Jeg har hatt flere blogger enn Roteloftet

…selv om jeg er helt udugelig på dette med å blogge anonymt. Jeg vet at flere andre klarer å sjonglere «hemmelig emoblogg», «anonym fotoblogg», «sur sinnablogg» og «ordentlig blogg med mange lesere» uten å bli fersket, men jeg har kullseilet alle de anonyme bloggprosjektene mine.

Grunnen? Jeg kommenterer hos andre og glemmer hvem jeg er logget inn som. Både blogspot og wp.com logger deg inn automatisk, og jeg kniper meg selv i å skrive personlige kommentarer hos folk som kjenner meg godt med helt obskure nick. Siden jeg alltid føler meg flau av å gi meg ut for noen jeg ikke er uten å mene det, tenkte jeg like godt at jeg skulle tyste på mine egne, hemmelige bloggprosjekter først som sist.


Hvorfor jeg ville blogge anonymt, sa du?

En del har veldig sterke meninger om anonyme blogger. Som tekstjunkie bryr jeg meg nøkken om hvem du er så lenge jeg liker hva du skriver, men jeg skjønner det er forskjell på tillitsforholdet til «forfatteren av en fin tekst jeg fant på nett» og «person som kommenterer mitt liv i skriftlig form og som jeg har en relasjon til».

Jeg begynte å blogge anonymt for å skrive for et annet publikum enn dere som kjenner meg som Virrvarr. Roteloftet finleses av gamle venner, familie og politske kamerater, og av og til er det godt å skrive noe et sted teksten får stå alene.

I februar laget jeg meg en anonym emo-blogg. Du leste den kanskje? Den het «Ærlighetsøvelse – Danielle skriver om seg selv» og var bitter selvmedlidenhet fra ende til annen. Siden jeg er elendig på å forbli anonym, ble bloggen funnet av den personen jeg aller helst ville hatt den hemmelig for. Enden på visa var at emobloggen ble slettet, og tekstene har forsvunnet fra Google-historikken nå.

Ærlighetsøvelse var opptakten til «Brev fra asylet»-bloggingen her på Roteloftet, og jeg ble innlagt på psykiatrisk et par dager etter at bloggen ble nedlagt. Jeg bestemte meg for å skrive om galskapen på «den offentlige» bloggen og omformulere emo-tekstene til Revolusjonært Roteloft-stil.

Tekstene på Danielle-bloggen var mye mer direkte enn det jeg har skrevet her:

Innse det, Danielle:
mars 26, 2008

Det er med selvskading som det er med napping av øyenbryn: Du begynner friskt, men gir opp før du får noe skikkelig dreis på det. Så sitter du der rødflammete, misfornøyd og lettere deformert, med hår og småsår overalt.

Posted in Patetisk

Ærlighetsøvelse døde i begynnelsen av april, og jeg hadde egentlig tenkt at det var mer enn nok med å holde Revolusjonært Roteloft med tekst. Og joda, jeg klarte å holde meg til september før jeg laget en ny. Denne gangen var prosjektet å ha et sted å publisere skjønnlitterære tekster anonymt. Skrivebordskuffen blir ganske full når man er en manisk skribent, og Mr. Jackson foreslo at jeg kunne strukturere dem på en annen blogg. Som sagt, så gjort.

Jeg opprettet Får jeg sluke deg levende? og begynte å publisere i vei. Planen var å ikke kommentere hos noen med denne bloggen, siden den skal fungere som tekstarkiv, men siden jeg er en vims, fikk jeg det ikke til. Hvis du har fått en rar kommentar fra en ukjent «Slørhale», så er dette Virrvarr som har glemt å logge ut av den andre bloggen sin. Enkelt og greit.

Så til dere som er flinke til å opprettholde flere internett-personligheter på en gang: Jeg er imponert. Jeg er helt elendig på hemmelighold.

20 kommentarer om “Jeg har hatt flere blogger enn Roteloftet

 1. Oida, jeg syntes jo det var rart at en nyåpnet slørhale kommenterte på elitebloggertakkeposten min som om det var noen som visste hvem jeg var!

  Jeg kan i hvert fall avsløre at jeg har vært grønn av misunnelse på slørhales nydelige tekster.

  Ellers er det egentlig bare en blogger jeg har tatt i multiblogging, og plutselig har jeg begynt å se vedkommende i annenhver blogg. Lurer på om jeg er blitt paranoid.

  kamikaze’s last blog post..Jeg er en sukkerjunkie og du er pusheren min

 2. Jøss, dette fikk meg til å tenke litt. Det er nok mange som har mer enn en blogg der ute, og nå blir jeg selvfølgelig veldig oppspilt på å finne ut hvem som har det. Jeg kommer nok til å skrive krasse kommentarer på neste emoblogg jeg ser. «Hold kjeft, du har ikke engang et sort klesplagg. Du digger Pussycat Dolls! BIMBO» eller noe slikt.

  Maria’s last blog post..Man fucker ikke med Rolling Stones!

 3. Aha! Så det er du som er «Slørhale» 😀

  Jeg har funnet alle bloggene dine jeg, og lest dem, uten å skjønne at det var deg. Men alikevel registrerte jeg en velkjent følese av å ha lest noe utrolig fint fra en stødig litterær penn. Kvalitet kan man ikke skjule, vet du.

  HvaHunSa’s last blog post..Hvordan skal et verdig offer oppføre seg?

 4. Enig med du – skjønner ikke problemet med å ha flere blogger under ulike nick, har forsøkt å opprette en selv, men har rett og slett ikke tid til vedlikehold (noen fordeler må jo dere maniske ha…).

  Hørte forresten Siri Hustvedt her forleden – hun holder skrivekurs på et «galehus» – og mener at de psykotiske, bipolare, maniske hun har på kursene har et mindre klisjefylt og mer kreativt språk, samt skriver bedre enn de fleste andre hun har sett. Hun kommer til å bruke noe av det i sin neste bok, så da har vi noe å se frem til. Tenkte «nå skulle VirrVarr vært her» – for hun sa det på en finere måte en jeg gjengir det 🙂

  VamPus’s last blog post..Skal i debatt med Trond Giske

 5. Aha. Fikk en grundig mistanke om at du var «Slørhale» ja, ettersom en del av det du skriver i «Jeg barberte meg på hodet»-posten nærmet er som klippet ut av «Inn og ut av skapet» som stod her på Roteloftet. Og hvem andre enn Virrvarr er det egentlig som skriver te-sonneter? Pretty damn obvious.
  Jeg synes du har en del fine tekster på «Får jeg sluke deg levende» så plis ikke slett. 🙂

  Rullerusk’s last blog post..Høstmusikk vol. 2

 6. Jeg har lest noveller nå. Veldig mye bra! Takk for at du legger ut lenken til slørhale-bloggen så vi kan få lese. 🙂
  Ellers har jo jeg også problemet med to WP-blogger, en oppskriftsblogg og en hageblogg.
  Idag satt jeg og skrev, hentet ned og satte inne bilder – jeg trodde jeg gjorde det på hagebloggen og underveis tenkte jeg at det var jo dumt, for det jeg skrev hørte jo egentlig hjemme på oppskriftsbloggen. Ja, ja, tenkte jeg. Shit happens!
  Men da jeg sparte og åpnet posten så jeg jo at jeg var innlogget på oppskriftsbloggen! 🙂
  Noen ganger skal man ha litt flaks.

  Lene’s last blog post..Jeg lager urtesalt idag

 7. Slørhale eller guppy, – jeg foretrekker å vite hvor du er, jeg da. Det er noe av det jeg liker med den blogglenkegjengen jeg har i bloggrollen min: Det blir på en måte mine folk, og du er ett av folka mine, Virre.

  Hege’s last blog post..Stedfortrederen

 8. 🙂

  nest siste avsnitt er det søteste jeg har lest på lenge 🙂

  tenk om det var slik i resten av verden også, at man kunne ikle seg en annen identitet. Og så glemmer du å forandre deg tilbake og plutselig får venninnen din besøk av en diger glinsende guppy i stedet for deg. En skimmrende novellefortellende fisk som plutselg fryser til i forfjamselse, kremter og sier beskjemt.

  øh… det er meg altså.

  Martine Votvik’s last blog post..Frihet

 9. Tja… jeg er egentlig ikke så opptatt av om man har flere blogger eller ei. Jeg er mest fokusert på innholdet. Hvis man temablogger så er det kanskje naturlig å dele opp. Det kommer jo litt an på omfanget av skrivingen. Greit å fordele kanskje 🙂

  Jeg har hatt andre blogger tidligere men har nå strandet mest på grøftekanten og en annen liten blogg jeg sysler med på si.

  Jeg har skjønt at noen irriterer seg over at man opererer med flere blogger. Men det er vel nesten ikke til å unngå og hvorfor irritere seg over det 🙂 Den greia har jeg ikke skjønt. Jeg kan irritere meg over mye rart, men ikke det. Kanskje fordi jeg skjønner mekanismene.

  Jeg har ikke slumpet over bloggen slørhale så nå ble jeg nysgjerrig. Danielle bloggen din fant jeg og det var jo trist at den ble oppdaget av feil person.

  grøftekanten’s last blog post..Statistikk jeg IKKE liker

 10. Tøft at du tør å innrømme det! Hadde ikke sett den andre bloggen før, likte tekstene. Kanskje du kan lage en egen side her på bloggen til skjønnlitterære tekster. Eller kanskje ikke. Ehh. Bare et forslag. Har ikke hatt flere blogger selv, men ha vurdert det, føler det kan være vanskelig å være veldig åpen og ærlig med vanskelige ting når du vet at familie og venner leser bloggen din. Du er flink. All cred.

  Ingrid’s last blog post..Karl Johan

 11. Det er enkelte ting som er vanskelig å blogge om under fullt navn – av drøssevis med grunner. Det er fint å ha et «anonymet» outlet for slike – men for tidskrevende tror jeg. Har prøvd et par ganger. Og omtrent gitt opp. Spesielt når man har problemer med å bare holde EN blogg vedlike.

  Rigmor’s last blog post..Fysj!

 12. Ser man det. Jeg er anonym (så lenge det varer), selv om det egentlig ikke skulle være noen grunn til det. Vil ikke påstå at tekstene mine er så kontroversielle.
  Eller jo, da kan jeg komme med stygge kommentarer, og rømme i sikkerhet etterpå. Too bad for alle de som spiller med åpne kort.

  fata’s last blog post..Under Lupen: Metallica

 13. Jeg er vel per def anonym, men alle venner vet om bloggen… så er vel heller anonym for de som ikke kjenner meg enda. Hva med å ha èn blogg med flere faner? Så finner vi det fine du skriver på et sted, men under ulike temaer/vinklinger? Jeg vurderer det for min egen blogg for å samle ting litt mer. Flere blogger tror jeg ikke jeg greier å holde styr på.

  CamKarMir’s last blog post..Mobilblogging

 14. Kan nok hende vi hadde våre katastrofer da Tine og jeg blogget anonymt, og vi var hele bloggerbyens snakkis. Ganske bittert å ha flere lesere på en annen blogg enn sin egen, gitt. Jeg endte med å bruke forskjellige nettlesere for de forskjellige identitetene. Det funket… nesten.

  kristin’s last blog post..en pause fra kvotering

 15. Jeg skjønner ikke helt problemet med å ha flere identiteter, men det kommer vel av at jeg har sjonglert en rekke forskjellige logins og brukerid’er siden før www var allemannseie.

  Tekstene på Slørhale var gode – Pling spesielt. Litt varierende kvalitet på de forskjellige tekstene, men tilsammen blir vel dette en sterk samling – jeg regner med du har mye mer å komme med 🙂

  PoPSiCLe’s last blog post..En liten anbefaling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.