Temablogg om psykisk helse

Victoria har startet et blogginitiativ i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober. Jeg har bidratt med en tekst om syn på kropp, sjel og mestringsstrategier.

Jeg oppforderer alle til å lenke til den, lese, kommentere og bidra selv. Skriv om deg selv, skriv om rollen som pårørende, skriv personlig, skriv akademisk, skriv løs! Det er masse sterke, vakre, kloke tekster ute allerede. Vær med og lag bloggbevegelse. The bloggers united will never be defeated osv.

19 kommentarer om “Temablogg om psykisk helse

 1. Hei, virrvarr!
  Veldig hyggelig at du har en lenke til meg under «Blogger om det skrevne ord». Men det vil være enda hyggeligere om du endrer nicket ‘Cox’ til ‘Dipsolitteraten’. Det er tross alt det bloggen heter.
  Flisespikkeri? Ja.

  cox’s last blog post..Kjell Askildsen – igjen

 2. Så bra!

  Jeg er ikke så god på å sende bidrag og slike ting, og vet ikke helt om jeg har noe som passer til en sånn blogg heller. Men jeg vil bare si at dersom dere vil ha med noe jeg har skrevet, så er det bare å ta det.

  Lin’s last blog post..Jeg må bare si det

 3. Hm…Jeg spør meg selv HVA som driver Victoria til slik en heltedåd?

  Ha meg vennligst unnskyldt, men kan det være drømmen om «premie»? Er det ikke slik at det i løpet av disse dagene deles ut pris til noen som har satt psykisk helse på plakaten?

 4. Perzilla: Eh. Eh. Jeg kunne like godt funnet på å lage denne bloggen, og jeg ante ikke at noen delte ut premie. Victoria kjenner Mental Helse Norge godt og er aktivist der. Vennligst ton ned sære, sure spekulasjoner om et godt initiativ. Besides, du fortjener premie for ting du gjør for å få premie også. Det krymper ikke et godt tiltak uansett.

 5. Perzilla: Jeg driver med dette i en eller annen hver dag hele året jeg. Og det har jeg gjort i mange år nå. Jeg har gjort mange ulike ting i forskjellige sammenhenger – holdt mange foredrag, sitter i en tidsskriftredaksjon som tar for seg dette feltet, jobbet med og for ulike organisasjoner, så dette er noe jeg brenner for.

  Victoria’s last blog post..Nå har jeg åpnet psykisk helse-bloggen!

 6. Mitt lille bidrag avstedkom en del heftige reaksjoner… Trampet visst i klaveret.

  Hvorfor brenner noen for noe, om ikke det var for egen interesse uansett hvor edelt målet og hensikten er?

 7. Enkelte får Kongens medaljer for å ha bidratt til å endre noe.
  Men slikt tenker nok ikke du på, å oppnå noe for egen vinning, mener jeg. Huffamei for en stygg tanke.

 8. Perzilla: Det var du som begynte å snakke om motiver her. Du fikk det ikke til å høres ut som om det var en pen ting (c: Og ja, alle gjør vi ting for å få positiv oppmerksomhet, belønning og respons. Men du begynte dette med å betvile konseptet med psykisk bloggen. Ikke helt det samme som en «er vi ikke alle motivert av ting?» diskusjon, if you ask me ^_^

 9. Nå har jeg også skrevet et innlegg til psykisk-bloggen. Fint tiltak, Victoria!
  Og fint at du reklamerer for det, Virrvarr!
  Åpenhet og kunnskap om psykisk helse er det desverre fortsatt stor mangel på i samfunnet vårt.

  Og jeg er ganske sikker på at det er bestemt for lenge siden hvem som skal motta åpenhetsprisen som det snakkes om her. Fristen for å foreslå kandidater var 1/9 og prisen skal deles ut den 10/10.
  Ved å google «verdensdagen for psykisk helse» finner man raskt info om dette.

  Lene’s last blog post..Eplemos 2008

 10. Ah, en moralsk relativist. Perzilla, noen gjør noe for å hjelpe andre uten å forvente å få noe igjen for det. Jeg vet en del biologister og neo-satanister hevder at alt er egoisme, men det er faktisk ikke sant.

 11. Hei Virrvarr!
  Jeg har vokst opp med en mor som var psykisk syk, så det kan nok hende jeg tar tastaturet fram og knoter ned noen ord om det til den bloggen.
  Ellers vil jeg oppfordre deg til å bli med på Blog Action Day, se siste innlegg i bloggen min.

  Laila’s last blog post..Blog Action Day 15.oktober

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.