gammel, men morsom likevel;
  Dersom du taster “edru i kveld” på mobilen, kan det også få uante konsekvenser :o)

 5. Min venninne og jeg hadde prosjektet “tirsdags-turn” med 5-åringene våre, og mens jeg laget tirsdagsmiddagen tastet jeg i all hast: “Turn i kveld?” Hun fikk imidlertid meldingen: “Utro i kveld?”. (Min venninne er lesbisk, det er ikke jeg;))

 6. Jeg har vært veldig flink til skrive elver istedenfor elever. Kanskje er også et ord jeg hele tiden må passe på så jeg ikke skriver kanksje.
  Andre typiske? Jo jeg hopper over e’en i jeg, altså jg.

  Jeg synes det er lettere å finne andres skrivefeil enn mine egne.

  Men jeg trøster meg med at deet er viesst noaohkså leaett å lese en teaekst sevlfom oredene er skeretevet fheil.
  He, he.

  Lene’s last blog post..4. september -08. Regn, torden og mer regn.

 7. Jeg er ikke akkurat noen reser på rettskriving. Norsk-boka var full av røde streker, og ordet “slurv” sto ofte nederst på siden…Jeg trodde etter hvert at det var lærerens egen signatur.

  Men det er en ting som provoserer…Når voksne menn skriver eller sier legimittasjon, da blir jeg grinete.

 8. Jeg har trodd det het overlumpet, ikke overrumplet, til jeg ble 19. Da jeg var liten trodde jeg det het pling, ikke pinlig. For litt siden lærte jeg at det het uregjerlig, ikke ugjerlig. Inntil nylig har jeg skrevet handske, ikke hanske. Hanske. Ser tomt ut spør du meg.

  Og det verste er – jeg er skikkelig opptatt av rettskrivning, og er stort sett ganske flink.

  Eva’s last blog post..Vinduskarmen

 9. Vel. Jeg skriver ikke riktig for fem flate øre. Jeg lurer på om det ville gått bedre med rettskrivningen min om jeg skrev dansk. Det sniker seg in d-er, t-er, g-er og superstumme h-er over alt.

  Eksempelvis: Tengte, ligsom, hendte osv.

 10. jeg taster til stadighet “forkost” — som på mange måter er et mye bedre ord enn frokost :o)

  Ikke så morsomt, men såpass mye brukt at jeg anser det for å være fast hjemmehørende i mitt vokabular.

 11. Jeg leser alltid grundig korrektur på tekstmeldingene mine før jeg sender dem. Om dette er en bra ting eller bare et tegn på sykelig perfeksjonisme er uvisst. På msn derimot eier jeg ingen skrupler. Noen steder må jo vi språknerder få slippe oss løs også.

  Rullerusk’s last blog post..Vi feirer post nr. 100!

 12. “Gler meg til å slå deg!”

  T9-ordliste fail. Skulle eigentleg vere “Gler meg til å sjå deg.”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: