På tur med Sarah Palin

Jeg går en del tur om dagen, og siden jeg har en lei uvane av å prate med meg selv, sørger jeg for å ha med meg med skikkelige turkamerater. Som Sarah Palin, for eksempel. Vi tok med oss fruktnøtt, te på termos og bikkja til Mr. Jackson (uten lebestift) og bestemte oss for å disktuere vår felles favorittsåpeserie: Den amerikanske valgkampen.

Palin: Såpeserie, sa du? Du kan ikke likestille politikk og Days of Our Lives, girlfriend.

Virrvarr: Kom igjen. Jeg er en føkkings commie. Ingen av presidentkandidatene er MIN kandidat. Spørsmålet er hvem jeg synes er minst ille av Obama og McCain. Dessuten har jeg har like stor innvirkning på hvem som vinner valget som jeg har hvis jeg heier på en fotballkamp.

Palin: At du ikke har noen demokratisk innvirkning, gjør det ikke mindre viktig hvem som vinner. Det kommer til å bli avgjørende for situasjonen i Midt-Østen og krigen mot terror om det blir oss eller demokratene som får presidenten. Obama har skremmende liten utenrikserfaring, i motsetning til Senator McCain.

Virrvarr: Du har jo heller ikke noe særlig utenrikserfaring, Sarah? Alaska er jo ganske…innenlands?

Palin: Jeg var kommandant for nasjonalgarden da jeg var guvernør der.

Virrvarr: Men var det utøvende makt? Ikke at jeg skal kaste vrak på erfaringen din som guvernør and all that jazz, men det er jo litt som å si at Kong Harald har masse utenrikserfaring siden han viser seg i uniform når hæren har parader?

Palin: Vel, nasjonalgarden ble sendt til Irak mens jeg var kommandant!

Virrvarr: Det var vel Washingtons avgjørelse?

Palin: Hvorfor er utenrikserfaringen min så viktig, uansett?

Virrvarr: Jeg har jo fulgt såpeserien en stund, og hovedkritikken mot Obama fra McCain-kampanjen har vært «No experience with foreign policy» frem til du ble en del av gamet. Så stilnet det, siden du er like uerfaren.

Palin: Senator McCain og jeg utfyller hverandre her. På samme måte som Biden utfyller Obama på dette punktet.

Virrvarr: Jo, jeg kan se den. Ulempen er jo at visepresidenten må ta over om presidenten dør, og det er jo en større sjanse for at McCain tar kvelden enn at Obama gjør det? Da sliter du litt, gjør du ikke?

Palin: Jeg lærer raskt.

Virrvarr: Du har hvertfall guts. Samtidig må dere republikanere være klar over denne svakheten i valget av deg som visepresident? John McCain har jo nektet å stille opp på CNN etter at et av journalistene deres grillet kampanjelederen hans på spørsmålet…

Palin: Det var fordi CNN oppførte seg uforskammet på spørsmålet om familien min!

Virrvarr:
Ja, hele fokuset på den gravide datteren din i media er veldig kjedelig.

Palin: Godt vi er enig om det.

Virrvarr: På den andre siden kan du vel ikke klandre folk for å diskutere én del av familien din, når du bruker en annen del av familien din som virkemiddel i mange diskusjoner?

Palin: Utdyp den, girlfriend. Jeg prøver å holde familien unna politikken.

Virrvarr: Du kan ikke diskutere abort uten å trekke frem datteren din med Downs syndrom. Du kan ikke diskutere Irak uten å trekke frem at sønnen din er soldat. Da er det kanskje litt hyklerisk å skulle diskutere tenåringsgraviditet uten å trekke frem den gravide tenåringen din?

Palin: Nå er du ufin. Jeg er politiker og jeg er mor. Ville du holdt Obama ansvarlig for ting Michelle sa eller gjorde?

Virrvarr: Nei, men det er du som trekker frem barna som argumenter i noen saker. Jeg skulle gjerne sett at vi slapp noe fokus på familien din i det hele tatt. Privatlivet til avkommet ditt er lite intressant politisk.

Palin: Jeg representerer en større gruppe som mor til noen med Downs, som mor til en soldat. Det har en politisk verdi å bruke det offentlig.

Virrvarr:
Da du regne med at må representere de med gravide tenåringer i huset også. Hvorfor så opptatt av seksuell avholdenhet når det ikke fungerer?

Palin: Det er et spørsmål om verdier. Du skal ikke ha sex med mindre du er klar for konsekvensene.

Virrvarr: Det er også et spørsmål om hvorfor ditt verdisett skal prege hele USA. Biden er konservativ katolikk, og like skeptisk til abort og prevansjon som det. Forskjellen er at han ikke mener at hans personlige livssyn skal gjelde alle.

Palin: Typisk postmoderne demokrat-pisspreik. Enten er noe riktig, eller så er noe galt. Vanskeligere er det ikke.

Virrvarr: Og du er sikker på at du har rett?

Palin: Skråsikker, girlfriend. Jeg har ikke fem barn for ingenting.

Virrvarr: …du trekker inn familien din igjen. Slutt, det gjør deg veldig sårbar.

Palin: Demokratene kritiserer meg jo for det, uansett!

Virrvarr: Nei, media kommer til å kritisere deg uansett. Biden og Obama må trå forsiktig når de skal angripe deg. Du er en uerfaren dame, du får sympati om de går en centimeter over streken.

Palin: Obama kalte meg en gris.

Virrvarr: Nei, det er bare du som er hårsår.

Palin: Hysj med deg. Alle dere liberale europeere heier på Obama, uansett. Sosialistisk helsevesen og Darwin all day long.

Virrvarr: Neida. Vampus har laget egen fan-blogg til deg og greier.

Palin: Sannelig. And it’s pink!

Virrvarr: Du har hvertfall fått personfokuset tilbake på republikanerne. John McCain var helt usynlig før du ble en del av kampanjen hans.

Palin: Du kommer til å se mye mer av oss fremover, I promise!

Virrvarr: Jeg tror det er begrenset hvor mye jeg tåler…


20 kommentarer til “På tur med Sarah Palin”

 1. Selv synes jeg den gravide tenåringdatteren til Palin er en fin illustrasjon for hvor realistisk politikken hennes er. Avholdenhet funket ikke for datteren hennes engang, men hun forventer altså at det skal funke for andre unger?
  Halloooo?
  Er det i det hele tatt noen hjemme?

  Marina’s last blog post..Høst allerede?

 2. I første omgang imponerer Palin meg. At hun setter seg på flyet til Norge for å gå tur og diskutere politikk med en som ikke engang er stemmeberettiget er en kilde til respekt.

  Bortsett fra det slår hun meg som en inkompetent reinkarnasjon av Djengis Khan.

  fata’s last blog post..Logoræl

 3. virrvarr: Neida, det var ikke så mye. Men du gikk ganske langt inn på at hun representerer som “mor”, det er sjeldent man hører noe om at McCain er far til sju (utenom da Bush prøvde å påstå at han hadde en svart lausunge i 2000). Og det er en felle mange har gått inn i, også på “vår” side. Hun kommer seg unna alle devanskelige spørsmålene med å bruke ungene som skjold, det ville aldri ha gått for en mann. Det er litt som scenemagikere som får deg til å kikke en annen vei mens trikset blir utført, og vi er alle så optatt med å diskutere “morsrollens plass” innen politikken at vi glømmer det faktum at hun er klin hakke sinnsyk. Were getting conned.

 4. Avil: Eg trur ho kjem unna med mykje av di ho har tilgang på det største propagandaapparatet i verda.

  McCain og Bush er jo ikkje so mykje mindre galne, og eg har aldri høyrd nokon skulda dei for å vera spesielt pene.

 5. Med fare for å fornærme, så finner jeg kjønnsperspektivet som Sarah Palin blir utsatt for også fra feminister en smule merkelig. Hun er en klin gæren dame som tror at krigen i Irak var en manifestering av Guds vilje, som er mot abort tilogmed etter voldtekt og som har røtter til kristne sekter som tror dommedag er rett rundt hjørnet og at det er amerikas skjebne å være den nasjonen som får det til å skje (rapturists). Hun er for å gå til krig med Russland over Georgia. Jeg gir jamt fan i unga hennes for å si det sånn, og det er sjokkerende (som vanlig) å se hvordan hun kommer seg unna med det.

 6. Amerikansk valgkamp, ja. Det blir litt _mye_ for min del, altså. Jeg er politisk interessert og har meninger, og forstår at Amerikas president har mye å si for verdenssamfunnet – men at det skal være på nyhetene i alle kanaler til alle tider i månedsvis før det virkelig er valg…

  Lilja’s last blog post..Om å drite seg loddrett ut

 7. Eg har sett ganske få intervju med Palin, og no vart eg litt uroleg av at ho avsluttar annakvar setning med “girlfriend”. =P

  Kor ofte har media kommentert at McCain er sjubarnsfar, forresten?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: